Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Συνεργασίες

Σπύρος Βουλγαράκης: Ένας μεγάλος δάσκαλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπληρώνονται, σήμερα, έξι (6) χρόνια από τότε (23.10.2014) που ΄΄έφυγε΄΄ από την ζωή ο Σπύρος Βουλγαράκης. Μία από τις σπουδαιότερες μορφές της ποδοσφαιρικής Παναχαϊκής οικογένειας, το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Κατά την γνώμη πολλών, από άποψη διάρκειας προσφοράς αλλά και συνολικής προσφοράς, ίσως η σπουδαιότερη. Αρκετά γνωστός στους παλαιότερους, αλλά και οι νεότεροι έχουν ακούσει αρκετά γι’ αυτήν την πολύ σημαντική προσωπικότητα.

Αναγνωρίζοντας – όπως όλοι – την μακρόχρονη (για σχεδόν μισό αιώνα) και ανεκτίμητη προσφορά του στην ποδοσφαιρική Παναχαϊκή οικογένεια και με σκοπό να τιμήσουμε την μνήμη του και το μεγαλείο της προσφοράς του, προσπάθησα να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα γι’ αυτόν, αναφέροντας και κάποια στοιχεία της προσωπικότητας του, που – ίσως – δεν είναι πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό (κυρίως, στους νεότερους).

Πρέπει να αναφέρω, ότι δεν υπήρχε κάποια στενή σχέση μαζί του, απλά τον γνώριζα από την – για πολλά χρόνια – καθημερινότητα του γηπέδου της Αγυιάς (γιατί εκεί μεγάλωσα και έζησα για αρκετά χρόνια), αλλά και από ένα πολύ μικρό πέρασμά μου από την εφηβική ομάδα της Παναχαϊκής, μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1970.
Ο Σπύρος Βουλγαράκης γεννήθηκε στην Πάτρα το έτος 1930 και ΄΄έφυγε΄΄ από την ζωή τον Οκτώβριο του 2014. Έπαιξε ποδόσφαιρο στην Παναχαϊκή την δεκαετία του 1950. Σύμφωνα με πληροφορίες από μεγαλύτερους, έπαιζε, κυρίως, ως μέσος αλλά και αμυντικός, στην αριστερή πτέρυγα της ομάδας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement