Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Τι θα ισχύσει στα σχολεία της Αχαΐας ειδικά στα διαλείμματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μάσκα και στα διαλείμματα ή διαλείμματα στην χρήση μάσκας; Τι θα προβλέπει η ΚΥΑ πουα θα εκδοθεί για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και θα αφορά και τα σχολεία μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Εν αναμονή διευκρινίσεων βρίσκονται εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ως προς το τι θα ισχύει στα σχολεία για τη χρήση μάσκας στα διαλείμματα μετά τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα ρυθμίζονται όλα τα ζητήματα που αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4 του χάρτη επικινδυνότητας. Ανάμεσα σ’ αυτές τις ρυθμίσεις θα βρίσκονται και οι διευκρινίσεις για τα σχολεία, κατόπιν της εισήγησης των ειδικών.

Οι μαθητές πάντως θα φορούν μάσκα και στα διαλείμματα – όχι όμως και στο μάθημα της γυμναστικής – ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για «διαλείμματα» στη χρήση της μάσκας από τους μαθητές.

Να μπορούν, δηλαδή, τα παιδιά για κάποιο χρόνο να «ξεκουράζονται» από τη συνεχή χρήση της μάσκας.

Διευκρινίζεται, επίσης, πως ό,τι θα ισχύσει αφορά μόνο τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα πορτοκαλί και κόκκινου συναγερμού και όχι τις «πράσινες» και «κίτρινες».

newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement