Σάββατο 28 Μαΐου 2022
Connect with us

Οικονομία

H INTERAMERICAN συμμετέχει στην πρωτοβουλία «United in the Business of a Better World»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δήλωση των επικεφαλής των επιχειρήσεων για την ανανεωμένη Παγκόσμια Συνεργασία με στόχο έναν καλύτερο κόσμο, που εκπορεύεται ως πρωτοβουλία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, συνυπέγραψε πρόσφατα η INTERAMERICAN. Η εταιρεία, με αυτή τη συμμετοχή της, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά τη δέσμευσή της για την έμπρακτη υποστήριξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) του Ο.Η.Ε., σε επίπεδο επιχειρησιακής στρατηγικής.

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN, ως μέλος του Global Compact από το 2008 (Global Compact Network Hellas από φέτος, ως ιδρυτικό μέλος) και του Environment Program Finance Initiative του Ο.Η.Ε. από το 2006, έχει συνταχθεί με σημαντικές Διακηρύξεις κατά την τελευταία δεκαετία: από τις «Principles for Sustainable Insurance» (2012) μέχρι το «A New Deal for Europe» πέρυσι, για τη συμβολή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας στην πράσινη οικονομία και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Δήλωση «United in The Business of a Better World» συντρέχει με την 75η επέτειο των Ηνωμένων Εθνών, όπως αναφέρεται, «σε εποχή μιας άνευ προηγουμένου ταραχής και ενός παγκόσμιου μετασχηματισμού, που χρησιμεύει ως έντονη υπενθύμιση ότι η διεθνής συνεργασία πρέπει να κινητοποιήσει όλους, χωρίς σύνορα: χώρες, τομείς και γενιές, ώστε να προσαρμοστούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες περιστάσεις. Αυτό το μήνυμα εμφανίστηκε δυνατά και ξεκάθαρα από τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν σε παγκόσμιους διαλόγους, οι οποίοι ξεκίνησαν από τον Ο.Η.Ε. φέτος.
Αντιμέτωποι με την πανδημία της COVID-19 και συγκλίνουσες κρίσεις -συμπεριλαμβανομένων της αλλαγής του κλίματος, της οικονομικής αβεβαιότητας, της κοινωνικής ανισότητας και της αυξανόμενης παραπληροφόρησης- κοινό και οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να αποδείξουν ότι είναι υπεύθυνοι, με ηθική, χωρίς αποκλεισμούς και βέβαια, διαφανείς. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ενίσχυσης της εμπιστοσύνης του κοινού και επίτευξης ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους».
Στη Δήλωση, που συνυπογράφουν επικεφαλής των επιχειρήσεων από όλον τον κόσμο, τονίζεται ότι «με την πάροδο του χρόνου ο Ο.Η.Ε. επεδίωξε να ενώσει τα ενδιαφερόμενα μέρη παντού, ώστε να αντιμετωπιστούν μεγαλύτερες προκλήσεις. Σήμερα, το πολύπλευρο παγκόσμιο σύστημα απειλείται από εκείνους που προτιμούν να δρουν μόνοι τους παρά να συνεργάζονται».

Οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και πως οι ισχυροί θεσμοί ωφελούν μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα των επιχειρηματικών οργανισμών και, ακόμη, ότι οι θεσμοί είναι θεμελιώδεις για την τήρηση των Δέκα Αρχών του Παγκόσμιου Συμφώνου του Ο.Η.Ε. και την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Σε αυτό το πνεύμα της ανανεωμένης παγκόσμιας συνεργασίας, με τη Δήλωση οι επικεφαλής των επιχειρήσεων δεσμεύονται για:
• ηθική ηγεσία και χρηστή διακυβέρνηση με στρατηγικές, πολιτικές, λειτουργίες και σχέσεις που βασίζονται σε αξίες, όταν η επιχείρησή τους συνεργάζεται με όλους τους ενδιαφερόμενους,
• επενδύσεις για την αντιμετώπιση συστημικών ανισοτήτων και αδικιών, μέσω της συμμετοχικής και αντιπροσωπευτικής λήψης αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης,
• συνεργασία με τον Ο.Η.Ε., την κυβέρνηση και την κοινωνία των πολιτών για ενίσχυση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη, διασφάλιση της λογοδοσίας και διαφάνεια, παροχή ασφάλειας δικαίου, προώθηση της ισότητας και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Παράλληλα με αυτή τη δέσμευση, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων καλούν τις κυβερνήσεις:
• να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια και να τηρούν το κράτος δικαίου, ώστε οι επιχειρήσεις, τα άτομα και οι κοινωνίες να μπορούν να ανθίσουν,
• να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο περιβάλλον για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ανθρώπων και την ισορροπία στον πλανήτη, της ευημερίας και του κοινού σκοπού, μέσω της ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας και του πλαισίου του εθνικού δικαίου,
• να ενισχύσουν την πολυμέρεια και την παγκόσμια διακυβέρνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την οικοδόμηση, ανθεκτικότητα και επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και
• να ευθυγραμμιστούν με την αποστολή του Ο.Η.Ε., κατευθύνοντας τον κόσμο σε μία πιο δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη πορεία.

Όπως τονίζεται στη Δήλωση, είναι για τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις η κατάλληλη στιγμή «να μάθουν από τις συλλογικές εμπειρίες τους και να προσπαθήσουν ενωμένοι για έναν καλύτερο κόσμο».

 

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Ζητούνται για άμεση πρόσληψη και πλήρης απασχόληση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ζητούνται για άμεση πρόσληψη και πλήρης απασχόληση, καθαρίστριες και άντρες γενικών καθηκόντων για εργασία στο Αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς, με ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ.

Ώρες επικοινωνίας 11:00-20:00,  Τηλ. Επικοινωνίας: 6979007722

Email: [email protected]

Περισσότερα

Οικονομία

Deloitte Τech Career Event στην Πάτρα Connecting you to your Future

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι η τεχνολογία το πάθος σας;

Αναζητάτε θέση εργασίας που θα σας εξασφαλίσει ένα επιτυχημένο επαγγελματικό μέλλον;

Θέλετε να έρθετε σε επαφή με έμπειρα στελέχη της αγοράς εργασίας και να πάρετε πολύτιμες συμβουλές;

Θέλετε να μάθετε από τους ειδικούς ποιες είναι οι δεξιότητες του μέλλοντος;

Θέλετε να γνωρίσετε από κοντά νέους και πρωτοπόρους entrepreneurs της Πάτρας να μιλούν για την εμπειρία τους στην κορυφή;

Eίστε γυναίκα και αναρωτιέστε για το μέλλον σας στο χώρο της τεχνολογίας;

Το tech Career event της Deloitte Connecting you to your Futureστην Πάτρα, την Πέμπτη 26 Μαΐου, στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events, θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στις επαγγελματικές σας αναζητήσεις, σε insights, σε tips και απαντήσεις για το σήμερα αλλά κυρίως για το αύριο του επαγγελματικού χώρου της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια του event θα έχετε την ευκαιρία να διευρύνετε τους ορίζοντές σας πάνω σε θέματα που αφορούν τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες στον επαγγελματικό τομέα της τεχνολογίας.

Θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά, τον κόσμο, ττη διοίκηση, την εταιρική κουλτούρα και τη συνεργατική φιλοσοφία της Deloitte.

Θα παρακολουθήσετε panels συζήτησης για το «Πώς χτίζεται μια σταδιοδρομία στην τεχνολογία και Oι δεξιότητες του μέλλοντος» με τη συμμετοχή ορισμένων από τους πλέον έμπειρους Tech Experts και HR Executives της Deloitte.

Οι ομιλητές θα μοιραστούν την εμπειρία τους ως εργαζόμενοι σε μία από τις κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως, ενώ νέοι επιχειρηματίες της Πάτρας και ιδρυτές ελληνικών startups θα μιλήσουν για την πορεία τους από το ξεκίνημα μέχρι την επιτυχία, και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Ο CEO της Deloitte, Δημήτρης Κουτσόπουλος και ο Νίκος Χριστοδούλου, Partner, Consulting Leader της Deloitte Greece θα συνομιλήσουν με τον Σταύρο Τσομπανίδη, Founder της PHEE και τον Γιώργο Σιδηρόπουλο, CEO της Think Silicon S.A., an Applied Materials Company για τις εμπειρίες τους και τις προοπτικές του κλάδου και του ανθρώπινου δυναμικού.

Με θεματική Οι γυναίκες στον κλάδο της Τεχνολογίας θα αναλυθεί η παρουσία των γυναικών σε επαγγέλματα που αφορούν τον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τις γυναίκες που επιθυμούν να εισέλθουν σε επαγγέλματα STEM. Την πολύτιμη εμπειρία τους θα μοιραστούν οι Γιούλη Μπονάρου, Senior Product Manager στο Project Agora και η Μαριάννα Παντέλη, Software Engineer της PaperGo.

Μια θέση στην Deloitte σας περιμένει

Όσοι ενδιαφέρεστε για μια θέση στην Deloitte, θα έχετε την ευκαιρία και να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους της αλλά και να συμμετάσχετε σε workshop για να λάβετε πρακτικές συμβουλές για το πώς θα βελτιώσετε τις προοπτικές σας στην αγορά εργασίας, με χρήσιμες τεχνικές για να συντάξετε το βιογραφικό σας, να αναπτύξετε δεξιότητες για επιτυχημένα job interviews, αλλά και για να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό προφίλ στο LinkedIn.

Ανάλια Κόκκορη, People & Purpose Leader

Ειρήνη Παναγιωτακοπούλου, Chief Human Resources Officer

«Στην Deloitte επενδύουμε στους ανθρώπους μας. Mε το Connecting you to your future, προσκαλούμε ανοιχτά τα νέα ταλέντα της Πάτρας να έρθουν και γνωρίσουν τον κόσμο της Deloitte από κοντά. Είναι ένας κόσμος που θα τους ανοίξει το δρόμο για μια σημαντική καριέρα στην τεχνολογία, σε έναν παγκόσμιο οργανισμό που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και βοηθάει τους νέους να είναι ο εαυτός τους και να ξεδιπλώσουν αλλά κυρίως να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, μέσα από learning & development opportunities».

Ελάτε ένα βήμα πιο κοντά στο επαγγελματικό σας μέλλον. Connect to your future.

Μπείτε εδώ για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφείτε δωρεάν στο Connecting to your Future.

Περισσότερα

Οικονομία

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και οι παροχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού με τον προϋπολογισμό για εφέτος να είναι αυξημένος κατά 5 εκατ. ευρώ από 30 σε 35 εκατ.

Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, πέρσι, για πρώτη φορά, η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύθηκε κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών. Η παροσχή επιπλέον κινήτων αναμένεται να επαναληφθεί και εφέτος.

Να σημειωθεί πως όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιταγές του 2021-2022

Με τα έως σήμερα δεδομένα, όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 έχουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου 2022, με τις επιταγές για το νέο πρόγραμμα 2022-2023 να ξεκινούν να ισχύουν από 1ης Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 έχει διάρκεια 12 μήνες, από 01.08.2021 έως 31.07.2022.

Δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

–    Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.

–    Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

–    Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Παροχές

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει 6διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.

Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ημερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Αιτήσεις

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα