Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα νερά του Πείρου και του Πηνειού στο στόχαστρο του δήμαρχου

Επαφές Μυλωνά χθες με στελέχη του Υπουργείου Υποδομών

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλεπάλληλες παραγωγικές συνεργασίες με ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών είχε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Κατά τις συνεργασίες αυτές ο δήμαρχος ενημερώθηκε καταρχάς για την εξέλιξη των υπολειπόμενων εργασιών στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου και για τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής τους. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που αποκόμισε ο δήμαρχος θεωρείται ρεαλιστικός ο στόχος για την παροχή νερού από το φράγμα μέσα στην προσεχή Άνοιξη. «Δίνουμε ένα σκληρό αγώνα» ανέφερε αμέσως μετά ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Εκτιμώ ότι μέσα στους επόμενους μήνες, για την ακρίβεια την Άνοιξη που μας έρχεται, οι δημοτικές ενότητες Ωλενίας και Δύμης θα υδροδοτηθούν από τα νερά του φράγματος κι αυτή θα είναι μια εξαιρετική εξέλιξη για την οποία θα επιμένουμε σε καθημερινή βάση».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος είχε επαφές για το ζήτημα της άρδευσης από το φράγμα του Πηνειού μέσω κλειστού δικτύου μεταφοράς. Ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για την υδρογεωλογική μελέτη καθορισμού των αναγκών άρδευσης στις περιοχές που μπορεί να τροφοδοτεί το φράγμα, για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης του φράγματος καθώς και για τις εργασίες συντήρησης του δικτύου μεταφοράς.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει στην πράξη και εν εξελίξει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την άρδευση περιοχών του Δήμου μας, στη δημοτική ενότητα Λαρισού, από τα νερά του φράγματος Πηνειού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του σχεδίου, τα στάδια της υλοποίησής του και πιέζουμε αδιάκοπα για την επίτευξη των στόχων μας που είναι η άρδευση από τα νερά του φράγματος Πηνειού», ανέφερε ο Σπύρος Μυλωνάς μετά την ολοκλήρωση των επαφών του.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς μέχρι 25 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναφορικά με τις εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για το σχολικό έτος 2021-2022 έγινε γνωστό πως,

1. Την 1η Ιουνίου 2021 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εγγραφών μέσω μοριοδότησης η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Ιουνίου και αφορά νήπια ηλικίας 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
2. Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων θα συμμετέχει και φέτος στη δράση ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 2021-2022» για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η φετινή Πρόσκληση με τα δικαιολογητικά και το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων.
Σημειώνεται ότι η εγγραφή μέσω των voucher είναι εντελώς δωρεάν για τους ωφελούμενους.
Οι γονείς μπορούν να βρούνε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής και τα προγράμματα με voucher σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στην ιστοσελίδα: www.kodip.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Φούντωσε εν κινήσει φορτηγό στην Περιμετρική

Δημοσιεύθηκε

στις

Φορτηγό έπιασε φωτιά την ώρα που ήταν εν κινήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα κατευθυνόταν προς την έξοδο του Γλαύκου για την Περιμετρική.

Σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μονοψήφια και πάλι η Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Μονοψήφιος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην Αχαΐα το τελευταίο 24ωρο, με 8 νέες διαγνώσεις κορωνοϊού.

Δείτε πώς κατανέμονται τα 394 νέα κρούσματα στη χώρα

Περισσότερα
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα