Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Μαγειρική

Σουτζουκάκια κοτόπουλου       

Δημοσιεύθηκε

στις

              

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. κιμά κοτόπουλου

4 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα

100 ml μπίρα

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

2 αβγά

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

½ κουτ. γλυκού πάπρικα

1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο κοπανισμένους

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

800 γρ. ντοματάκια κονκασέ από κονσέρβα

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε το ψωμί στην μπίρα. Το στύβετε καλά με το χέρι και κρατάτε την μπίρα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο και ζυμώνετε προσθέτοντας λίγη-λίγη την μπίρα. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο ελαφρά. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Ρίχνετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Κατόπιν, αποσύρετε από τη φωτιά το τηγάνι και μεταφέρετε τη μισή σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος. Βγάζετε το μίγμα για τα σουτζουκάκια από το ψυγείο και βρέχοντας τακτικά τα χέρια σας πλάθετε σουτζουκάκια βάρους 25-30 γρ. το καθένα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε ελαφρά τα σουτζουκάκια και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αραδιάζετε στο σκεύος με τη σάλτσα σε μονή στρώση. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνετε για 30 λεπτά. Σερβίρετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Περισσότερα
Advertisement

Μαγειρική

Φακές κρέμα με κρουτόν και φέτα       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250γρ. φακές

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4

2 σκελίδες σκόρδου

1 μεγάλο καρότο σε φέτες

1 τομάτα μέτρια κομμένη στα 4

1 πατάτα σε κύβους

2 δαφνόφυλλα

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξίδι

αλατοπίπερo

Για τα κρουτόν και το σερβίρισμα

4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους

λίγη ρίγανη

ελάχιστο ελαιόλαδο

λίγη φέτα τρίμμα

Εκτέλεση:

Βράζετε τις φακές σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 5 λεπτά. Πετάτε το πρώτο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο με φρέσκο νερό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο την τομάτα την πατάτα τα δαφνόφυλλα, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Όταν βράσει καλά η φακή, αφαιρείτε τα δαφνόφυλλα και την πολτοποιείτε μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Προσθέτετε το ξίδι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και δίνετε άλλη μια βράση στη σούπα. Αν είναι απαραίτητο αραιώνετε με λίγο νερό. Απλώνετε τους κύβους του ψωμιού σε ταψί, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη κι ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και ψήνετε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν τα κρουτόν. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, προσθέτοντας από πάνω μερικά κρουτόν και λίγα τρίμματα φέτας.

Περισσότερα

Μαγειρική

Τούρτα σοκολάτας με γκοφρέτες  

Δημοσιεύθηκε

στις

       

 

Υλικά (για 1 τούρτα διαμ. 26εκ.)

120ml γάλα

400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

6-7 γκοφρέτες

100γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα

360ml φυτική κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί ρίχνετε τις σπασμένες γκοφρέτες και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η εξωτερική επικάλυψη τους. Με τη μαρίζ σπάτε τα μεγάλα κομμάτια. Σε φόρμα διαμέτρου 26εκ. στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα της γκοφρέτας. Βάζετε στο μπεν μαρί την κουβερτούρα με το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει, για 15 λεπτά. Χτυπάτε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα και να βγάλουν τα έλαια τους. Κάνετε μια παύση για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξαναχτυπάτε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να πάρουν μια υφή όπως του φυστικοβούτυρου με κομματάκια. Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ, με το εξάρτημα που μοιάζει με αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, ενσωματώνετε τη σοκολάτα και προσθέτετε και την πάστα από τα φουντούκια. Με απαλές κινήσεις ανακατεύετε το μίγμα χρησιμοποιώντας μία μαρίζ ή κουτάλα. Μεταφέρετε την κρέμα στη φόρμα με τις γκοφρέτες και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε την τούρτα από τη φόρμα, διακοσμείτε με λιωμένη σοκολάτα, κομμάτια γκοφρέτας και ψιλοκομμένα φουντούκια.

Περισσότερα

Μαγειρική

Μοσχαράκι με κυδώνια και αρμπαρόριζα     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

5 κυδώνια

50 γρ. βούτυρο

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1½ μοσχαράκι από χτένι, σε μερίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 ml κόκκινο ξηρό κρασί

1 ξυλάκι κανέλα

1-2 κλωνάρια αρμπαρόριζα

χυμό από ½ λεμόνι

30 γρ. ζάχαρη

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα κυδώνια και βάζετε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε ένα κομμάτι τούλι. Δένετε με σπάγκο μαγειρικής και το κρατάτε στην άκρη. Τα κόβετε σε κυδωνάτες φέτες τις οποίες ρίχνετε σε ένα μπολ και τις ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3΄. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε την κανέλα, την αρμπαρόριζα και 250 ml ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το πουγκί με τις φλούδες των κυδωνιών, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνετε τις φέτες των κυδωνιών, ρίχνετε 200 ml νερό και τη ζάχαρη. Αφήνετε τις φέτες να καραμελώσουν. Μεταφέρετε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, ανακινείτε το σκεύος και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 30΄ μέχρι να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα