Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 δεν συνεργεί στην οπερέτα Τσίπρα και στο πτωχευτικό έκτρωμα Σταϊκούρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αποχώρηση των βουλευτών του ΜέΡΑ25 από το υπόλοιπο της διαδικασίας της πρότασης μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα, γνωστοποίησε ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή που εγκαινίασε και τις παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής.

Αρνούμαστε να γίνουμε συνεργοί
«Αρνούμαστε να γίνουμε συνεργοί στην αποσιώπηση του πτωχευτικού μέσα από την οπερέτα του κ. Τσίπρα, με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει σιωπηλά το νομοσχέδιο έκτρωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης και υπογράμμισε:

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι απαράδεκτη όσο απαράδεκτη είναι η πολιτική του κ. Σταϊκούρα και της κυβέρνησης. Είναι συλλογική η ευθύνη»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επέπληξε την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή εξέτρεψαν την συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα για τον νέο πτωχευτικό κώδικα σε μια αντιπαράθεση για τα ελληνοτουρκικά.

Άσχετα ζητήματα

«Μιλάτε για άσχετα ζητήματα και δεν είναι τυχαίο. Εμείς αταλάντευτα θα μιλάμε για τον πτωχευτικό νόμο. Είναι το «α» και το ω μιας καπιταλιστικής κοινωνίας γιατί το πλέγμα εξουσίας καθορίζεται από το ποιος χρωστάει τι και πόσο σε ποιον».

Ο κ. Βαρουφάκης, κατήγγειλε «συνέργεια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην εφαρμογή του 4ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα και στο πρώτο πολυνομοσχέδιο του 5ουΜνημονίου του κ. Μητσοτάκη, που είναι το πτωχευτικό».

Τραπεζίτες και ολιγάρχες

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι ο πτωχευτικός κώδικας δίνει στους τραπεζίτες και τους ολιγάρχες τη δυνατότητα να βάλουν στα χέρι την περουσία των μικρομεσαίων. «Την περιουσία των μικρομεσαίων δεν θα την δημεύσουν οι κομμουνιστές αλλά οι τραπεζίτες με φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας για ειρωνία της ιστορίας και παράλληλα τόνισε ότι με αυτόν τον πτωχευτικό κώδικα θα επέλθει γενικευμένη λεηλασία ιδιωτικού πλούτου από ξένα ταμεία, μέσω του υπερταμείου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για μαζική μεταβίβαση ιδιωτικής περιουσίας που υπώνει νέα τείχη στη χρεοδουλοπαροικία της Ελλάδας.

Κορυφαία στιγμή το πρώτο εξάμηνο

Στην ομιλία του , ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων του κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και σημείωσε: «Πάρτε το χαμπάρι όλοι εσείς του μνημονιακού μπλοκ,ότι το πρώτο εξάμηνο ήταν μια κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε «ότι όσο εγκλωβίζονται στο ψευδές αφήγημα της ηγεσίας τους, ότι η σύγκρουση με την τρόικα βασίστηκε σε ψευδαισθήσεις, τόσο θα βρίσκονται σε κατήφορο, που έκανε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, ΚΙΝΑΛ».

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης προκάλεσε και τη ΝΔ ,αν θέλει να μιλήσουμε για το 2015 με στοιχεία και λεπτομέρειες-όπως είπε- ,να οργανώσει μια προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement