Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Τελέστηκε από τον Μητροπολίτη την περασμένη Τετάρτη το μνημόσυνο του μακαριστού Χριστοδούλου  

Δημοσιεύθηκε

στις

Την περασμένη Τετάρτη τιμήθηκε η εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Χριστοδούλου, του εν Πάτμῳ, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών.

Ο κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στην ασκητική ζωή και πολιτεία του οσίου Χριστοδούλου και εστίασε στον πόθο για την ουράνια πολιτεία, την επιμονή και υπομονή για να επιτύχει τον άγιο στόχο του και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την κατά Θεό πολιτεία του Οσίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος έφερε το όνομα του Οσίου Χριστοδούλου και εόρταζε τα ὀνομαστήριά του στις 21 Οκτωβρίου.

Ο Μητροπολίτης μίλησε με θερμά και συγκινητικά λόγια για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, ο οποιίος κατέκτησε τις καρδιές όλων των Ελλήνων και άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του αγωνισθείς με ζήλο καρδίας και πόθο ψυχής, υπέρ της αγίας ημών Ορθοδόξου πίστεως και της Ορθοδόξου Πατρίδος μας.

Ευχήθηκε στον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Ζώη, τα δέοντα, για τα ονομαστήρια του και υπενθύμισε ότι όταν ο π. Χριστόδουλος εκάρη μοναχός, του εδόθη το όνομα Χριστόδουλος, προς τιμήν του Οσίου Χριστοδούλου, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος τότε ευρίσκετο ασθενής εις το τελευταίο στάδιο της ζωής του.

Τέλος, επήνεσε τον π. Χριστόδουλο δια την όλη του μοναχική πολιτεία στην ιερά Μονή Ομπλού υπό την πνευματική καθοδήγηση του Καθηγουμένου π. Νεκταρίου και για την υπηρεσία του και προσφορά του στην μεγάλη ενορία των Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών.


Ροή ειδήσεων

Advertisement