Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Tι λέει η κυβέρνηση για απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Κυριακής.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Εφαρμόζουμε τα υφιστάμενα μέτρα για να μην πάμε σε σκληρότερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «είναι καθοριστικό να το καταλάβουν όλοι αυτό».

«Ο σχεδιασμός μας είναι απλός. Ας εφαρμόσουμε όλοι τα υφιστάμενα μέτρα. Εάν το κάνουμε και τα κρούσματα σταθεροποιηθούν σε αυτά τα επίπεδα, κάτω από τετραψήφια δηλαδή, τότε το Σύστημα Υγείας -με την ενίσχυση που γίνεται συνεχώς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας- θα αντέξει», εξήγησε.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα για απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 ετών, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης». Σημειώνεται πως ο περιορισμός των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών είναι ένα μέτρο που πολλάκις είχε ακουστεί και είχε, ξανά, διαψευστεί, ωστόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, μέσω των ρεπορτάζ του κυριακάτικου Τύπου αλλά και των εισηγήσεων ορισμένων επιστημόνων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement