Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με επιτυχία το Pink the city… Pink the web 2020 – Το Άλμα Ζωής Αχαΐας ευχαριστεί

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το τέταρτο και μεγαλύτερο live event στο πλαίσιο του Pink the City/ pink the web 2020, το οποίο μεταδόθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου από τη σελίδα του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας στο facebook, ολοκληρώνοντας τις διαδικτυακές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, που διοργάνωσε ο Σύλλογος ολόκληρο τον μήνα Οκτώβριο.

Η δράση, η οποία συγκέντρωσε, με εναλλακτικό τρόπο, στοιχεία από τις συναθροίσεις και το συμβολικό περίπατο
του Pink the City άλλων ετών σε φυσικό χώρο, είχε απήχηση σε περισσότερα από 30.000 άτομα και το παρακολούθησαν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι, ενώ εξακολουθούν να
καταγράφονται νέοι επισκέπτες που το παρακολουθούν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
Σε αυτή τη διαδικτυακή εκδήλωση, η παρουσιάστρια Χριστίνα Λαμπίρη και η Πρόεδρος του Συλλόγου, Λιολιώ Κολυπέρα, κράτησαν συντροφιά στους χιλιάδες θεατές με μηνύματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, με
βίντεο από παλαιότερα δρώμενα επί σκηνής των survivors του Συλλόγου, με ένα μικρό αλλά πολύ «ροζ» δείγμα από τις φωτογραφίες με το pink t-shirt που ανήρτησαν φίλοι του Συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μηνύματα στήριξης του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας και του Pink the City από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, το Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, τον Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη,
τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ, κ. Παναγιώτη Τσώνη και τη διαχειρίστρια προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κ. Μαρία Τσενέ.

Οι δύο οικοδέσποινες του διαδικτυακού event, αφού υπογράμμισαν πόσο τους λείπει ο κόσμος που συγκεντρώνεται σαν ένα «ροζ ποτάμι», κάθε χρόνο, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, καλωσόρισαν τους θεατές με έναν
διαφορετικό τρόπο εν μέσω Covid-19, επισημαίνοντας τη μεγαλύτερη ακόμα αναγκαιότητα να στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο μαστού και στην ευπαθή ομάδα των ογκολογικών ασθενών.

«Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, η αγκαλιά στις γυναίκες αυτές, στις γυναίκες που νοσούν, και η δράση μας κρίνονται ακόμα πιο αναγκαία και γίνονται τα βασικά όπλα, μαζί με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, για να βρούμε και πάλι το φως και τη χαρά.

Φέτος πολεμάμε το φόβο: το φόβο της διάγνωσης της νόσου, το φόβο των επικίνδυνων συνεπειών της πανδημίας, το φόβο της μοναξιάς στις προσωπικές μας μάχες, το φόβο του στιγματισμού και του αποκλεισμού»,
τόνισε η κ. Χριστίνα Λαμπίρη στην εισαγωγή της, ενώ η Πρόεδρος, καλωσορίζοντας, επεσήμανε: «Σε κάθε οικογένεια, σε κάθε φροντιστή ογκολογικού ασθενή, σε κάθε σπιτικό, στέλνουμε το μήνυμα «Μένουμε ΜΑΖΙ… Νικάμε στη ΖΩΗ»… Γιατί μόνο ΜΑΖΙ, είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί.

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας είναι δίπλα στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες, που νοσούν από καρκίνο του μαστού».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ανδρικό καρκίνο μαστού, στον οποίο ο Σύλλογος έχει αφιερώσει τη χρονιά που διανύουμε, αλλά και στο έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας» για την εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη
φροντιστών γυναικών με καρκίνο, το οποίο υλοποιεί το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας στο πλαίσιο του, χρηματοδοτούμενου από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου EEA Grants, προγράμματος Active citizens fund.

Το τελευταίο facebook event του Pink the City/ Pink the web 2020 έκλεισε με μία συναυλία αφιερωμένη στο Σύλλογο, στη μνήμη του μαέστρου Θεόδωρου Γεωργόπουλου, από τη Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν χορδώ» και τους τραγουδιστές Γεράσιμο Ανδρεάτο, Διονυσία Καρόκη, Δημήτρη Δημόπουλο και Μαρία Μητρούλια, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον δωρεάν παραχωρηθέντα χώρο του Royal Theatre.

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας θα συνεχίσει να δέχεται εγγραφές στη δράση από τα γραφεία του (Γούναρη 37), ενώ μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναρτούν φωτογραφίες τους με το ροζ μπλουζάκι του 8 ου Pink the City στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό για τις 5 φωτογραφίες με τα περισσότερα likes και τις 3 μεγαλύτερες ομάδες, που θα κερδίσουν μοναδικά δώρα.

Ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους χορηγούς και υποστηρικτές της φετινής δράσης, που, με κάθε τρόπο, συνέβαλαν στην υλοποίηση του εναλλακτικού Pink the City, στους εθελοντές, τα μέλη του Δ.Σ.,
το προσωπικό του Συλλόγου, αλλά και σε όσους έκαναν εγγραφή στη φετινή δράση και συμμετείχαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για στήριξη του Συλλόγου που φέτος είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

ΧΟΡΗΓΟΙ PINK THE CITY/ PINK THE WEB 2020

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες περιοχές της Πάτρας θα μείνουν χωρίς νερό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι αύριο από 11:00 έως 16:00 στη Δημοτική Ενότητα Παραλίας θα γίνουν εργασίες εγκατάστασης εξοπλισμού στο δίκτυο ύδρευσης, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ έργου «Διαχείριση Πιέσεων – Διαρροών – Τηλεδιοίκηση Α και Γ Τομέων». Αποτέλεσμα είναι να υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι επίσης, αύριο από 9:00 έως 12:00 σε τμήμα της Οβρυάς της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας και συγκεκριμένα στη περιοχή που βρίσκεται δυτικά του ρέματος Παναγίτσα και μεταξύ των οδών Δημοκρατίας – Ντεβέ – Αμπελώνων θα γίνουν εργασίες εγκατάστασης εξοπλισμού στο δίκτυο ύδρευσης, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ έργου «Διαχείριση Πιέσεων – Διαρροών – Τηλεδιοίκηση Α και Γ Τομέων».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκλεψε την εικόνα του Αγίου Νικολάου-Μεθαύριο ενώπιον του Ανακριτή Πατρών ο άνδρας που συνελήφθη από την Ασφάλεια για την κλοπή

Δημοσιεύθηκε

στις

Το κατώφλι του Ανακριτή Πατρών θα περάσει μεθαύριο Δευτέρα ο ιερόσυλος, ο οποίος αφαίρεσε την εικόνα του Αγίου Νικολάου από τον Ιερό Ναό του Αγίου, στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο άνδρας συνελήφθη προχθές το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, οι οποίοι μετά από έρευνες τον εντόπισαν και σε βάρος του σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «ο συλληφθείς, τα ξημερώματα της Τετάρτης αφαίρεσε από Ιερό Ναό στην Πάτρα, εικόνα του Αγίου Νικολάου, ενώ παράλληλα προκάλεσε φθορές σε κάμερα, που βρισκόταν εξωτερικά του Ναού.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία του δράστη, τον οποίο συνέλαβαν, ενώ κατάσχεσαν την κλεμμένη εικόνα του Αγίου Νικολάου και την απέδωσαν στον προϊστάμενο ιερέα του Ιερού Ναού».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έτοιμη η 6η τοιχογραφία του ArtWalk 6!-«Δραπέτευσε από το παρελθόν»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Ο άνθρωπος τελικά δημιουργεί το εφικτό», με μία συμβολική φράση του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε να μας παρουσιάζει το έργο του ο διάσημος Νορβηγός street artist, Anders Gjennestad, ο οποίος ταξίδεψε στην Πάτρα για να δημιουργήσει την έκτη τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 6.

Η καλλιτεχνική διαδικασία του Anders Gjennestad είναι ιδιαίτερη και πολύ προσωπική, έχει εμμονή με τη λεπτομέρεια και συνδέεται άμεσα με την ιδιοσυγκρασία του. Η σύλληψη της ιδέας πίσω από κάθε τοιχογραφία, προέρχεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τραβά ο ίδιος με πρωταγωνιστές ανθρώπινα σώματα σε δράση. Στη συνέχεια, δημιουργεί εξαιρετικά λεπτομερή στένσιλ πολλαπλών επιπέδων από χαρτόνι- δεν είναι τυχαίο ότι ταξίδεψε με δύο αποσκευές γεμάτες με τα στένσιλ του- τα οποία χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει τις χαρακτηριστικές ανθρώπινες φιγούρες του. Οι φιγούρες αυτές, είναι τόσο ρεαλιστικά ζωγραφισμένες, που μοιάζουν σαν να έχουν παγώσει σε φαινομενικά υπερρεαλιστικές σωματικές συσπάσεις, σε ένα δικό τους σύμπαν που δεν υπακούει στους νόμους της φυσικής.

Ο λόγος για τον οποίο επιμένει να μην κάνει καμία προετοιμασία στον τοίχο, πριν την παρέμβαση του; Μας απαντά ότι όλες οι επιφάνειες, όσο φθαρμένες κι αν είναι, μπορούν «να μας διηγηθούν μία ιστορία». Η προσέγγισή του παραπέμπει έντονα στην παράδοση του Objet Trouvé των αρχών του 20ου αιώνα, καθώς ο ίδιος πιστεύει ότι οι επιφάνειες που επιλέγει, διαθέτουν μία κάποια αισθητική ποιότητα, η οποία πηγάζει από την εμφάνιση που έχουν και γι’ αυτό χρειάζονται ελάχιστη παρέμβαση. Οι φθαρμένοι τοίχοι, οι σκουριασμένες μεταλλικές ή οι αλλοιωμένες γύψινες επιφάνειες επιτείνουν την συναισθηματική επίδραση που έχουν τα έργα τέχνης, ειδικά στο μέγεθος μιας τοιχογραφίας, στον θεατή. Ο θεατής, εξάλλου, πρέπει να νιώθει την ελευθερία να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, παρατηρώντας ένα έργο τέχνης.

Όπως μας αποκάλυψε, το δεύτερο ταξίδι του στην Ελλάδα, μετά από αυτό που είχε κάνει με την οικογένειά του, όταν ήταν παιδί, επανέφερε στο μυαλό του όμορφες μνήμες και, σχετικά με την πρώτη του επίσκεψη στην Πάτρα, τον εντυπωσίασε η μορφολογία της πόλης, η ζωντάνια της γειτονιάς στην οποία βρίσκεται η τοιχογραφία του και η ζεστασιά κι ο ενθουσιασμός των κατοίκων.

«Δραπέτευσε από το παρελθόν», ο τίτλος της 46ης τοιχογραφίας του ArtWalk 6, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά στην οδό Κεφαλληνίας 32, στην Πλατεία Επτανήσου.

 

Η 6η τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 6, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Anders Gjennestad, μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Τo ArtWalk 6 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε: 

στην ιστοσελίδα μας www.artinprogress.eu,
στο Facebook (Art In Progress) (ArtWalk) ή 

το instagram (artinprogress.patras) (artwalk_festival).

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα