Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με επιτυχία το Pink the city… Pink the web 2020 – Το Άλμα Ζωής Αχαΐας ευχαριστεί

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το τέταρτο και μεγαλύτερο live event στο πλαίσιο του Pink the City/ pink the web 2020, το οποίο μεταδόθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου από τη σελίδα του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας στο facebook, ολοκληρώνοντας τις διαδικτυακές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, που διοργάνωσε ο Σύλλογος ολόκληρο τον μήνα Οκτώβριο.

Η δράση, η οποία συγκέντρωσε, με εναλλακτικό τρόπο, στοιχεία από τις συναθροίσεις και το συμβολικό περίπατο
του Pink the City άλλων ετών σε φυσικό χώρο, είχε απήχηση σε περισσότερα από 30.000 άτομα και το παρακολούθησαν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι, ενώ εξακολουθούν να
καταγράφονται νέοι επισκέπτες που το παρακολουθούν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
Σε αυτή τη διαδικτυακή εκδήλωση, η παρουσιάστρια Χριστίνα Λαμπίρη και η Πρόεδρος του Συλλόγου, Λιολιώ Κολυπέρα, κράτησαν συντροφιά στους χιλιάδες θεατές με μηνύματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, με
βίντεο από παλαιότερα δρώμενα επί σκηνής των survivors του Συλλόγου, με ένα μικρό αλλά πολύ «ροζ» δείγμα από τις φωτογραφίες με το pink t-shirt που ανήρτησαν φίλοι του Συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μηνύματα στήριξης του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας και του Pink the City από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, το Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, τον Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη,
τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ, κ. Παναγιώτη Τσώνη και τη διαχειρίστρια προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κ. Μαρία Τσενέ.

Οι δύο οικοδέσποινες του διαδικτυακού event, αφού υπογράμμισαν πόσο τους λείπει ο κόσμος που συγκεντρώνεται σαν ένα «ροζ ποτάμι», κάθε χρόνο, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, καλωσόρισαν τους θεατές με έναν
διαφορετικό τρόπο εν μέσω Covid-19, επισημαίνοντας τη μεγαλύτερη ακόμα αναγκαιότητα να στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο μαστού και στην ευπαθή ομάδα των ογκολογικών ασθενών.

«Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, η αγκαλιά στις γυναίκες αυτές, στις γυναίκες που νοσούν, και η δράση μας κρίνονται ακόμα πιο αναγκαία και γίνονται τα βασικά όπλα, μαζί με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, για να βρούμε και πάλι το φως και τη χαρά.

Φέτος πολεμάμε το φόβο: το φόβο της διάγνωσης της νόσου, το φόβο των επικίνδυνων συνεπειών της πανδημίας, το φόβο της μοναξιάς στις προσωπικές μας μάχες, το φόβο του στιγματισμού και του αποκλεισμού»,
τόνισε η κ. Χριστίνα Λαμπίρη στην εισαγωγή της, ενώ η Πρόεδρος, καλωσορίζοντας, επεσήμανε: «Σε κάθε οικογένεια, σε κάθε φροντιστή ογκολογικού ασθενή, σε κάθε σπιτικό, στέλνουμε το μήνυμα «Μένουμε ΜΑΖΙ… Νικάμε στη ΖΩΗ»… Γιατί μόνο ΜΑΖΙ, είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί.

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας είναι δίπλα στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες, που νοσούν από καρκίνο του μαστού».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ανδρικό καρκίνο μαστού, στον οποίο ο Σύλλογος έχει αφιερώσει τη χρονιά που διανύουμε, αλλά και στο έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας» για την εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη
φροντιστών γυναικών με καρκίνο, το οποίο υλοποιεί το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας στο πλαίσιο του, χρηματοδοτούμενου από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου EEA Grants, προγράμματος Active citizens fund.

Το τελευταίο facebook event του Pink the City/ Pink the web 2020 έκλεισε με μία συναυλία αφιερωμένη στο Σύλλογο, στη μνήμη του μαέστρου Θεόδωρου Γεωργόπουλου, από τη Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν χορδώ» και τους τραγουδιστές Γεράσιμο Ανδρεάτο, Διονυσία Καρόκη, Δημήτρη Δημόπουλο και Μαρία Μητρούλια, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον δωρεάν παραχωρηθέντα χώρο του Royal Theatre.

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας θα συνεχίσει να δέχεται εγγραφές στη δράση από τα γραφεία του (Γούναρη 37), ενώ μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναρτούν φωτογραφίες τους με το ροζ μπλουζάκι του 8 ου Pink the City στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό για τις 5 φωτογραφίες με τα περισσότερα likes και τις 3 μεγαλύτερες ομάδες, που θα κερδίσουν μοναδικά δώρα.

Ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους χορηγούς και υποστηρικτές της φετινής δράσης, που, με κάθε τρόπο, συνέβαλαν στην υλοποίηση του εναλλακτικού Pink the City, στους εθελοντές, τα μέλη του Δ.Σ.,
το προσωπικό του Συλλόγου, αλλά και σε όσους έκαναν εγγραφή στη φετινή δράση και συμμετείχαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για στήριξη του Συλλόγου που φέτος είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

ΧΟΡΗΓΟΙ PINK THE CITY/ PINK THE WEB 2020

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΕΠ: Ολοκληρώνεται ο α’ κύκλος σεμιναρίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία συνεχίζεται ο κύκλος σεμιναρίων εκλογικής ετοιμότητας της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα.

Το Τέταρτο κατά σειρά σεμινάριο, που ολοκληρώνει τον Α’ Κύκλο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:00 το βράδυ στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας , στην πόλη μας με
Ο Β’ Κύκλος που περιλαμβάνει και αυτός τέσσερις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις θα ξεκινήσει την Τετάρτη 6 Ιουλίου και θα συνεχιστεί στις 13 , 20 , 27 Ιουλίου.
Οι συγκεντρώσεις διαλόγου φιλοξενούνται στα γραφεία της Οργάνωσης στην Πάτρα (Κορίνθου 273Γ).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε το νέο υπαίθριο θέατρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα νέο «κύτταρο» πολιτισμού, άνοιξε τις πύλες του χθες βράδυ και παραδόθηκε στην πόλη προκειμένου να καλύψει πολιτιστικές ανάγκες. Η «αυλαία» των εκδηλώσεων άνοιξε με την παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».

Το νέο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο του Δήμου» στο Παμπελοποννησιακό ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ χάρη στις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων
στην αυτεπιστασία, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, την καθαριότητα και τον Πολιτιστικό Οργανισμό, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Να σημειωθεί, πως ο Πολιτιστικός Οργανισμός κατόπιν συνεννόησης με το αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας, διασφάλισε με την λήξη των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο συγκεκριμένο χώρο, την εκτέλεση δρομολογίων για τη μεταφορά των θεατών.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΥΣ»
Για δεύτερη ημέρα φιλοξενείται σήμερα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.
Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία γραμμένη από το δίδυμο Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία με τη «συνταγή» των μεικτών γάμων, που είναι και το κεντρικό θέμα.
Το έργο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο – Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά.
Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Viva.gr / Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», Βιβλιοπωλείο Discover (Βούρβαχη 3), Γωνιά του Βιβλίου ( Αγ. Νικολάου 32) και στο ταμείο του νέου «Θερινού Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου) στο Παμπελοποννησιακό.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20.00 € – Μειωμένα (ΑΜΕΑ, φοιτητές, Πολύτεκνοι, και παιδιά ηλικία από 4 – 12 ετών) 15.00€.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

6+1 δράσεις για την Αχαΐα από τον Ανδρέα Κατσανιώτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης ανέλα-βε την εβδομάδα που προηγήθηκε σειρά πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της Πάτρας ως κέντρο σημαντικών διπλωματικών εξελίξεων αλλά και για την υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής συνολικά στην Αχαΐα.

Οι 6+1 δράσεις του κ. Κατσανιώτη έχουν ως εξής:
1) Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας στην Πάτρα
2) Υλοποίηση των έργων οδοποιίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πο-λιτών της Δυτικής Αχαΐας απο την Πατρών – Πύργου.
3) Επέκταση αγωγού ύδρευσης από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου προς τον Δήμο Λαρισσού
4) Μελέτη για την άρδευση του κάμπου Δ. Αχαΐας από την διώρυγα Πη-νειού
5) Ένταξη στην λίστα ΣΔΙΤ του έργου ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤχ
6) Ανάπλαση πρώην εργοστασίου χαρτοποιίας Λαδόπουλου
7) Παραμονή των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε Καλάβρυτα & Κ. Αχαΐα – τοποθέτηση ΑΤΜ σε Κλειτορία

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα