Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Το ντέρμπι στα Ροΐτικα – Το απόλυτο Αίας Πατρών και Αστέρας Λεοντίου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με τα Ροΐτικα να είναι οι μεγάλοι νικητές της 3ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας. Οι «πορτοκαλί» επιβλήθηκαν του Ωλενιακού με 2-1 και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή κάνοντας το 3×3. Ο Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων για τον ίδιο όμιλο συνέτριψε με 4-0 τον Ολυμπιακό Ζαρουχλεΐκων, ενώ το Μετόχι σημείωσε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα με 3-0 της Δόξας Πατρών. Τέλος για τον πρώτο όμιλο η Νεάπολη πήρε άκοπα τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Προοδευτική.

Στον β’ όμιλο τώρα δύο είναι οι ομάδες που διατηρούν το απόλυτο νικών. Αυτές είναι ο Αίας Πατρών και ο Αστέρας Λεοντίου. Οι πρώτοι επικράτησαν της ΑΕΚ εκτός έδρας με 3-2, ενώ οι δεύτεροι πήραν άκοπα τους βαθμούς της νίκης από τον Παναχαϊκό. Ο Ρωμανός «διέλυσε» με 5-0 εκτός έδρας τον Σπάρτακο ενώ ισόπαλη ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Βασιλικού με το Σκεπαστό.

 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ατρόμητος Ζαρ.-Ολυμπιακός Ζαρ., 4-0

Ροΐτικα-Ωλενιακός, 2-1

Μετόχι-Δόξα Πατρών, 3-0

Νεάπολη-Προοδευτική, α.α. 3-0

Ρεπό: Κρίνος.

ΕΠΟΜΕΝΗ

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολυμπιακός Ζ. – Μετόχι

Προοδευτική – Κρίνος

Ωλενιακός – Ατρόμητος Ζ.

Νεάπολη – Ροΐτικα

Ρεπό: Δόξα Π.

 

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ Πατρών-Αίας Πατρών, 2-3

Σπάρτακος-Ρωμανός, 0-5

Βασιλικό-Σκεπαστό, 1-1

Παναχαϊκός-Αστέρας Λεοντίου, α.α. 0-3

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ Π. – Παναχαϊκός

Αστέρας Λ. – Βασιλικό

Αίας Π. – Σπάρτακος

Σκεπαστό – Ρωμανός

 

Αθλητισμός

Πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή;

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο χειρουργός ορθοπαιδικός Ανδρέας Νικολάου μιλάει στην «Γ» για το πώς πρέπει οι ομάδες να κάνουν επανένταξη

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είχε πάρει ήδη την κατρακύλα με την πολιτεία να μην δίνει χέρι βοηθείας πριν από την πανδημία.

Φανταστείτε τώρα που έχει δεχτεί δύο δυνατά «χτυπήματα» μετά το πρώτο και το δεύτερο lockdown. Οι ομάδες βλέπουν ό,τι προσπάθειες έκαναν να ανασυνταχτούν από το πρώτο lockdown να πηγαίνουν πλέον χαμένες.

Το χειρότερο είναι οι αθλητές, οι οποίοι έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια, μη γνωρίζοντας πώς να κρατηθούν σε εγρήγορση και το μόνο που έχουν ως εικόνα είναι τα προγράμματα που τους έχουν δώσει οι προπονητές.

Ωστόσο το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα ομαδικό και όχι ατομικό και ό,τι και να κάνει μόνος τους ένας αθλητής δεν θα είναι το ίδιο.

Εδώ έρχεται και η άποψη ενός γνωστού αθλητίατρου, του Ανδρέα Νικολάου.

Η «Γ» επικοινώνησε με τον χειρουργό ορθοπαιδικό και ιατρό των εθνικών ομάδων μπάσκετ, προκειμένου να μας εξηγήσει πόσο εύκολο είναι να επιστρέψει ένας ερασιτέχνης αθλητής στην ενεργό δράση, χωρίς να έχει τραυματισμούς μετά από αυτή την διακοπή.

 

«Γ»: Μετά από τη μακρά αγωνιστική αποχή της αγωνιστικής δράσης πώς μπορούν οι αθλητές να επανέλθουν χωρίς να κινδυνεύουν να τραυματιστούν;

«Η έλλειψη αθλητικής δραστηριότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα συνεπάγεται μειωμένη φυσική κατάσταση, μειωμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλαγή στην ψυχική κατάσταση του αθλητή και στον τρόπο επανένταξης στο σύνολο που είναι η ομάδα. Κατά συνέπεια για να γίνει η επαναφορά χωρίς τραυματισμούς, σωματικούς και ψυχικούς, πρέπει ο κάθε σύλλογος να εκπονήσει ένα πρόγραμμα βαθμιαίας επανένταξης στις δραστηριότητες σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο (γιατροί, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές) όπου θα λαμβάνονται υπόψη και οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, αλλά και οι εργομετρικές εξετάσεις των αθλούμενων».

«Γ»: Η επανέναρξη για τους ερασιτέχνες αθλητές πρέπει να γίνει άμεσα ή πρέπει να γίνει αργότερα και μετά από μία μίνι προετοιμασία;

«Όπως τόνισα και πιο πάνω, η επανέναρξη των δραστηριοτήτων δεν πρέπει να συνεχιστεί από το σημείο που σταμάτησαν, αλλά να υπάρξει μια περίοδος μίνι προετοιμασίας, όπου θα ληφθούν υπ’ όψιν όλοι οι επιστημονικές παράμετροι που θα καθορίσουν το είδος της επανένταξης ενός εκάστου των αθλουμένων».

«Γ»: Τι θα συνιστούσατε ως γιατρός στους ερασιτέχνες αθλητές που απέχουν για μεγάλο διάστημα από τις προπονήσεις;

«Η βασική συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω είναι οι αθλούμενοι να προσπαθήσουν να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης πάντα στα πλαίσια των προβλεπομένων από τον νόμο εντολών, όπως επίσης να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο ψυχικής υγείας και να δουν τα πράγματα με αισιοδοξία έως ότου περάσει αυτή η λαίλαπα και επανέλθουμε στη φυσιολογική ζωή μας».

Περισσότερα

Αθλητισμός

Πιο εύκολα τα πράγματα στην Γ’ Κατηγορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί στα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ Κατηγορίας τα πράγματα να είναι πιο ζόρικα με τη διακοπή των πρωταθλημάτων και τη συνέχειά τους, όμως στη Γ’ Κατηγορία θεωρητικά είναι πιο απλούστερα.

Στο πρωτάθλημα των μικρών έχουμε 9 ομάδες στον Α’ όμιλο και 8 στον Β’ όμιλο.

Αυτό σημαίνει ότι στον πρώτο όμιλο έχουμε εννιά αγωνιστικές και στον δεύτερο όμιλο μόλις επτά.

Οπότε, όταν και αν επιστρέψουμε στην ενεργό δράση, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο της ΕΠΣ Αχαΐας.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στον Α’ όμιλο έχουμε σε κάθε αγωνιστική ένα παιχνίδι λιγότερο με την Προοδευτική να έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα όπως και στον β’ όμιλο ο Παναχαϊκός.

 

 

Περισσότερα

Ερασιτεχνικό

Ο Αετος Ρίου συμμετείχε στο διαδικτυακό σεμινάριο του ΠΑΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο διαδικτυακό σεμινάριο του δικτύου σχολών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την συμμετοχή και της ομάδας του Αετού Ρίου.

Η ακαδημία του «δικέφαλου» συμμετέχει στο σεμινάριο του Παναθηναϊκού παίρνοντας μέρος οι προπονητές του συλλόγου. Το σεμινάριο αποτέλεσε μια πρωτοβουλία των «πράσινων» για ενημέρωση του δικτύου Ακαδημιών του, μέσω ενός διαδικτυακού σεμιναρίου, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου.
Όπως ανακοίνωσε η Σχολή του Κενταύρου «το Σάββατο, ήταν πραγματικά μια πολύ εποικοδομητική 1η ημέρα αυτού του σεμιναρίου που είχαν την δυνατότητα να ζήσουν προπονητές και υπεύθυνοι του Πράσινου Δικτύου από όλη την Ελλάδα, όπου κέρδισαν πολλές και σημαντικές πληροφορίες από τους κ. Μπέκα, Κασταμονίτη και Κασαπάκη.
Ενόψει της συνεχιζόμενης αναστολής των προπονήσεων και των αγώνων για όλες τις συνεργαζόμενες Σχολές της πράσινης οικογένειας, η διοίκηση του Δικτύου έχει ορίσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσεων, με απώτερο στόχο την περαιτέρω εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (προπονητές – υπεύθυνοι Σχολών PSS – αθλητές – γονείς)».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα