Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Η Παναχαϊκή επέστρεψε στις νίκες αφού επικράτησε με 4-2 του Αίαντα Γαστούνης αλλά έχει ακόμα δουλειά…

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Με θετικά και αρνητικά η χθεσινή εμφάνιση της Παναχαϊκής η οποία δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε με 4-2 τον Αίαντα Γαστούνης σε φιλικό παιχνίδι στην Γαστούνη και έτσι ήταν καλό το ντεμπούτο του Παπαδόπουλου στον πάγκο.

Παρότι υπήρχε διάφορα δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, η πατρινή ομάδα τα βρήκε σκούρα σε αρκετά σημεία, παρουσίασε προβλήματα στην ανάπτυξη, ειδικά στο α΄ ημίχρονο όπου είχε λίγες καλές φάσεις.
Στο β΄ ημίχρονο η ομάδα είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και προβλημάτισε στην άμυνα της καθώς έγιναν πολλά λάθη και δόθηκε η δυνατότητα σε παίκτες από ομάδα κατώτερης κατηγορίας να δημιουργήσουν προβλήματα, κάτι που πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια.
Πάμε στα θετικά, που ήταν οι καλές εμφανίσεις από τους νεαρούς παίκτες όπως είναι οι Σκεπετάρης, Παπαδόπουλος, Κόκκας, Μπελεζάκης οι οποίοι έδειξαν πως μπορούν να προσφέρουν ενώ καλή εικόνα και για τον Αποστολόπουλο που έκανε ντεμπούτο.
Επίσης σημαντικό που παρά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης, η ομάδα έβγαλε αντίδραση και κυνήγησε μέχρι τέλος τη νίκη, ωστόσο ο Παπαδόπουλος έχει αρκετή δουλειά προκειμένου να βελτιώσει πράγματα.
ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ
Στο αγωνιστικό μέρος, η Παναχαϊκή που είχε 2 αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο φιλικό, τον Σούλη αντί του Μένκα και τον Γιούση αντί του Τσερούτι μπήκε δυνατά και είχε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία.
Πρώτη καλή στιγμή στο 9΄ όταν μετά από φάση διαρκείας από γυριστό του Σταμόπουλου, η μπάλα στρώθηκε στον Ανάκογλου που έκανε το άουτ.
Η πατρινή ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δυσκολευόταν να βρει χώρο για να κάνει καθαρή ευκαιρία, αφού η άμυνα του Αίαντα ήταν καλοστημένη.
Οι κοκκινόμαυροι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 19΄ με δυνατό σουτ του Ανάκογλου και στο 28΄ με την κεφαλιά του Λαρέα όμως δεν μπορούσαν να σημειώσουν γκολ.
ΜΕ ΓΚΟΛ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ
Οι παίκτες του Παπαδόπουλου είχαν κερδίσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής και χάρη στον δραστήριο Γιούση ο οποίος άλλαξε πλευρά μετά το 20΄ (ξεκίνησε αριστερά αλλά πήγε δεξιά-κατάφερε να ελέγχει το ματς), χωρίς όμως να βρει χώρους ενώ πίεζε.
Η πίεση όμως της Παναχαϊκής απέφερε καρπούς στο 43΄ όταν μετά από ένα σουτ του Μουστακόπουλου, ο Αντωνόπουλος έκανε ασταθή απόκρουση και ο Κουσκουνάς μόνος του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ …ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η Παναχαϊκή με αρκετά νέα πρόσωπα στην 11άδα της ξεκίνησε εξαιρετικά στο β΄ ημίχρονο καθώς στην πρώτη φάση, ο Σκεπετάρης έκανε πολύ ωραία κίνηση και έβαλε γκολ, κάνοντας το 0-2 στο 46΄.
Μετά το 50΄ ο Αίας Γαστούνης ισορρόπησε το παιχνίδι και έβγαινε μπροστά με στόχο να πετύχει κάποιο γκολ το οποίο κατάφερε στο 59΄ από στημένη φάση.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ
Ο Καρδάρης εκτέλεσε φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-2.
Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά την ομάδα του Ανδριοπούλου η οποία βγήκε μπροστά, εκμεταλλεύτηκε πως η Παναχαϊκή έριξε ρυθμούς με αποτέλεσμα να χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 66΄ με το δοκάρι του Γκρίλλα.
Οι κοκκινόμαυροι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως στο 74 ΄ ο πρώην κοκκινόμαυρος Βασιλικόπουλος με κεφαλιά ψαράκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 2-2.
ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ 2 ΓΚΟΛ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ
Παρά την ψυχρολουσία, στα τελευταία λεπτά οι κοκκινόμαυροι έβγαλαν αντίδραση, ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν με τους Παπαδόπουλο και Σκεπετάρη να ψάχνουν κάποιο γκολ, χάνοντας ορισμένες ευκαιρίες.
Το γκολ της λύτρωσης ήρθε στο 87΄με το πραγματικά υπέροχο φάουλ του Τσερούτι ο οποίος από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 3-2. Η πατρινή ομάδα δεν επαναπαύτηκε, ωραία προσπάθεια του Μπελέζακη που έστειλε συστημένη σέντρα στον Κουσκουνά και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δίχτυα για το 4-2 στο 89΄. Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρξε κάποια συγκίνηση με την Παναχαϊκή να κρατά το 4-2 μέχρι το τέλος και να επιστρέφει στις νίκες.
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (Παπαδόπουλος): Σούλης (46΄ Μένκα), Πάνος (73΄ Μπελεζάκης), Πατάπης, Λαρέα, Σταμόπουλος (46΄ Αποστολόπουλος), Ανάκογλου (46΄ Μπρους), Μουστακόπουλος, Γιούσης (46΄ Τσερούτι), Μπάτροβιτς (73΄ Παπαδόπουλος), Μασούρας (46΄ Σκεπετάρης), Κουσκουνάς.
ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ (Ανδριόπουλος): Αντωνόπουλος (75΄ Αντωνόπουλος), Μπουζούρης, Βασιλικόπουλος, Βάτση, Παπαχριστόπουλος, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Γκρίλλας (79΄ Μπαρδούσης), Κουλούρης (75΄ Χριστοφοράτος), Μπουρούκης (63΄ Βράπης), Καρδάρης (65΄ Δούλος).
Το φιλικό σφύριξε ο Σαφαρίκας με βοηθούς τους Σταθόπουλο και Παπαδιονυσίου, όλοι του συνδέσμου Αχαΐας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement