Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το ΒΙΟ.ΠΑ.- Στο “τραπέζι” και η αγορά του κτιρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Βιοτεχνικό Πάρκο αναμένεται να μονοπωλήσει την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προγραμματίστηκε για σήμερα στις 3 το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν τρία θέματα που αφορούν το ΒΙΟΠΑ, πρώτον ο ορισμός εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του ΒΙΟΠΑ Γλαύκου Πάτρας  ΑΕ, δεύτερον ο ορισμός υποψηφίων μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΒΙΟΠΑ και τρίτον, η έγκριση απευθείας αγοράς από το Δήμο Πατρέων ακινήτου, με συμμετοχή σε αναγκαστικό πλειστηριασμό, ιδιοκτησίας ΒΙΟΠΑ.

Μάλιστα, το Σάββατο ο Δήμαρχος συγκάλεσε σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι σε προηγούμενη συνάντηση είχαν προτείνει στη δημοτική Αρχή εκτός από το ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό να προχωρήσει και στην αγορά του κτιρίου του ΒΙΟΠΑ στο οποίο θα μπορούσαν να στεγαστούν οι υπηρεσίες Καθαριότητας.

Αντίστοιχα, θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη πριν από μερικές ημέρες ζητά συνάντηση για το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου, αναφέροντας πως «στην Πάτρα στο τέλος του 2005 ξεκίνησε η υλοποίηση του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ), με την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας, της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο Δήμος Πατρέων και με μικρότερα ποσοστά μέτοχοι είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα και ο ΣΕΒ της περιοχής μας. Ο ΒΙΟΠΑ χωροθετήθηκε, ειδικά για να στεγάσει βιοτεχνίες, επαγγελματικά εργαστήρια και λοιπές επιχειρήσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement