Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην “κίτρινη” ζώνη από σήμερα η Αχαΐα- Τι αλλάζει

Published

on

Ελεύθερη μετακίνηση, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όταν παρατηρείται συγχρωτισμός και μετάθεση του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης κατά μισή ώρα (00.30) θα ισχύουν από σήμερα στην Αχαΐα, η οποία περνά στο Επίπεδο 2 του επιδημιολογικού χάρτη και γίνεται «κίτρινη».

Την ίδια ώρα χθες, ανακοινώθηκαν έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αχαΐα, εκ των οποίων τα δύο από γνωστές συρροές, ενώ σταθερός παρέμεινε ο αριθμός των νοσηλευόμενων με COVID19 στο ΠΓΝΠ και στον «Αγ. Ανδρέα».

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν χθες συνολικά 16 ασθενείς με λοίμωξη Covid -19, εκ των οποίων οι δύο- ο ένας διασωλημένος – στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι 14 στην Οφθαλμολογική Κλινική.

Να σημειωθεί πως τα άτομα που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ είναι ηλικιωμένοι, ενώ το 40% των νοσηλευομένων είναι ασθενείς από την Αχαΐα.

Αντίστοιχα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ασθενείς, ο ένας στην ΜΕΘ Covid -19 και ο άλλος στην Κλινική.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Πλέον η Αχαΐα από σήμερα θα βρίσκεται στο “κίτρινο” επίπεδο επιτήρησης, από το “πορτοκαλί” που ήταν.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται στο «κίτρινο» επίπεδο, είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις 9 π.μ., στα καταστήματα εστίασης 6 άτομα ανά τραπέζι, πληρότητα 65% της ωφέλιμης επιφάνειας και απαγόρευση λειτουργίας 00:30-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ), μέχρι τρεις επιβάτες στα ταξί, 65% των πωλητών, με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων στις λαϊκές αγορές, κ.α.

Ροή ειδήσεων

Advertisement