Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην “κίτρινη” ζώνη από σήμερα η Αχαΐα- Τι αλλάζει

Δημοσιεύθηκε

στις

Ελεύθερη μετακίνηση, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όταν παρατηρείται συγχρωτισμός και μετάθεση του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης κατά μισή ώρα (00.30) θα ισχύουν από σήμερα στην Αχαΐα, η οποία περνά στο Επίπεδο 2 του επιδημιολογικού χάρτη και γίνεται «κίτρινη».

Την ίδια ώρα χθες, ανακοινώθηκαν έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αχαΐα, εκ των οποίων τα δύο από γνωστές συρροές, ενώ σταθερός παρέμεινε ο αριθμός των νοσηλευόμενων με COVID19 στο ΠΓΝΠ και στον «Αγ. Ανδρέα».

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν χθες συνολικά 16 ασθενείς με λοίμωξη Covid -19, εκ των οποίων οι δύο- ο ένας διασωλημένος – στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι 14 στην Οφθαλμολογική Κλινική.

Να σημειωθεί πως τα άτομα που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ είναι ηλικιωμένοι, ενώ το 40% των νοσηλευομένων είναι ασθενείς από την Αχαΐα.

Αντίστοιχα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ασθενείς, ο ένας στην ΜΕΘ Covid -19 και ο άλλος στην Κλινική.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Πλέον η Αχαΐα από σήμερα θα βρίσκεται στο “κίτρινο” επίπεδο επιτήρησης, από το “πορτοκαλί” που ήταν.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται στο «κίτρινο» επίπεδο, είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις 9 π.μ., στα καταστήματα εστίασης 6 άτομα ανά τραπέζι, πληρότητα 65% της ωφέλιμης επιφάνειας και απαγόρευση λειτουργίας 00:30-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ), μέχρι τρεις επιβάτες στα ταξί, 65% των πωλητών, με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων στις λαϊκές αγορές, κ.α.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα διαμάχη στη «Μέριμνα»-Ανοικτή επιστολή των εκπροσώπων του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η νέα χρονιά και άρχισαν ξανά τα «όργανα» στη «Μέριμνα», καθώς οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο, Αντώνης Ταβουλάρης και Παναγιώτης Σουλελές, καταγγέλλουν σε ανοικτή επιστολή τους πως δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες όσον αφορά στην πρόσληψη προσωπικού, όπως επίσης, και ότι απολύθηκε εργαζόμενος για να αντικατασταθεί μ’ άλλον που είναι συγγενής μέλους του Δ.Σ.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους «με αφορμή την εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση που μας επιδόθηκε από την πρόεδρο του Θ.Π.Κ. Μέριμνα και επειδή προκληθήκαμε από αυτούς που χρησιμοποιούν το ίδρυμα προς όφελός τους, θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:
Παρ’ όλο που κάθε χρόνο στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς γίνεται ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά, από τον οποίο προκύπτουν οι ανάγκες του ιδρύματος σε προσωπικό και προκηρύσσονται οι θέσεις εργασίας, φέτος δεν τηρήθηκε η διαδικασία. Τι φοβήθηκαν; Μην υποβάλλουν αίτηση άτομα με προσόντα και δεν μπορέσουν να προσλάβουν τους ημέτερους κα τα παιδιά τους; Χρησιμοποιώντας την απαρτία και αναιρώντας την απόφασή τους να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία σε εργαζόμενο (μάγειρα), προχώρησαν στην απόλυσή του, για να πάρουν εργαζόμενη, συγγενής μέλους Δ.Σ., δίχως τα τυπικά προσόντα αλλά αντιπρόσωπο του νόθου σωματείου του γνωστού εργατοπατέρα Καραγεωργόπουλου. Αυτό δείχνει πως είναι τα συγκοινωνούντα δοχεία.
Παρ’ όλες τις ενέργειες που έγιναν, με την βοήθεια του Δήμου Πατρέων, να διαμορφωθεί χώρος για την στέγαση Λογοθεραπευτηρίου, Φυσικοθεραπευτηρίου για τις ανάγκες των παιδιών. Η Διοίκηση ασχολήθηκε μόνο με την επέκταση του Αρτοποιείου. Τη δική τους επιχείρηση μέσα στο ίδρυμα.
Την ίδια στιγμή αφήνουν τις ασφαλιστικές εισφορές αρκετών μηνών των εργαζομένων απλήρωτες, ενώ είχε τη δυνατότητα το ίδρυμα να τις πληρώσει. Είναι απαράδεκτο! Εμείς δεν θα γίνουμε το σκαλοπάτι τους για να παίρνουν αντεργατικά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, να απολύουν και να προσλαμβάνουν τα παιδιά τους και τους ημέτερούς τους σε βάρος των ωφελουμένων. Βλέπουν το ίδρυμα σαν αποθήκη ψυχών κι όχι σαν χώρο εκπαίδευσης των ωφελουμένων, γι αυτό το λόγο δεν έχουν φέρει, μέχρι σήμερα, κανένα θέμα στο Δ.Σ. που να αφορά την καλυτέρευση της ζωής και της εκπαίδευσης των παιδιών.
Δυστυχώς σε αυτό το ρόλο παίζει και ο έτερος εκπρόσωπος του Δ.Π. κ. Ξυλιάς που αποτελεί το δεκανίκι τους στο Δ.Σ. και με δική του στάση απολύθηκε και ο εργαζόμενος. Είναι ηθικό να είναι πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι της Μέριμνας», δηλαδή και εποπτεύων και εποπτευόμενος;
Εμείς, ενημερώνουμε τους γονείς των παιδιών, τους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας ότι, σαν εκπρόσωποι του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τις άθλιες και ανήθικες πρακτικές που βλάπτουν τους ωφελούμενους και το ίδρυμα. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας.
Μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων και την Αγωνιστική Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσουμε όλα αυτά που πρέπει».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αφαίμαξη» κι άλλων λογαριασμών-Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα της «Γ» για την εκμετάλλευση ηλικιωμένης στην Πάτρα, νέες καταγγελίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα της «Γνώμης» για την εκμετάλλευση ηλικιωμένης γυναίκας από ζευγάρι συγγενών της, το οποίο, αφού της «εξαφάνισε» από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς 330.000 ευρώ, την άφηνε αβοήθητη.

Το θέμα που καταδεικνύει την έλλειψη ανθρωπιάς, ακόμη και στο οικείο περιβάλλον υπερηλίκων που δυστυχώς είναι μόνοι στη ζωή, αναπαρήχθη από όλες σχεδόν τις ιστοσελίδες πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ χθες η «Γ» έγινε αποδέκτης κι άλλης καταγγελίας σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, η ηλικιωμένη φέρεται να είχε κι άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι αντίστοιχα βρέθηκαν με «μηδέν» υπόλοιπο, πιθανότατα από άλλα πρόσωπα.

Όπως αποδεικνύεται, κάποιοι έβαλαν στο «μάτι» τις οικονομίες μιας ζωής, αδιαφορώντας για το πώς θα συνέχιζε τη ζωή της η ταλαιπωρημένη γυναίκα.

Να σημειωθεί πως πλέον η ίδια λαμβάνει τη φροντίδα άλλων συγγενικών της προσώπων, τα οποία έλαβαν δραστικά μέτρα κατά εκείνων που την παραμέλησαν, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σκανάρουν» τα πιστοποιητικά-Ιδιωτικοί υπάλληλοι φύλαξης ελέγχουν τα κινητά και τα έγγραφα των πολιτών που εισέρχονται στο Δικαστικό Μέγαρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Νέα πραγματικότητα στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας καθώς πλέον κανείς δεν εισέρχεται στο κτίριο χωρίς να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή της νόσησης ή τα αποτελέσματα από ράπιντ ή μοριακά τεστ διάρκειας 48 ή 72 ωρών αντίστοιχα.

Δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί αλλά και πολίτες επιδεικνύουν είτε τα έγγραφα είτε στην οθόνη του κινητού τους το ψηφιακό πιστοποιητικό προκειμένου να εισέλθουν στο Μέγαρο.
Το έργο του ελέγχου έχουν επωμιστεί από χθες υπάλληλοι ιδιωτικής φύλαξης, οι οποίοι θα βρίσκονται εφεξής στις εισόδους του Μεγάρου.
Χθες η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων συνοδεύτηκε από μικρά προβλήματα, εφόσον αρκετοί πολίτες δεν γνώριζαν τα νέα μέτρα που είναι σε ισχύ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν περιπτώσεις είτε δικαστικών υπαλλήλων είτε πολιτών που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και δεν τους επετράπη η είσοδος. Χρειάστηκε να μεταβούν σε ιδιωτικά εργαστήρια, να κάνουν rapid test και να επιστρέψουν με το αποτέλεσμα ανά χείρας για να εισέλθουν στο κτίριο. Υπήρχαν και πολίτες που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία και δεν εισήλθαν στο κτίριο.
Οι εντολές που έχουν δοθεί στο προσωπικό της ιδιωτικής φύλαξης είναι ρητές για αυστηρή και χωρίς καμία παρέκλιση τήρηση του Νόμου.
Έτσι, κανείς δεν επιτρέπεται να εισέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο χωρίς την χρήση μάσκας, είτε είναι εμβολιασμένος είτε όχι, ενώ υπάρχει εντολή για περιορισμένο αριθμό ατόμων (έως 15) στις δικαστικές αίθουσες.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα