Connect with us

Μπάσκετ

Ανω κάτω το πρόγραμμα του Προμηθέα μετά τα κρούσματα covid-19 σε τρεις παίκτες και τριπλή αναβολή αγώνων

Published

on

TOY ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Νέα περιπέτεια για το στρατόπεδο της ομάδας μπάσκετ του Προμηθέα η οποία χθες το πρωί δεν ταξιδέψε για την Σλοβενία αφού τρεις παίκτες του βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 και σύμφωνα με το πρωτόκολλο το αυριανό παιχνίδι με την Τσεντεβίτα για το eurocup αναβάλλεται για άλλη ημερομηνία.

Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα έγινε προχθές το βράδυ και από την στιγμή που βρέθηκαν τρεις παίκτες θετικοί, κινήθηκαν οι διαδικασίες ώστε η ομάδα να ακυρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια για τη Βιέννη αφού το παιχνίδι αναβλήθηκε.
Παράλληλα ενημέρωσαν την διοργανώτρια αρχή για το περιστατικό αλλά και τον ΕΟΔΥ για τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν.
Αμέσως υπήρξε ενημέρωση πως οι τρεις παίκτες θα μείνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 7 μέρες και οι υπόλοιποι θα είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να μπορούν να κάνουν προπόνηση.
ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΟ ΚΑΙ ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ
Από την στιγμή που τα κρούσματα είναι σε 3 παίκτες, αναβλήθηκε ήδη -το ανακοινώσε χθες και ο ΕΣΑΚΕ- το κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟ. Το ίδιο συνέβη και με το Λαύριο και πιθανότατα θα αναβληθεί και αυτό με την Γκραν Κανάρια που είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Τετάρτη.
Για να επιστρέψουν οι τρεις παίκτες στη δράση θα πρέπει να έχουν δύο φορές αρνητικά τεστ και αυτό δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από την επόμενη Τρίτη και ως εκ τούτου κατά πολύ μεγάλο ποσοστό δεν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση.
Όλο αυτό κάνει το πρόγραμμα των πορτοκαλί άνω-κάτω καθώς έχουν ήδη επιβαρυμμένο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Με δεδομένο πως όσο περνούν οι μέρες, τόσο φουντώνει ο ιός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως τα πράγματα με τα κρούσματα covid-19 θα λιγοστέψουν το επόμενο διάστημα.
Πάντως προς το παρόν, για τον επόμενο δίμηνο ο Προμηθέας πρέπει να βρει τρόπο να χωρέσει σίγουρα δύο παιχνίδια (αυτά με την Τσεντεβίτα και με τον ΠΑΟ) και λογικά ένα ακόμα, αυτό με την ισπανική ομάδα ωστόσο αυτό θα οριστικοποιηθεί αύριο-μεθαύριο.
Εκτός από τους 3 παίκτες που είναι θετικοί, οι υπόλοιποι θα υποβληθούν σήμερα το πρωί σε νέα τεστ για τον covid-19 και εφόσον είναι αρνητικά τότε θα επιστρέψουν άμεσα στις προπονήσεις.
Λογικά ο Προμηθέας θα διεκδικήσει οι αγώνες με Παναθηναϊκό και Γκραν Κανάρια να γίνουν στη διακοπή της σεζόν τον άλλον μήνα στα “παράθυρα” των εθνικών ομάδων.
ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΡΥΘΜΟ
Σε μια ακόμα περίπτωση η πατρινή ομάδα είναι ατυχή γιατί εκεί που είχε βρει ρυθμό, τα νέα αποκτήματα είχαν μπει στο κλίμα της ομάδας και είχε πετύχει δύο σερί νίκες, έρχεται ο κορωνοϊός για να τον ανακόψει και να αλλάξει τα πλάνα.
Αν το ματς διεξάγονταν κανονικά αύριο και ο Προμηθέας κέρδιζε, τότε θα ήταν για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση του eurocup αλλά ο covid-19 είχε διαφορετικά σχέδια…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement