Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ : Την Πέμπτη 29 η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται η πληρωμή για το επίδομα των 534 ευρώ καθώς και η επιδότηση του μισθού για τον μηχανισμό «Συν-Εργασία» σε 158.364 δικαιούχους εργαζόμενους.

Το επίδομα θα καταβληθεί σε εργαζόμενους επιχειρήσεων τουρισμού, επισιτισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού και άλλων κλάδων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ.

Η δαπάνη ύψους 68,7 εκατ. ευρώ αφορά σε:

αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον Σεπτέμβριο, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 58 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 116.860.
σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό «Συν-Εργασία» για τον Σεπτέμβριο προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ύψους 10,6 εκατ. € στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 41.504.
Επίδομα 534 ευρώ και τον Οκτώβριο
Στις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις αναστολών για τον Οκτώβριο, όπως αναφέρει ρητά η νέα ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ και προσδιορίζει το πλαίσιο για τις αναστολές συμβάσεων μηνός Οκτωβρίου.

Στις αναστολές του Οκτωβρίου που θα δηλωθούν σωρευτικά τον Νοέμβριο έχουν πρόσβαση επιχειρήσεις από 72 ΚΑΔ, ενώ τονίζεται ότι σε αναστολή μπορούν να δηλωθούν για τον Οκτώβριο μόνο εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί έως και την 15η Σεπτεμβρίου.

Η λίστα με τους πληττόμενους ΚΑΔ για τον Οκτώβριο παραμένει η ίδια με την αντίστοιχη λίστα του Αυγούστου – Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει επιχειρήσεις τουρισμού (ξενοδοχεία, καταλύματα), επισιτισμού, αθλητισμού, πολιτισμού, μεταφορών και άλλες που ανήκουν σε πληττόμενους ΚΑΔ, όπως κατασκευή γούνινων ειδών κ.α.

Η επέκταση του μέτρου των αναστολών για τον Νοέμβριο αλλά και για τον Δεκέμβριο έχει ήδη προαναγγελθεί από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, με αποτέλεσμα το μέτρο να φτάσει τουλάχιστον έως το τέλος του 2020. Δεν αποκλείεται, βέβαια, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας τα μέτρα για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, όπως οι αναστολές και ο μηχανισμός «Συν – Εργασία» να μπουν και στο 2021.


Ροή ειδήσεων

Advertisement