Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός – Σέρρες: Δεκαεννέα τα κρούσματα στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την εφαρμογή νέων έκτακτων μέτρων με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού αποφάσισε ο δήμος Σερρών κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, η αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, η αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ όπως επίσης και η αναστολή των τμημάτων της σχολής χορού και γυμναστικής της δημοτικής επιχείρησης.

Επίσης, στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε ακόμα η προμήθεια υγειονομικού υλικού, η καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών και η ενίσχυση της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών με το δυναμικό της δημοτικής αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών του δήμου καθώς και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να περιοριστεί η έξαρση των κρουσμάτων και να αποφευχθεί η επιβολή ενός lockdown. «Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες», συμπλήρωσε, «για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement