Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Συγκλονιστικές εικόνες από το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συγκρούστηκε με εμπορικό – Δυο τραυματίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολική καταστροφή στο ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού. Στις 07:30 εμπορικό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ το χτύπησε και του έκοψε την πρύμνη! Ρυμουλκείται με κλίση στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Σοκάρουν οι εικόνες της τσακισμένης πρύμνης του πλοίου “Καλλιστώ”, του ναρκοθηρευτικού του Πολεμικού Ναυτικού που συγκρούστηκε στις 07:30 το πρωί της Τρίτης (27.10.2020) ανοιχτά της Σαλαμίνας, λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Το εμπορικό πλοίο Maersk Launceston, με σημαία Πορτογαλίας, που μετέφερε κοντέινερ και είχε ξεκινήσει στις 07:11 από την Ψυττάλεια για το Τσανάκαλε, έπεσε πάνω στο “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού που εκείνη την ώρα είχε φύγει από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν το εμπορικό πλοίο να χτυπήσει στη πρύμνη το “Καλλιστώ” και να καταστρέψει την πρύμνη του.

Οι εικόνες που έστειλαν πολίτες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είναι ενδεικτικές

Από τη σύγκρουση, στο “Καλλιστώ” σημειώθηκε ρήγμα και ελεγχόμενη εισροή υδάτων και το πλοίο, που κόπηκε στα δυο, πήρε γρήγορα κλίση. Μάλιστα, αρχικά υπήρχε ο φόβος ότι το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού θα βυθιζόταν. Όμως οι προσπάθειες Λιμενικού και Πολεμικού Ναυτικού απέδωσαν.

Στο ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν 27 άτομα πλήρωμα. Μετά τη σύγκρουση, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από παραπλέον πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Δύο μέλη του πληρώματος του “Καλλιστώ” τραυματίστηκαν ελαφρά και προληπτικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στο «Καλλιστώ» παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης που έχει ήδη ξεκινήσει και το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, με κλίση, ρυμουλκείται στο ναύσταθμο.

Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ Καλλιστώ.

Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

www.newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement