Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αίγιο: Ο υπάλληλος έκανε αγορές ύψους 9.000 ευρώ με τις χρεωστικές κάρτες των πελατών

Δημοσιεύθηκε

στις

Έδιναν την κάρτα τους στον υπάλληλο του καταστήματος για να κάνουν τις αγορές τους και αυτός κρατούσε τους κωδικούς τους και έκανε τα δικά του “ψώνια” μέσω διαδικτύου αφαιρώντας και από τα τρία θύματά του ποσό των 9.000 ευρώ περίπου.

Για την υπόθεση αυτή, που απασχολεί την κοινωνία του Αιγίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: “Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης
Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή στην προανάκριση των αστυνομικών του Τμήματος  Ασφαλείας Αιγιαλείας, τρεις υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν στο Αίγιο, σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, ο δράστης από την 27-12-2019 έως τη 4-2-2020, εργαζόταν ως υπάλληλος σε κατάστημα στο Αίγιο, όπου οι παθόντες – πελάτες,  πλήρωναν τους λογαριασμούς τους με χρήση των πιστωτικών – χρεωστικών τους καρτών, τις οποίες παρέδιδαν στον δράστη, χωρίς να παρίστανται κατά την πληρωμή.
Στη συνέχεια ο άνδρας, χρησιμοποιώντας τους αριθμούς των καρτών και τους τριψήφιους κωδικούς επαλήθευσης κάρτας (CVC),  πραγματοποίησε μέσω διαδικτύου αγορές, συνολικού ύψους (8.745) ευρώ, με τις οποίες χρέωσε
τις τραπεζικές κάρτες των παθόντων.
Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του άνδρα θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.
“.


Ροή ειδήσεων

Advertisement