Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντιπρόεδρος στη Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR ο Φ. Ζαΐμης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR (Conference of Peripheral and Maritime Regions) στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη. Τη φετινή χρονιά η Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής καθώς και όλες οι δράσεις της CPMR πραγματοποιούνται ψηφιακά λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Νέος Πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR εκλέχθηκε ο Nello Musumeci, Πρόεδρος της Περιφέρειας της Σικελίας και Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε εξίσου ομόφωνα ο Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Eπιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Γραφείου – του ανώτατου πολιτικού οργάνου – της Διαμεσογειακής Επιτροπής.

Η CPMR και οι Επιτροπές της, στην οποία συμμετέχουν 160 Περιφέρειες από 24 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή πάνω από 200 εκατομμύρια πολίτες, αποτελούν σήμερα τον κυριότερο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, Οργανισμό των ίδιων των Περιφερειών για τη δικτύωση τους και την προώθηση των θέσεων τους στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement