Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τιμήθηκε το «ΟΧΙ» στη σκιά του κορωνοϊού- Με μάσκες και ελάχιστο κόσμο η δοξολογία(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Published

on

Προσαρμοσμένος στις έκτακτες συνθήκες που επιβάλλει η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ήταν φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα.

Το πρωί της Τετάρτης στην δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών υπό το Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Διονύσιο Πλέσσα και Βίβιαν Σαμούρη, ο επικεφαλής της Νέας Πάτρας Νίκος Νικολόπουλος και οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Απόντες ήταν οι βουλευτές του νομού Αχαΐας, οι οποίοι συντάχθηκαν με την προτροπή να μην συμμετάσχουν στις φετινές εκδηλώσεις εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά το πέρας της δοξολογίας έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ελευθερίας στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως με τους παρευρισκόμενους να τηρούν τις αποστάσεις και στην συντριπτική πλειοψηφία να φορούν μάσκα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις ούτε στην περιφέρειά μας όπως και σ’ όλη τη χώρα εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.


Πάντως, συγκινητική ήταν η παρουσία του μικρού Δημήτρη, ο οποίος ντυμένος τσολιάς και κρατώντας την ελληνική σημαία έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα, μαζί με τον παππού του καθώς κατέβηκαν στο κέντρο της Πάτρας για να τιμήσουν την επέτειο του ΟΧΙ και τους αγωνιστές του ’40.

Επίσης, πτήσεις από τον ουρανό της Πάτρας έκαναν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τιμώντας την εθνική μας επέτειο.

Σίγουρα πάντως η φετινή επέτειος δεν θύμιζε τίποτα από προηγούμενες χρονιές. Η παρουσία του κόσμου ήταν ελάχιστη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement