Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Τοπική αγορά

Π.Ε. Αχαΐας: Συνεχίζεται η δράση  «ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» για ωφελούμενους ΤΕΒΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η δράση -Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα   «ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»  που σχεδιάστηκε για τους γονείς – ωφελούμενους του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους) της Π.Ε. Αχαΐας και υλοποιήθηκε από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων Π.Ε. Αχαΐας  ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο του ΣΜ2 “Δράσεις για τη διεξαγωγή ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για ενήλικες και παιδιά με περιεχόμενο «Βασικές Δεξιότητες Η/Υ και ασφάλεια στο Διαδίκτυο»” και ΣΜ4 «Διαδραστικές παρουσιάσεις και σεμινάρια , βιωματικά εργαστήρια, ημερίδες και λοιπές δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για θέματα ψυχοκοινωνικής στήριξης των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ».

Βάσει του σχεδιασμού, η Δράση αφορά  στην  διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα «ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»  τόσο δια ζώσης (τηρουμένων των μέτρων υγειονομικής προστασίας  για τον COVID-19 και σε αίθουσα διδασκαλίας πιστοποιημένου ΚΕΚ) και εξ’ αποστάσεως με χρήση πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης με δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο.

Το σεμινάριο, είχε  την εξής διάρθρωση:

  • Ενότητα 1: Γνωριμία με το Διαδίκτυο-Κανόνες Διαχείρισης Πληροφοριών και Επικοινωνίες (MS Internet Explorer ή Microsoft Edge)-Ασφαλή πλοήγηση(προσωπικά δεδομένα, ασφάλεια συναλλαγών, αναγνώριση ψευδών ειδήσεων, φαινόμενα εξαπάτησης κλπ).
  • Ενότητα 2 : Συμβουλές προς Γονείς και Διαδίκτυο-Ασφαλής χρήση διαδικτύου από τα παιδιά (γιατί είναι η θετική η χρήση διαδικτύου, τρόποι ελέγχου, όρια και κανόνες χρήση διαδικτύου, συμβουλές, ζητήματα εθισμού στο διαδίκτυο (κοινωνικά δίκτυα-τι να προσέχουν, κίνδυνοι ανάρτησης φωτογραφιών κλπ), πρόληψη κινδύνων όπως επαφή με αγνώστους, πρόληψη αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων, έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, cyber-bulling, διαμόρφωση κακής διαδικτυακής φήμης, ψευδείς ειδήσεις, ρητορική μίσους
  • Ενότητα 3: Συμβουλές προς γονείς για χρήση του Διαδικτύου ως εργαλείου εξυπηρέτησης της καθημερινότητας (Προσβασιμότητα σε ιστοτόπους δημοσίων φορέων –eAccessibility (π.χ. προσβασιμότητα & εξυπηρέτηση μέσω του Κέντρου Ψηφιακής Εξυπηρέτησης gov.gr κ.ά.)

 

Στόχος της δράσης είναι η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ώστε να αναπτυχθούν/ ενισχυθούν οι ψηφιακές δεξιότητες των ατόμων δικαιούχων του ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας (γονείς) και να κατακτηθούν γνώσεις Η/Υ με προσανατολισμό την ασφάλεια στο διαδίκτυο για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια των ισότιμων ευκαιριών και άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων καθώς και η βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης και των κοινωνικών δεξιοτήτων τους, η ενίσχυση της αυτονομίας τους, σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης και διαδικτυακών συναλλαγών με το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα.  Στα αποτελέσματα της δράσης περιλαμβάνονται για τους ωφελούμενους τόσο η γνωριμία με τους κανόνες που διέπουν το Διαδίκτυο ώστε να χρησιμοποιείται σωστά και με ασφάλεια, όσο η  γνωριμία με τους κινδύνους που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση του, η  προστασία της ιδιωτικής ζωής τους μέσω του Διαδικτύου, η βελτίωση της θέσης τους στο κοινωνικό σύνολο καθώς και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους και ο περιορισμός του ψηφιακού χάσματος γνώσης στα πλαίσια άμβλυνσης των τεχνολογικών και κοινωνικών παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό κι επαγγελματικό αποκλεισμό.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση της δράσης, έγινε τηρουμένων των αρχών της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης  ατόμων και χωρίς κοινωνικό στιγματισμό αλλά και τηρούμενης της κείμενης  νομοθεσίας περι προστασίας προσωπικών δεδομένων.  Το εκπαιδευτικό υλικό  είναι διαθέσιμο για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.epikoinoniaaxaias.gr/teba-2/ .

Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο το περιεχόμενο της συγκεκριμένης δράσης, καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους έχουν σταλεί με sms  ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση και να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

Η «δια ζώσης» και μέσω τηλε-εκπαίδευσης (σε πραγματικό χρόνο) δράση ξεκίνησε το Σάββατο 17/10/2020 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18/10/2020. Για περισσότερες πληροφορίες οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2613-620762/  2613620764 .

 

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Οικονομία

Η παρέμβαση Κουνάβη για το μόλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παρέμβαση του Δήμου με έκκληση στους πολίτες για να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους στο μόλο της Αγίου Νικολάου σε πάρκινγκ, προκάλεσε το θέμα που ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλος της Πάτρας Αντώνης Κουνάβης.

Συζητήθηκε, μάλιστα, και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μ. Τετάρτης με τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη να δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν θα πρέπει ο μόλος να μετατραπεί σε πάρκινγκ.

 

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Επίσημη αντιπροσωπεία αυτοκίνητων BMW-MINI ΖΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε

στις

A. TZOYΡΑΜΑΝΗΣ Ε.Π.Ε

Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.
Επιθυμητή προϋπηρεσία, βασικές γνώσεις Αγγλικών, Η/Υ.
Βιογραφικά να στέλνονται στην διεύθυνση:
[email protected]

 

Περισσότερα

Τοπική αγορά

MED FRIGO: Αξιόπιστα, Υπεύθυνα, Always Οn Time!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η MED FRIGO με έδρα τη Πάτρα, δραστηριοποιείται από το 1991 στην παροχή Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Food Logistics, Εθνικών & Διεθνών Μεταφορών Προϊόντων Ελεγχόμενης Θερμοκρασίας. Διαθέτει ψυχόμενες εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηγουμενίτσα. Μαζί με την θυγατρικής της, CARGO MED, που διαχειρίζεται τον ιδιόκτητο στόλο,  εξειδικεύεται στην εισαγωγή και εξαγωγή  τμηματικών και πλήρων φορτίων τροφίμων, Α’ Υλών και φαρμάκων  για την Ελληνική αγορά, από και προς όλη την Ευρώπη, σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας από -25ο έως +25ο C. Βάσει των στοιχείων της τελευταίας κλαδικής μελέτης του ICAP για την περίοδο 2015 – 2019, οι δύο εταιρείες μαζί, βρίσκονται σταθερά ανάμεσα στις 5 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

Το 2020 ήταν σίγουρα μια χρονιά πρωτόγνωρων προκλήσεων

Αναμφίβολα, οι αλλαγές που έφερε η πανδημία   και οι επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν λόγω της διαφοροποίησης του ισοζυγίου εξαγωγών – εισαγωγών στις οδικές μεταφορές επηρέασαν και τον δικό μας τρόπο λειτουργίας. Με προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων, των συνεργατών και των πελατών της και με σκοπό να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, Α’ υλών και φαρμάκων, εφάρμοσε άμεσα, με την εκδήλωση της πανδημίας, όλα τα εσωτερικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης κρίσεων και τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες.

Αποτέλεσμα αυτών των μεθοδευμένων ενεργειών, ήταν η πιστοποίηση των διαδικασιών, που εφαρμόζει από την αρχή της πανδημίας, κατά του COVID 19, καθιστώντας την MED FRIGO την 1η Ελληνική εταιρεία Διεθνών Μεταφορών και Logistics που απέκτησε αντίστοιχη πιστοποίηση.

Η προσπάθεια αυτή αναγνωρίστηκε και στο ψηφιακό ερωτηματολόγιο ικανοποίησης   πελατών που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2020, όπου μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες σε ποσοστό 98% απάντησαν πως έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοση της εταιρείας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων  που δημιούργησε η πανδημία.

Η συνεχής εξέλιξη, οι επενδύσεις σε συστήματα και εξοπλισμό και η χρήση νέων, καινοτόμων τεχνολογιών είναι το κλειδί της επιτυχίας της .

  • To 2020 ολοκληρώθηκε η επέκταση των εγκαταστάσεων στην Ηγουμενίτσα, σε συνολικά 4.200 μ2 ψυχόμενους χώρους σε οικόπεδο 18.000 μ2 , ενώ αποκτήθηκαν επιπλέον 18.000μ2 σε γειτονική έκταση για μελλοντικές επενδύσεις. Ταυτόχρονα εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά πανελς ισχύος 100kw, καθιστώντας την εγκατάσταση πλήρως αυτόνομή σε ηλεκτρική ενέργεια με μηδενικές εκπομπές άνθρακος . Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στον κόμβο Βασιλικών, με άμεση πρόσβαση στην Εγνατία οδό και σε απόσταση 10 χλμ από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η MED FRIGO βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις πιο υγιείς και εύρωστες εταιρίες και οργανισμούς της Ελληνικής Οικονομίας που διακρίνονται για το κύρος και την αξιοπιστία τους.

  • Η CARGO MEDεφαρμόζοντας με συνέπεια τη στρατηγική της για αναβάθμιση και επέκτασης του στόλου, αύξησε τα ιδιόκτητα μέσα  σε 65ενεργειακά και περιβαλλοντικά σύγχρονα φορτηγά – Euro 6, με τη πρόσφατη επένδυση σε επιπλέον 6 φορτηγά και θαλάμους.
  • Μέσα από τις διαδικασίες του συστήματος διαχείρισης ποιότητας, η MED FRIGO συνέχισε να ενθαρρύνει και τους συνεργάτες της στην αναβάθμιση των μέσων, στα υψηλότερα στάνταρντ, με στόχο τη συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
  • Με στόχο το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών να φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα, η εταιρεία προχώρησε στην εφαρμογή συστήματος διαχείρισης πελατών- CRMδιασφαλίζοντας την αμεσότητα στην επικοινωνία, την ταχύτητα στην υποβολή προσφορών,  την καταγραφή  και επίλυση τυχόν προβλημάτων και την χαρτογράφηση απαιτήσεων για πρόσθετες υπηρεσίες.
  • Το 2020 αναπτύχθηκαν ηλεκτρονικές συνδέσειςμε όλους τους πελάτες στους οποίους παρέχει υπηρεσίες Logistics, προχωρώντας ένα ακόμα βήμα προς την ολοκληρωμένη ψηφιακή διαχείριση των παραγγελιών, των αποθεμάτων και του ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων. Η ανταλλαγή των απαιτούμενων πληροφοριών γίνεται μέσω Web Services, μία ευέλικτη πλατφόρμα, που ελαχιστοποιεί το κόστος και τον χρόνο διασύνδεσης με τα συστήματα των πελατών.

Η MED FRIGO με αριθμούς

600 Σημεία παράδοσης σε 14 χώρες
270 Εργαζόμενοι
4 Κέντρα Logistics στην Ελλάδα
16.000 τ.μ. Εγκαταστάσεις ελεγχόμενης θερμοκρασίας
> 200 Φορτηγά ψυγεία
> 200 Εβδομαδιαίες φορτώσεις Ελλάδα – Ευρώπη
> 95.000 Αποστολές ανά έτος στην Ευρώπη

«Δεν είναι τυχαίο το ότι η MED FRIGO βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες επιλογές των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και προσκαλείται σε νέα διεθνή tenders»  

  • Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των διεθνών μεταφορών για μεγαλύτερη ακρίβεια και διαφάνεια στη ροή της πληροφορίας, εξάλειψη της γραφειοκρατίας, επιτάχυνση της διαδικασίας τιμολόγησης, μείωσης του λειτουργικού κόστους, ελαχιστοποίηση χρήσης έντυπων εγγράφων και την ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, η εταιρεία προχώρησε στην ψηφιοποίηση των Διεθνών Φορτωτικών Εγγράφων –  εντάσσοντας το e CMR στις διαδικασίες της. Η MED FRIGOως πρωτοπόρος σε συστήματα και διαδικασίες, συμπληρώνει και εκδίδει  έντυπα CMR από το 1999. Το 2003 προχώρησε στην μηχανογραφημένη έκδοση τους μέσω λογιστικής εφαρμογής.

Το 2021, βραβεύτηκε για τη συνεισφορά της στη Ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, όντας η 1η ελληνική εταιρεία διεθνών μεταφορών και Logistics που εφάρμοσε διαδικασίες ψηφιακής φορτωτικής, eCMR, στη οδική μεταφορά προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας από την Ευρώπη στην Ελλάδα και αντίστροφα.

H MED FRIGO συνεχίζει την αποστολή της με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους της, τους συνεργάτες και στην κοινωνία. Παρέχει ολοκληρωμένες, καινοτόμες λύσεις σε θέματα Διεθνών Μεταφορών & Logistics σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας,  24/7/365, διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, που της επιτρέπουν να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

 

Αξιόπιστα, Υπεύθυνα, Always Οn Time!

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα