Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Τοπική αγορά

Π.Ε. Αχαΐας: Συνεχίζεται η δράση  «ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» για ωφελούμενους ΤΕΒΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η δράση -Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα   «ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»  που σχεδιάστηκε για τους γονείς – ωφελούμενους του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους) της Π.Ε. Αχαΐας και υλοποιήθηκε από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων Π.Ε. Αχαΐας  ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο του ΣΜ2 “Δράσεις για τη διεξαγωγή ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για ενήλικες και παιδιά με περιεχόμενο «Βασικές Δεξιότητες Η/Υ και ασφάλεια στο Διαδίκτυο»” και ΣΜ4 «Διαδραστικές παρουσιάσεις και σεμινάρια , βιωματικά εργαστήρια, ημερίδες και λοιπές δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για θέματα ψυχοκοινωνικής στήριξης των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ».

Βάσει του σχεδιασμού, η Δράση αφορά  στην  διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα «ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»  τόσο δια ζώσης (τηρουμένων των μέτρων υγειονομικής προστασίας  για τον COVID-19 και σε αίθουσα διδασκαλίας πιστοποιημένου ΚΕΚ) και εξ’ αποστάσεως με χρήση πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης με δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο.

Το σεμινάριο, είχε  την εξής διάρθρωση:

  • Ενότητα 1: Γνωριμία με το Διαδίκτυο-Κανόνες Διαχείρισης Πληροφοριών και Επικοινωνίες (MS Internet Explorer ή Microsoft Edge)-Ασφαλή πλοήγηση(προσωπικά δεδομένα, ασφάλεια συναλλαγών, αναγνώριση ψευδών ειδήσεων, φαινόμενα εξαπάτησης κλπ).
  • Ενότητα 2 : Συμβουλές προς Γονείς και Διαδίκτυο-Ασφαλής χρήση διαδικτύου από τα παιδιά (γιατί είναι η θετική η χρήση διαδικτύου, τρόποι ελέγχου, όρια και κανόνες χρήση διαδικτύου, συμβουλές, ζητήματα εθισμού στο διαδίκτυο (κοινωνικά δίκτυα-τι να προσέχουν, κίνδυνοι ανάρτησης φωτογραφιών κλπ), πρόληψη κινδύνων όπως επαφή με αγνώστους, πρόληψη αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων, έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, cyber-bulling, διαμόρφωση κακής διαδικτυακής φήμης, ψευδείς ειδήσεις, ρητορική μίσους
  • Ενότητα 3: Συμβουλές προς γονείς για χρήση του Διαδικτύου ως εργαλείου εξυπηρέτησης της καθημερινότητας (Προσβασιμότητα σε ιστοτόπους δημοσίων φορέων –eAccessibility (π.χ. προσβασιμότητα & εξυπηρέτηση μέσω του Κέντρου Ψηφιακής Εξυπηρέτησης gov.gr κ.ά.)

 

Στόχος της δράσης είναι η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ώστε να αναπτυχθούν/ ενισχυθούν οι ψηφιακές δεξιότητες των ατόμων δικαιούχων του ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας (γονείς) και να κατακτηθούν γνώσεις Η/Υ με προσανατολισμό την ασφάλεια στο διαδίκτυο για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια των ισότιμων ευκαιριών και άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων καθώς και η βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης και των κοινωνικών δεξιοτήτων τους, η ενίσχυση της αυτονομίας τους, σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης και διαδικτυακών συναλλαγών με το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα.  Στα αποτελέσματα της δράσης περιλαμβάνονται για τους ωφελούμενους τόσο η γνωριμία με τους κανόνες που διέπουν το Διαδίκτυο ώστε να χρησιμοποιείται σωστά και με ασφάλεια, όσο η  γνωριμία με τους κινδύνους που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση του, η  προστασία της ιδιωτικής ζωής τους μέσω του Διαδικτύου, η βελτίωση της θέσης τους στο κοινωνικό σύνολο καθώς και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους και ο περιορισμός του ψηφιακού χάσματος γνώσης στα πλαίσια άμβλυνσης των τεχνολογικών και κοινωνικών παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό κι επαγγελματικό αποκλεισμό.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση της δράσης, έγινε τηρουμένων των αρχών της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης  ατόμων και χωρίς κοινωνικό στιγματισμό αλλά και τηρούμενης της κείμενης  νομοθεσίας περι προστασίας προσωπικών δεδομένων.  Το εκπαιδευτικό υλικό  είναι διαθέσιμο για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.epikoinoniaaxaias.gr/teba-2/ .

Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο το περιεχόμενο της συγκεκριμένης δράσης, καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους έχουν σταλεί με sms  ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση και να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

Η «δια ζώσης» και μέσω τηλε-εκπαίδευσης (σε πραγματικό χρόνο) δράση ξεκίνησε το Σάββατο 17/10/2020 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18/10/2020. Για περισσότερες πληροφορίες οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2613-620762/  2613620764 .

 

 

 

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Διαδικτυακή έκθεση για τρόφιμα και ποτά από το Επιμελητήριο Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ενημερώνει τα μέλη του ότι εξετάζει τη συμμετοχή του στην η 1η διαδικτυακή έκθεση για τα Ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά, η FMS – FOOD MARKET SHOW 2020 που θα διεξαχθεί στις 8-11 Δεκεμβρίου 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Η έκθεση οργανώνεται από την GREAT EXHIBITIONS και είναι η 1η διαδικτυακή έκθεση ελληνικών τροφίμων και ποτών, με στόχο την παγκόσμια αγορά και με απόλυτα εμπορικό χαρακτήρα, η οποία θα φιλοξενηθεί σε ένα λειτουργικό Ψηφιακό περιβάλλον. Η έκθεση στοχεύει στους Έλληνες παραγωγούς και τους διεθνείς αγοραστές προερχόμενους από τον κλάδο της οργανωμένης λιανικής, χονδρεμπορίου, ξενοδοχείων και μαζικής εστίασης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει προβολή νέων και καινοτόμων προϊόντων των εταιρειών – μελών, Διεύρυνση και ανάπτυξη επαφών με σημαντικούς αγοραστές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε 4 μέρες, Εμπορικές B2B συναντήσεις με δυνατότητα αποστολής δειγμάτων (διαδικασία που αναλαμβάνει ο εκθέτης), Προκαθορισμένες συναντήσεις με αγοραστές σε συνεργασία με την εταιρεία Stamegna, παρουσία στο 1ο εκθεσιακό γεγονός ελληνικών τροφίμων και ποτών, μετά από το κενό εκθεσιακό έτος 2020 λόγω της νόσου covid-19 και Ψηφιακή δικτύωση με επαγγελματίες αγοραστές από την ασφάλεια του χώρου όλων των εμπλεκόμενων μερών χωρίς την ανάγκη ταξιδιών.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, προσπαθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να βρίσκεται κοντά στα μέλη του και μέσα σε αυτά τα πλαίσια καλεί όλες τις εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με την κα Νόρα Νικολοπούλου έως τις 25.11.2020 στο panoreanik@e-a.gr ή στο 694 88 99901 προκειμένου να οργανωθεί μία παρουσίαση από την διοργανώτρια εταιρεία στην οποία θα μπορέσουν να δουν την διάρθρωση των περιπτέρων αλλά και να θέσουν τις απορίες τους άμεσα.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Τα πρώτα αποτυπώματα του lockdown άρχισαν να φαίνονται και στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρχισαν να φαίνονται και στην Πάτρα τα οικονομικά αποτυπώματα του lockdown, όχι μόνο σε τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και σε μεγάλες εταιρείες που έχουν δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως πολύ μεγάλη εταιρεία αποδεσμεύει πωλητές σε πολλές περιοχές (ανάμεσά τους και η Αχαΐα), ενώ άλλη μεγάλη εταιρεία βγάζει το προσωπικό της σε αναγκαστική άδεια και έπεται συνέχεια.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Iκανοποίηση στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας για την απόφαση Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απόφαση του Α. Γεωργιάδη έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον εμπορικό κόσμο της περιοχής.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, με ανακοίνωση του, χαρακτηρίζει ως «νίκη και ηθική δικαίωση των προσπαθειών του», την απόφαση και επισημαίνει ότι από πρώτο κιόλας lockdown, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) είχαν σειρά διαδοχικών παρεμβάσεων προς τα αρμόδια υπουργεία για να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Μια μάχη κερδήθηκε όχι ο πόλεμος. Συνεχίζουμε την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας για ουσιαστική στήριξη των πληττόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της Ομοσπονδίας, που σημειώνει ότι «μόλις την περασμένη εβδομάδα στις 5 Νοεμβρίου (αρ. πρωτ. 12698) είχε επανέλθει με νέα επιστολή προς τις ηγεσίες των Υπουργείων, ώστε να παρθεί απόφαση το συντομότερο δυνατόν.

«Μέσα στην δίνη της πανδημίας και στην γκρίζα περίοδο που διανύουμε, η ικανοποίηση του αιτήματός μας αποτελεί ανακούφιση σε αυτή την αδικία που είχε προκύψει εις βάρος των εκατοντάδων επιχειρηματιών μελών μας. Η κυβέρνηση έστω και τώρα κατάλαβε το δίκαιο του αιτήματός μας και υιοθέτησε την πρότασή μας.

Αυτό δείχνει ότι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ κυβέρνησης, υπουργείων και φορέων είναι επιβεβλημένη προκειμένου να προστατευθεί η μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει άοκνα να δουλεύει για το επιχειρηματικό συμφέρον των μελών της, χωρίς αερολογίες του σωρού, καθώς «τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται», επισημαίνει η ανακοίνωση.

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα