Τετάρτη 12 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Για 70 παιδιά που δεν είχαν επιλεγεί από το ΕΣΠΑ-Δωρεάν εγγραφή στα ΚΔΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων) σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την εγγραφή 70 παιδιών στα τέσσερα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) που διαθέτει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Πρόκειται για παιδιά που τις προηγούμενες χρονιές φιλοξενούνταν στις δομές, οι μητέρες τους είχαν πλήρη φάκελο, πληρούσαν τα κριτήρια αλλά φέτος δεν έλαβαν voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.
«Φέτος έμειναν χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ, γιατί από την κυβέρνηση δεν διατέθηκαν τα ανάλογα κονδύλια αφού αυτή θεωρεί «κόστος» τις ανάγκες των παιδιών.
Αποτέλεσμα ήταν να εγγράψουμε 50% λιγότερα παιδιά συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές και η χρηματοδότησή μας να είναι μειωμένη κατά 50%.
Στον ΚΟΔΗΠ κατορθώσαμε και δημιουργήσαμε 50 νέες θέσεις στα ΚΔΑΠ και πρόκειται να δημιουργήσουμε επιπλέον 40 νέες θέσεις σε νέο ΚΔΑΠ στα Ροΐτικα. Δημιουργούμε νέες δομές, νέες θέσεις, ώστε να φιλοξενήσουμε περισσότερα παιδιά.
Ζητούμε από την κυβέρνηση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τις ανάγκες σε εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, ώστε να λειτουργούν πλήρως οι δομές μας. Να μας επιτρέψουν να προσλάβουμε, με μόνιμη και σταθερή εργασία, το προσωπικό που χρειαζόμαστε. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοί μας για να μην μένουν κενές και αχρησιμοποίητες οι δομές που δημιουργούμε για τη νεολαία μας!», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Αχαΐα: Η μεγάλη επένδυση και το ενδιαφέρον από Αυστρία

Δημοσιεύθηκε

στις

– Ένας ταξιδιώτης από την Αυστρία θα φτάσει τις επόμενες μέρες στην περιοχή.

Η παρουσία του θα είναι πολύ σημαντική, καθώς θα κρίνει το μέλλον μιας σημαντικής επένδυσης στη Δυτική Αχαΐα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Ζωντάνεψαν” τα παραδοσιακά καφενεία

Δημοσιεύθηκε

στις

-Πλήθος κόσμου τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και στις συνοικίες, όπου «ζωντάνεψαν» πολλά παραδοσιακά καφενεία.

Μέσα και έξω από τα μαγαζιά. Χαίρονται τη νέα κατάσταση, τη μικρή «ελευθερία» και ελπίζουν πως όσο περνάει ο καιρός θα είναι καλύτερα. Έστω και αν τα νούμερα των τελευταίων ημερών δεν είναι ευχάριστα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα κατέγραψε η Πάτρα την Τρίτη(11/5)

Δημοσιεύθηκε

στις

253 κρούσματα κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για την Τρίτη 11 Μαΐου στους 3 νομούς της Δυτικής Ελλάδας.

Στην Αχαΐα εντοπίζονται 72 νέα κρούσματα και σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο κατανέμονται ως εξής:

Πάτρα: 49

Κάτω Αχαΐα: 4

Αίγιο: 11

Διακοπτό: 1

Ερυμάνθεια: 4

Κλειτορία: 1

Χαλανδρίτσα: 1

Κουλούρα: 1

 

 

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα