Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει: Δεν είναι αναπόφευκτο το εθνικό lockdown

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σημασία να τηρούν όλοι οι πολίτες τους κανόνες περιορισμού του κορονοϊού που ισχύουν στην περιοχή τους επισήμανε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

 

Ο Ράαμπ τόνισε πως δεν είναι αναπόφευκτη μια καραντίνα σε εθνικό επίπεδο για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19 στη Βρετανία, καθώς αν όλοι τηρήσουν τους κανόνες που ισχύουν στην περιοχή τους, τα τοπικά lockdown μπορούν να αποδώσουν.

 

Στην ερώτηση εάν πλέον είναι αναπόφευκτο να επιβληθεί μια καραντίνα σε εθνικό επίπεδο, ο Ράαμπ απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό. Ωστόσο αυτό που μας καθοδηγεί είναι ο ρυθμός (μετάδοσης) του ιού. Έχουμε δει κάποια στοιχεία από τότε που αρχίσαμε να εφαρμόζουμε αυτήν την κλιμακωτή προσέγγιση ότι ο ρυθμός αύξησης της (μετάδοσης) επιβραδύνθηκε».

 

«Με αυτήν την επικεντρωμένη προσέγγιση, χρειαζόμαστε πραγματικά πλήρη συμμόρφωση, πλήρη συνεργασία και χρειαζόμαστε πραγματικά να ρίξουμε το βάρος μας σε αυτό, και αυτός είναι πραγματικά ο τρόπος για να αποφύγουμε τη λήψη πιο δραστικών μέτρων, τα οποία δεν θέλουμε να λάβουμε λόγω του αντίκτυπου που θα έχουν στην οικονομία» πρόσθεσε ο Ράαμπ στις δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement