Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συνεχίζονται μέχρι τις 2 το μεσημέρι τα rapid test στις τρεις πλατείες της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται και σήμερα -για δεύτερη μέρα- από το πρωί και μέχρι τις 2 μ.μ., στις τρεις πλατείες της Πάτρας, (Κύπρου, Γεωργίου και Ελευθερίας), η διενέργεια rapid test για τον κορωνοϊό, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Η δράση πραγματοποιείται από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τον Δήμο Πατρέων και τον ΕΟΔΥ.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ακινόσογλου: «Σε απόλυτη ετοιμότητα το ΠΓΝΠ να αυξήσει τις κλίνες Covid αν χρειαστεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Η πανδημία είναι προφανές ότι δεν εμφανίζει σημεία ανάκαμψης αντιθέτως φαίνεται να παρουσιάζει σημάδια ενδημικότητας. Αμείωτη παραμένει η συρροή στα Νοσοκομεία.

Ποιο το αποτύπωμα της πανδημίας σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, τον βαθμό της πίεσης που ασκείται στο Σύστημα Υγείας και τις επιπτώσεις λόγω αύξησης των συρροών των νοσούντων στη λειτουργία του ΠΓΝΠ. Στα ερωτήματα της «Γ» απαντά η επικ. Καθηγήτρια Παθολογίας, λοιμωξιολόγος, υπεύθυνη της 1ης κλινικής Covid-19 Καρολίνα Ακινόσογλου. Με επίκεντρο των θέσεων της ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση η οποία έπεται, η κα Ακινόσογλου δηλώνει ότι η επαναξιολόγηση της κατάστασης θα γίνει μετά την πάροδο 15 ημερών. «Το ΠΓΝΠ» δηλώνει «λειτουργεί άψογα. Η κατάσταση όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των αθρόων εισαγωγών. Έχει αποφασισθεί η προσωρινή αναστολή των τακτικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργείων. Βεβαίως αυτό δεν συμβαίνει για τις επείγουσες καταστάσεις. Οι χημειοθεραπείες γίνονται κανονικά, σαφώς απρόσκοπτη η λειτουργία του ογκολογικού, αιματολογικού και της μονάδας των αιμοκαθαρόμενων. Με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής καμπύλης και κυρίως του αριθμού των νοσηλειών στο ΠΓΝΠ, θα επανεξεταστεί μετά από 15 μέρες η κατάσταση ώστε να αποφασισθεί η λειτουργία ή μη λειτουργεία, κάτι που απευχόμαστε, των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων».

Η κα Ακινόσογλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των κλινών covid-19 αν στην απευκταία περίπτωση κριθεί αναγκαίο. «Προς το παρόν λειτουργούν τρεις κλινικές covid-19 και τρεις ΜΕΘ. Αν χρειαστεί το ΠΓΝΠ βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να αυξηθούν οι κλίνες».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΑΠ: Νέο σύντομο πρόγραμμα σπουδών με κόστος 350 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο Σύντομο Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ξεκινά εντός του Μαρτίου.

Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο: Αποτυπώσεις μνημείων και συνόλων πολιτιστικής κληρονομιάς: Σύγχρονες μέθοδοι και τεχνολογίες

Η Έναρξη έχει οριστεί στις 29/03/2021

Το κόστος συμμετοχής: 350€

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα από 15/02/21 μέχρι 21/03/21 . (Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Για την υποβολή αίτησης πατήστε εδώ

Οι στόχοι του προγράμματος
Στόχος: Στο σύντομο αυτό πρόγραμμα σπουδών θα ασχοληθούμε με τα ακίνητα μνημεία. Στόχος είναι η θεωρητική προσέγγιση της τεκμηρίωσης των μνημείων, με έμφαση στη γεωμετρική τεκμηρίωση και αποτύπωση, η περιγραφή του περιεχομένου της αποτύπωσης και η παρουσίαση σύγχρονων μεθόδων και τεχνολογιών για την αποτύπωσή και ανάλυσή τους.

Θα εξετασθούν διεξοδικά οι τεχνικές για την καταγραφή και χαρτογράφηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, καθώς και οι μέθοδοι για την ερμηνεία και ανάλυση των δεδομένων και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

Επίσης θα παρουσιαστούν πληροφοριακά συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων και μοντέρνα συστήματα και τεχνολογίες προβολής και οπτικοποίησης αυτών. Θα χρησιμοποιηθούν παραδείγματα εφαρμογών και videos για την επίδειξη του τρόπου χρήσης και λειτουργίας των μεθόδων και συστημάτων.

Σε ποιους απευθύνεται: Το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε όλους. Ιδιαίτερα, απευθύνεται σε όσους θέλουν να εκπαιδευτούν σε σύγχρονα συστήματα τηλεπισκόπησης, φωτογραμμετρίας και απομακρυσμένης αποτύπωσης μνημείων και συνόλων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ενδεικτικά ενδιαφερόμενοι είναι Mηχανικοί όλων των ειδικοτήτων (αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι, μηχανικοί υπολογιστών, μηχανικοί περιβάλλοντος, μηχανικοί παραγωγής, μηχανικοί σχεδίασης προϊόντων κλπ), αρχαιολόγοι που ασχολούνται με τεχνολογίες της πληροφορικής, απόφοιτοι Σχολών πληροφορικής, εσωτερικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, αρχιτέκτονες τοπίου, απόφοιτοι Φυσικομαθηματικών Σχολών, φωτογράφοι και γενικότερα κοινό που θέλει να μάθει τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία της φωτογραμμετρίας, της τηλεπισκόπησης των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών και της τρισδιάστατης οπτικοποίησης, στο πλαίσιο της τεκμηρίωσης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

To Πρόγραμμα έχει διάρκεια 16 εβδομάδες, αντιστοιχεί σε 10 μονάδες ECTS κι εντάσσεται στο 6ο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF).

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος οδηγεί σε Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης του Ε.Α.Π.

Αναλυτικές Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στέλνετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή να καλείτε στο 2610-367614 (Αρμόδια: κ. Γιαννοπούλου-Ματσούκα Ελ.).

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

2353 νέα κρούσματα κορωνοϊού-Ραγδαία αύξηση διασωληνωμένων και τριψήφια ξάνά η Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο οι προβλέψεις που έκαναν λόγο για περισσότερα από 2.000 κρούσματα κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, με τη σημερινή εικόνα να επιβεβαιώνει το σκηνικό έξαρσης που έχει διαμορφωθεί, ειδικά στην Αττική, με ισχυρό αποτύπωμα και στα νοσοκομεία. Η Αχαΐα παραμένει στο “κόκκινο” με 112 διαγνώσεις του ιού το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, «έκρηξη» σημειώνουν οι διασωληνωμένοι, οι οποίος αυξήθηκαν κατά 16 σε σχέση με χθες, και πλέον ανέρχονται σε 422. Σε σταθερά επίπεδα παραμένουν οι θάνατοι, με 23 νέους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.353, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 194.582 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.368 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.557 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 422 (69.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.364 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή +11.58%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 291 ασθενείς.

Αναλυτικά η κατανομή

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα