Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Πολιτισμός

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας εγκαινιάζει σήμερα την χειμερινή θεατρική περίοδο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ανοίγει την αυλαία της νέας θεατρικής περιόδου 2020-2021 προτείνοντας ένα ρεπερτόριο που ετοίμασε με προσοχή, σεβόμενο τις ανάγκες του θεατρικού του κοινού και τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα προστασίας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρος Βάης με αφορμή την έναρξη της νέας θεατρικής περιόδου δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Το θέατρο είναι παιδεία, η τέχνη είναι καλλιέργεια, είναι διάλειμμα στην καθημερινότητα, είναι χαμόγελο. Αν δεν έχουμε την τέχνη αυτή τη δύσκολη περίοδο των περιορισμών, τι θα μας στηρίξει; Περιμέναμε με αγωνία και ετοιμότητα, ύστερα από ένα πολύ πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι από τις δομές του Δήμου μας, να ανακοινωθούν οι προϋποθέσεις λειτουργίας των κλειστών θεάτρων.

Και τώρα, σε λίγες μέρες, έχουμε ήδη τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για το άνοιγμα του θεάτρου, για την παραγωγή της κεντρικής μας θεατρικής παράστασης, για ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης θεατρικής χρονιάς, για στήριξη και πάλι των καλλιτεχνών της πόλης μας.
Το Δημοτικό Θέατρο, ο «Απόλλων», ανοίγει από σήμερα με τη συνεργασία και τη φιλοξενία των εκπαιδευτικών της πόλης, της Α’ ΕΛΜΕ, με την ιδιαίτερη παράσταση «Πυρκαγιές» και συνεχίζει με παραστάσεις από τον προγραμματισμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και φιλοξενία παραστάσεων τοπικών καλλιτεχνών και μετακλήσεων.
Η κεντρική μας σκηνή θα ετοιμάσει φέτος μια παράσταση πιο ευχάριστη αλλά που δεν θα λείπει και ο δημιουργικός προβληματισμός. Ο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, που ενέκρινε το Δ.Σ. θεωρήσαμε ότι και το αναγκαίο χαμόγελο θα προσφέρει και τα σύγχρονα μηνύματα θα μεταδώσει. Πάντα στη σκέψη μας και κατεύθυνσή μας, που επιβεβαιώνεται κάθε φορά και στα Δ.Σ. και θα υλοποιηθεί, είναι να δοθεί ευκαιρία απασχόλησης σε τοπικούς καλλιτέχνες από έναν κλάδο που δέχεται εκμετάλλευση και σήμερα πλήττεται ιδιαίτερα από την υποαπασχόληση.
Στον ετήσιο θεατρικό προγραμματισμό μας, η στήριξή μας, που συνδέεται άρρηκτα με τη νέα δημιουργία και την πολιτιστική προσφορά στους συμπολίτες μας, θα διευρυνθεί με θεατρικές προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί και θα παρουσιαστούν αργότερα στο Δ.Σ. για αποφάσεις.
Όλος ο προγραμματισμός μας είναι έτοιμος και ύστερα από οργανωμένη και ομαδική δουλειά των υπαλλήλων μας και συσκέψεις για να καθοριστεί το πλάνο λειτουργίας του θεάτρου με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων υγείας, είμαστε σήμερα σε θέση να παρουσιάσουμε, μαζί με ένα πρόγραμμα παραστάσεων και τις οδηγίες κάτω από τις οποίες υπάλληλοι και θεατές θα εξασφαλίσουμε ασφαλή διεξαγωγή των παραστάσεων».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων έως και 6 Δεκεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής:
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Σήμερα «Πυρκαγιές» 20:00
Αύριο «Πυρκαγιές» 20:00
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Δευτέρα 2 «Δεν είμαστε κουραμπιέδες» 21:00
Τρίτη 3 «Δεν είμαστε κουραμπιέδες» 21:00
Σάββατο 7 «Οι καλόπιστοι θεατρίνοι» 21.00
Κυριακή 8 «Οι καλόπιστοι θεατρίνοι» 20.00
Παρασκευή 13 «Patras on dance festival» 21.00
Σάββατο 14 «Patras on dance festival» 21.00
Κυριακή 15 «Patras on dance festival» 20.00
Πέμπτη 19 «Του ξενιτεμένου» 19.00 & 21.00
Παρασκευή 20 «Του ξενιτεμένου» 19.00 & 21.00
Σάββατο 21 «Του ξενιτεμένου» 19.00 & 21.00
Κυριακή 22 «Του ξενιτεμένου» 19.00 & 21.00
Πέμπτη 26 «Του νεκρού αδελφού» 18.30 & 21.00
Παρασκευή 27 «Του νεκρού αδελφού» 18.30 & 21.00
Σάββατο 28 «Του νεκρού αδελφού» 18.30 & 21.00
Κυριακή 29 «Του νεκρού αδελφού» 18.30 & 21.00
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020
Πέμπτη 3 «Το γιοφύρι της Άρτας» 19.00 & 21.00
Παρασκευή 4 «Το γιοφύρι της Άρτας» 19.00 & 21.00
Σάββατο 5 «Το γιοφύρι της Άρτας» 19.00 & 21.00
Κυριακή 6 «Το γιοφύρι της Άρτας» 19.00 & 21.00

Πολιτισμός

Έρχεται το «Καρτ ποστάλ»-Ανακοινώθηκαν οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές για τη σειρά της Βικτόριας Χίσλοπ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «Καρτ ποστάλ» της Βικτόριας Χίσλοπ, η νέα σειρά, δηλαδή, που ετοιμάζει η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της, για την κρατική τηλεόραση έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία για να φτάσει στις οθόνες μας την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, καθώς εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τα γυρίσματα τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη.

Για τη σειρά έχουν επιλεγεί 12 ηθοποιοί, όσα και τα επεισόδια της σειράς τα οποία θα είναι αυτοτελή και σε κάθε ένα από αυτά θα λαμβάνει μέρος ένας από τους 12 πρωταγωνιστές, για να βοηθήσει -μέσα από το ρόλο του- τον κεντρικό ήρωα, να βρει τις απαντήσεις που αναζητά σχετικά με τα καρτ ποστάλ που κρατά στα χέρια του.
Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο έχει αναφορές στην Πάτρα και τα Καλάβρυτα.
Τρεις από αυτούς τους ηθοποιούς στη σειρά λοιπόν είναι η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Ορφέας Αυγουστίδης -ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει και στο «Νησί» το 2010- και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Στη σειρά θα δούμε και τον ηθοποιό Ανδρέα Κωνσταντίνου.
Στο νησί εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται η ίδια η συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ, άνθρωποι της παραγωγής αλλά και κάποιοι τεχνικοί για να κάνουν το ρεπεράζ, την έρευνα δηλαδή για να βρεθούν οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν στα γυρίσματα. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν όλη αυτή τη διαδικασία με μεγάλη χαρά αφού χαίρονται για την προβολή του τόπου τους.

Περισσότερα

Πολιτισμός

Προς πώληση λάβαρα του Πατρινού Καρναβαλιού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) Καρναβάλι Πάτρας διαθέτει προς πώληση λάβαρα του Πατρινού Καρναβαλιού που μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι και φίλοι του Καρναβαλιού όπως πληρώματα, ιδιώτες κ.ά.

Συγκεκριμένα πωλούνται 5 λάβαρα διαστάσεων 1,20cm x 2,10cm προς 60 ευρώ το ένα και 50 λάβαρα διαστάσεων 1,00cm x 1,80cm προς 45 ευρώ το ένα.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον υπάλληλο Βασίλη Κατσιφάρα στο τηλέφωνο 6906758923.

 

Περισσότερα

Πολιτισμός

Διεκδικεί 80.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων προχώρησε σε ολοκληρωμένη κατάθεση προτάσεων προς το Υπουργείο Πολιτισμού, οι οποίες αφορούν στην επιχορήγηση του Διεθνούς Φεστιβάλ και των σύνθετων πολιτιστικών δράσεων που υλοποιούνται μέσα από αυτό καθώς και της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στην πρόταση για την επιχορήγηση του Διεθνούς Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται και φέτος εκδηλώσεις και παραστάσεις σε όλη την έκταση του Δήμου, οι οποίες μέσα από τις ενότητες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.
Επιπρόσθετα φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, προβλέπεται η πραγματοποίηση ενός ιδιαίτερου κύκλου-ενότητας εκδηλώσεων, με θεατρικά έργα και μουσικά δρώμενα, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες της πόλης.

Σε σχέση με την ολοκληρωμένη πρόταση επιχορήγησης της Δημοτικής Πινακοθήκης, αυτή περιλαμβάνει δύο ενότητες οι οποίες αφορούν στην παραγωγή και διοργάνωση εκθέσεων – παράλληλες δράσεις – ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών καθώς και την ψηφιακή καταγραφή και αξιοποίηση μόνιμης συλλογής έργων τέχνης-εκδοτικού αρχείου – δημοσιευμάτων-ομιλιών – βίντεο.

Η κατάρτιση των σχετικών προτάσεων για την επιχορήγηση του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας και της Δημοτικής Πινακοθήκης συντάχθηκαν από τους εργαζόμενους στον πολιτιστικό οργανισμό παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας και παρά τις σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό.

H αιτούμενη επιχορήγηση αφορά σε ποσά έως 30.000€ και 50.000€ για το Διεθνές Φεστιβάλ και την Δημοτική Πινακοθήκη αντίστοιχα, όπως αυτά έχουν οριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως ανώτερο ποσό χρηματοδότησης.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα