Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στη «γραμμή» του ΚΚΕ-Νέα δήλωση Πελετίδη για τον Αμερικανό Πρέσβη, τον οποίο χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά του Αμερικανού Πρέσβη, επαναλαμβάνοντας πως είναι ανεπιθύμητος στην Πάτρα, στράφηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης με αφορμή την παρουσία του Τζ. Πάιατ σε συνέδριο που θα φιλοξενηθεί στην πόλη.

Προσαροσμένος πλήρως στη ρητορική του ΚΚΕ, καθώς προηγήθηκε δήλωση του βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Καραθανασόπουλου, αλλά και ανακοίνωση του κόμματος, που διοργανώνει και συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, ο Δήμαρχος αναφέρει ότι «η παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη, εκπροσώπου των φονιάδων των λαών στην Πάτρα, σε συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και άλλοι φορείς, αποτελεί πρόκληση για τον λαό και τη νεολαία, που αγωνίζεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς, για το κλείσιμο της βάσης του Αράξου και των υπολοίπων που είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τους διοργανωτές, έστω και τώρα, να ακυρώσουν την πρόσκληση και την παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στο συνέδριο, γιατί είναι ανεπιθύμητος».

Ι. ΦΩΤΗΛΑΣ: Η ΠΑΤΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Η τοποθέτησητου Δημάρχου προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Ιάσωνα Φωτήλα, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει , μεταξυ άλλων, πως «η ανάγκη για προσέλκυση στην Ελλάδα μεγάλων ξένων επενδύσεων αναγνωρίζεται από όλους τους πολίτες – ανεξαρτήτως κοινωνικής ομάδας και πολιτικής ένταξης – μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Αντί όμως ο δήμαρχος της πόλης μας ο κ. Πελετίδης που εκπροσωπεί το σύνολο της πόλης να κουβεντιάσει για το πώς η πόλη μας θα καταφέρει να ενταχθεί στον χάρτη των νέων τεχνολογιών, καταφεύγει στα γνωστά τσιτάτα – ανακοινώσεις του προηγούμενου αιώνα – που όχι μόνο έρχονται από το παρελθόν του διχασμού και έχουν οριστικά ηττηθεί αλλά και δεν προσφέρουν καμία πρακτική χρησιμότητα στις νέες και στους νέους της πόλης μας που ψάχνουν εναγωνίως για νέες δουλειές! Ο ρόλος ς του δημάρχου της πόλης δεν είναι να χωρίζει, αλλά να ενώνει και να στέκεται αρωγός στην επίλυση των ώριμων αιτημάτων των πολιτών. Η Πάτρα δεν έχει ανάγκη από άλλον ένα καλό κομμουνιστή, έχει ανάγκη από έναν καλό Δήμαρχο!».

Ροή ειδήσεων

Advertisement