Connect with us

Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Βγαίνουν σε πλειστηριασμό Ξενία, Ειρηνοδικεία και παραθαλάσσια οικόπεδα

Published

on

Σε δημοπρασία βγάζει επτά νέα ακίνητα το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.), όπως έγραψε πρόσφατα ο «Ε.Τ.» της Κυριακής συνεχίζοντας την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η διαδικασία τελείται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Αuction και τον ιστότοπο e-publicrealestate.gr.

 

Ειδικότερα τα ακίνητα του e-Auction IX είναι:

 

1.Νέα Ηρακλείτσα, Καβάλα: Ομορα παραθαλάσσια οικόπεδα (πώληση).

 

Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση «Αλάνες», εντός του οικισμού της Νέας Ηρακλείτσας, στη Δ.Ε. Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου, Π.Ε. Καβάλας. Πρόκειται για δύο όμορα οικόπεδα εμβαδού 44.592,91 τ.μ. και 105.140,52 τ.μ., αντίστοιχα. Συνολική επιφάνεια 149.733.43 τ.μ.

 

2.Σαμπάριζα, Ερμιόνη, Αργολίδα: Τρία γειτνιάζοντα παραθαλάσσια οικόπεδα (πώληση).

 

Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση Σαμπάριζα ή Πηγάδια, περιοχή Θερμησίας, Δήμος Ερμιόνης, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Π.Ε. Αργολίδας.

 

Συνολική έκταση: 168.508,28 τ.μ. Από το ακίνητο διέρχεται δρόμος ο οποίος το διαχωρίζει σε δύο επιμέρους εκτάσεις. Η Έκταση Α έχει εμβαδόν 155.626,47 τ.μ. και η Έκταση Β έχει εμβαδόν 12.881,81 τ.μ.

 

3.Ιαματική Πηγή Ξενία Κύθνου(φωτο), Κύθνος, Κυκλάδες (μεταβίβαση δικαιώματος επιφανείας για 99 χρόνια).

 

Το ακίνητο βρίσκεται στον Οικισμό «Λουτρά» στον Δήμο Κύθνου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κι έχει εμβαδόν 7.018,4 τ.μ.

 

Το συγκρότημα αποτελείται από το ξενοδοχείο «Ξενία» (με δυναμικότητα 96 κλινών κατανεμημένα σε 46 δωμάτια), 1 υδροθεραπευτήριο με 14 μαρμάρινα λουτρά (διατηρητέο), 1 υδρομασάζ και υποστηρικτικές υποδομές. Εχει συνολική δομημένη επιφάνεια: 4.040,45 τ.μ.

 

4.Κέντρο, Αθήνα (Ιπποκράτους), Αττική: Πολυώροφο κτίριο γραφείων (πώληση).

 

Το ακίνητο βρίσκεται Ιπποκράτους 88, στην περιοχή Νεάπολη, στον Δήμο Αθηναίων, Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών και έχει εμβαδόν 174,06 τ.μ.

 

Πρόκειται για πολυώροφο κτήριο γραφείων, στο κέντρο της Αθήνας, συνολικής δομημένη επιφάνειας 893,91 τ.μ.

 

5.Κέντρο, Αθήνα (Αιόλου & Ερμού), Αττική: Οροφοδιαμέρισμα Γ’ ορόφου σε πολυώροφο κτίριο (πώληση).

 

Το ακίνητο βρίσκεται Αιόλου 17 & Ερμού 64, στην Αθήνα, Δήμος Αθηναίων, Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών και έχει εμβαδόν 472,14 τ.μ.

 

6.Ανδρίτσαινα, Ηλεία: Πρώην Ειρηνοδικείο, τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίριο (πώληση).

 

Το ακίνητο βρίσκεται στη συνοικία Αγίας Βαρβάρας, στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Π.Ε. Ηλείας και έχει εμβαδόν 244,43 τ.μ. Πρόκειται για κεραμοσκεπές κτίσμα προ του 1935, που ανακαινίστηκε το 1990. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής στην οποία κυριαρχεί το απλό, λιτό, αυστηρό και γεωμετρικό ύφος.

 

7.Κλειτορία, Αχαΐα: Πρώην Ειρηνοδικείο, διώροφο κτίσμα (πώληση).

 

Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Κλειτορίας, στον Δήμο Καλαβρύτων, και έχει εμβαδόν 908,62 τ.μ. Πρόκειται για διώροφο κτίσμα με συνολική δομημένη επιφάνεια 589,87 τ.μ.

 

Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού έχει οριστεί για τις 18 Μαρτίου 2021.

 

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι δύναται να ανατρέξουν στον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr και στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία του e-Auction και ενημέρωση για τα ακίνητα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement