Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στις 12 οι ανακοινώσεις για ανάσχεση της πανδημίας  

ΑΓΩΝΙΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε

στις


Για σήμερα στις 12 μεταφέρονται  οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα που θα ληφθούν για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Αρχικώς ο Πρωθυπουργός αναμενόταν να ανακοινώσει τα νέα μέτρα χθες στις 3 το μεσημέρι, ωστόσο οι ανακοινώσεις αναβλήθηκαν μετά τον ισχυρότατο σεισμό βορείως της Σάμου.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει παραλάβει τις προτάσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να τις μελετήσει και να αποφασίσει το DNA του επόμενου κύκλου των παρεμβάσεων.

Μετά τα αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ στα κρούσματα, που χτυπούν… συναγερμό στην κυβέρνηση, οι νέοι περιορισμοί, όπως αυτοί θα έρθουν στο προσκήνιο, σηκώνουν τείχη, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown.

Για το λόγο αυτό, η κίνηση της περαιτέρω ενίσχυσης των μέτρων θα γίνει άμεσα. Παράλληλα, μεγάλο στοίχημα είναι οι κινήσεις που θα ανακοινωθούν να εφαρμοστούν με απόλυτο τρόπο, προκειμένου να διατηρηθούν…αλώβητες οι περιοχές με χαμηλή ή μέτρια διασπορά του κορωνοϊού και να ανακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης, η οποία συνδέεται με τη διασκέδαση.

Στο προσκήνιο βρίσκονται ορισμένα βασικά σενάρια, όπως αυτά προκύπτουν από τις συνεχείς συζητήσεις των ειδικών. Ποια είναι αυτά;

-Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη την επικράτεια και ανεξάρτητα από τη θέση κάθε περιοχής στον Υγειονομικό Χάρτη και το επίπεδο του συναγερμού.

-Αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση τον επαγγελματικό αθλητισμό.

-Απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 00:30, όπως ισχύει μέχρι σήμερά. Ενδεχομένως, η απαγόρευση να ισχύει ακόμα και από τις δέκα το βράδυ. Θα αφορά στις “πορτοκαλί” περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται το μέτρο να εφαρμοστεί και στις “κόκκινες” περιφερειακές ενότητες.

-Περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το μέτρο (και σε αυτήν την περίπτωση) θα αφορά στις “πορτοκαλί” περιοχές, με το σενάριο να θέλει το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ μισή ώρα νωρίτερα από την απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας. Άλλα σενάρια φέρουν την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει καθολικό κλείσιμο για κάποιο χρονικό διάστημα.

-Επέκταση της τηλεργασίας, ακόμα και στο ποσοστό του 50%, με στόχο να μην προκαλούνται φαινόμενα συγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement