Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εστίαση-Πάτρα: Δεν αντέχουμε άλλο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι επαγγελματίες της Αχαϊας βρίσκονται σε κατάσταση «νευρικού κλονισμού» και  περιμένουν εναγωνίως τις ανακοινώσεις Mητσοτάκη για τα νέα περιοριστικά μέτρα

 

Σε κατάσταση… νευρικού κλονισμού βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης και στην Αχαΐα αναμένοντας τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τα επιπρόσθετα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η αγωνία των επαγγελματιών της εστίασης παρατάθηκε κατά μία ημέρα, καθώς χθες αναβλήθηκαν λόγω του ισχυρού σεισμού στη Σάμο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη, ενώ την ίδια ώρα οι πληροφορίες για τα δύο πιθανά σενάρια λειτουργίας των καφέ και των εστιατορίων άναψαν «φωτιές», σ’ έναν κλάδο ο οποίος δεν προλαβαίνει να μετράει τις πληγές του…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει χθες για τα νέα περιοριστικά μέτρα, δύο είναι τα πιθανά σενάρια, το πρώτο αφορά στην περαιτέρω συρρίκνωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης στις 9 το βράδυ και το δεύτερο αφορά στην πλήρη παύση λειτουργίας εστιατορίων και καφέ για τουλάχιστον 15 ημέρες.

ENΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Και τα δύο σενάρια έχουν «πυροδοτήσει» έντονες αντιδράσεις από τους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι ναι μεν αναγνωρίζουν πως η προστασία της δημόσιας υγείας είναι προτεραιότητα, εκφράζουν δε, την δυσαρέσκειά τους για στοχοποίησή τους εν μέσω της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά, ο οποίος ανέφερε πως «ο κλάδος έχει στοχοποιηθεί, αφού όταν μιλάμε για μέτρα εννοούμε μόνο την εστίαση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εγώ δεν έχω πειστεί ότι ο κλάδος είναι η πηγή της διασποράς του κορωνοϊού. Τα εστιατόρια στην πλειονότητά τους τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και η παραβατικότητα δεν ξεπερνά το 1%.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν  τεράστιες ευθύνες στην Πολιτεία για διασπορά του ιού, εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων μέτρων που πήρε, μετά την εκκίνηση της οικονομίας. Δεν νοείται να έχουμε 100% πληρότητα στα αεροσκάφη και 85% πληρότητα στα πλοία χωρίς να μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα αποστασιοποίησης, όταν στα εστιατόρια τα τραπεζοκαθίσματα πληρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και παρ’ όλα αυτά τα νέα μέτρα να απευθύνονται και πάλι στην εστίαση! Είναι σαφές ότι ο κλάδος θα έχει λουκέτα, αφού πολλές επιχειρήσεις εάν υποχρεωθούν να περιορίσουν το ωράριό τους μέχρι τις 21.00 δεν θα έχουν αντικείμενο δραστηριότητας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement