Connect with us

Παναχαϊκή

Δοκιμές και βλέπουμε…

Η Παναχαϊκή δίνει σήμερα φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου και είναι σε αναμονή για τα μέτρα στο ποδόσφαιρο

Published

on

 

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Με το ενδεχόμενο του «λουκέτου» στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας να πλανάται πάνω από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, η ομάδα της Παναχαϊκής συνεχίζει την προετοιμασία της. Στο πλαίσιο αυτό θα δώσει σήμερα το μεσημέρι (15.00) φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο γήπεδο της Αγυιάς.

Ήδη από χθες νωρίς το πρωί, είχαν φουντώσει οι φήμες πως ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον covid-19, θα ανακοινώσει και λουκέτο σε όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» αν σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η Σούπερ Λιγκ 2 η οποία είναι επαγγελματική κατηγορία αλλά έχει διαφορετικό υγειονομικό πρωτόκολλο σε σχέση με την Σούπερ Λιγκ 1.

Αυτό που είναι σαφές είναι πως η Σούπερ Λιγκ 1 που είναι επαγγελματική και τηρεί συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης, κάνοντας εβδομαδιαία τεστ, θα συνεχίσει τη λειτουργία της και το ίδιο ισχύει και για την basket league.

Οι ανακοινώσεις αρχικά ήταν να γίνουν χθες όμως λόγω του σεισμού στη Σάμο και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, αναβλήθηκαν για σήμερα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ SL 2 ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Μάλιστα χθες η διοργανώτρια αρχή έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη όπου υποστηρίζει ότι τηρείται απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο, έτσι ώστε να αποφύγει το πιθανό λουκέτο.

Χωρίς έσοδα, βέβαια, είναι άγνωστο πόσες ομάδες και για πόσο διάστημα θα μπορούν να ακολουθήσουν πιστά το πρωτόκολλο, κάνοντας τα απαιτούμενα τεστ αφού το κόστος είναι υψηλό. Δεν αποκλείεται πάντως να αποφασιστεί να γίνονται τα λεγόμενα pool testing, δηλαδή να εξετάζονται 5 δείγματα ανά τεστ έναντι ενός ποσού 150 ευρώ ή να γίνονται κανονικά μοριακά τεστ 72 ώρες πριν από τα παιχνίδια όπως ισχύει στη Σούπερ Λιγκ 1.

Ανεξάρτητα από τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στις τάξεις της Σούπερ Λιγκ 2 είναι αισιόδοξοι πως η σέντρα θα γίνει κανονικά το επόμενο σαββατοκύριακο. Αυτοί που είναι κοντά στην κυβέρνηση λένε πως όλα είναι στον αέρα και υπάρχει ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» και μόνο η Σουπερ Λιγκ 1 να συνεχίσει τη δράση της.

Φυσικά όλα αυτά τα παρακολουθεί από κοντά η διοίκηση της Παναχαϊκής η οποία περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις και παράλληλα τις οριστικές αποφάσεις των υπεύθυνων με την αισιοδοξία πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά.

Στο πλαίσιο αυτό, η προετοιμασία συνεχίστηκε χθες και το φιλικό θα γίνει κανονικά. Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναμένεται να κάνει νέες δοκιμές για την 11άδα που θα παρατάξει στα επίσημα παιχνίδια ώστε να είναι έτοιμος για πιθανή πρεμιέρα.

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PANACHAIKI TV

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Παναχαϊκής, το σημερινό φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου θα μεταδοθεί από το panachaiki TV και θα είναι δωρεάν για τους φίλους της ομάδας.

ΧΩΡΙΣ 3 ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία της Παναχαϊκής ολοκληρώθηκε χθες με πρωινή προπόνηση στο γήπεδο της Αγυιάς όπου συμμετείχαν όλοι οι παίκτες εκτός από τους τρεις γνωστούς απόντες, τΠλιάτσικα, Αργυρόπουλο και Μαρκοπουλιώτη που έκαναν ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμού.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, οι κοκκινόμαυροι έκαναν επιθετική τακτική και δούλεψαν στις στατικές φάσεις.

Η αποστολή δεν ανακοινώθηκε χθες ωστόσο θεωρείται πως θα είναι όλοι οι παίκτες εκτός από τους 3 τραυματίες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement