Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δεκαεπτά έργα στο «Τρίτσης»

Έμφαση στις υποδομές και στη βελτίωση της καθημερινότητας δίνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Τρίτσης» βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο επίκεντρο της προσοχής του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά, αλλά και όλης της δημοτικής αρχής καθώς και των υπηρεσιών του Δήμου.

Πρόκειται για ένα σύνολο έργων και μελετών που η ένταξή τους και η διασφάλιση της χρηματοδότησής τους, μπορεί να οδηγήσουν σε μια θεαματική βελτίωση στις υποδομές και στις προοπτικές του Δήμου αλλά και στην καθημερινή ζωή των δημοτών.

Τα έργα αυτά είναι:

-Εγκατάσταση μονάδας φωτοβολταϊκών εκ μέρους της ΔΕΥΑΔ.

-Προμήθεια απορριμματοφόρου και υπόγειων κάδων.

-Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

-Αγροτική οδοποιία και ασφαλτοστρώσεις.

-Πυρασφάλεια Καλόγριας.

-Δημαρχείο και αποκατάσταση παλιού Σχολαρχείου.

-Μελέτη για διασύνδεση πλατείας Δημοκρατίας με πλατεία Παπαγιαννοπούλου δια μέσου της 25ης Μαρτίου με στόχο τη διαμόρφωση ενός ενιαίου συνόλου που μπορεί να μετατραπεί σε πόλο έλξης και να αναβαθμίσει την  ποιότητα ζωής στην Αχαγιά.

-Μελέτη ανάπλασης Αλυκών και ενοποίησης της παραλιακής ζώνης από Αλυκές μέχρι τα Νιφορέϊκα.

-Μελέτη κατασκευής πολιτιστικού πολυχώρου Ρομά στην Αχαγιά.

-Πρόγραμμα επισκευών και αποκαταστάσεων σε σχολικά κτίρια του Δήμου.

-Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου.

-Μικρή μονάδα βιολογικού καθαρισμού στη Φώσταινα.

-Ύδρευση Λαρισού.

-Αποχέτευση β’ φάσης Αλισσού.

-Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων (πρώην δημαρχεία Μόβρης και Λαρισού).

-Ψηφιακά υδρόμετρα, έλεγχος διαρροών, γεώτρηση Κάτω Αχαγιάς.

-Smart Πάρκινγκ.

«Αυτήν την περίοδο το σημαντικότερο, ίσως, χρηματοδοτικό εργαλείο για το Δήμο μας είναι το πρόγραμμα «Τρίτσης». Για το λόγο αυτό προσανατολίσαμε έγκαιρα τις προσπάθειές μας προκειμένου να εντάξουμε σε αυτό ένα σύνολο έργων και μελετών σε όλη την έκταση του Δήμου και σε όλα τα αντικείμενα που μας ενδιαφέρουν» ανέφερε σε δηλώσεις το Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων που ξεκινούν από την καθημερινότητα και φτάνουν στην πλήρη αναδιάρθρωση των υποδομών, στην απόκτηση εξοπλισμού ενώ περιλαμβάνουν και μεγάλα έργα πνοής. Πρόκειται για παρεμβάσεις αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που η υλοποίησή τους μπορεί πραγματικά να αλλάξει προς το καλύτερο όλους τους δείκτες του Δήμου μας αλλά και τη ζωή των δημοτών μας» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πού γίνονται σήμερα rapid tests

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Συνεχίζονται τα τεστ στην Αχαΐα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Χθες στο Επιμελητήριο έγιναν 216 τεστ και βρέθηκαν 3 θετικά, στην πλατεία Αγίας Σοφίας από τα 107 βρέθηκε ένα θετικό, ενώ στο ΚΥ Βορείου Τομέα από τα 26 τα 3 ήταν θετικά.

Σήμερα, προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30) και στο πολυκατάστημα (στην περιοχή του Γλαύκου) (09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τοπωνύμια της Πάτρας: Εγλυκάδα-Μάθετε τι σημαίνει

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΕΓΛΥΚΑΔΑ είναι παραφθορά της λέξης γλυκάδα. Η περιοχή ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν -και είναι ακόμα και σήμερα- γεμάτη από εσπεριδοειδή δέντρα, των οποίων οι καρποί είχαν πολύ γλυκιά γεύση.
Αναφέρεται πρώτη φορά με το όνομα Γλυκάδα από τους περιηγητές Σπον και Ουέλερ που περνώντας από εκεί το 1676 την αποκαλούν “κήποι των Πατρών” και γράφουν για τα νόστιμα πορτοκάλια της, ενώ μαρτυρούν ότι ο βασιλιάς της Σικελίας είχε αγοράσει όλη την παραγωγή κίτρων, λεμονιών και πορτοκαλιών της περιοχής.

Κατά τον Μεσαίωνα υπήρχε και Σανατόριο (=θεραπευτήριο για φυματικούς ασθενείς) λόγω του καλού κλίματος που δημιουργούσαν τα τριγύρω πολλά πυκνά δάση.

Στη θέση Κούτσα Εγλυκάδας (εκεί περίπου όπου σήμερα συναντάμε το Tennis Club) διέθετε εξοχική κατοικία ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, η οποία είχε καταστεί σε τόπο συνάντησης σπουδαίων προσωπικοτήτων και συζητήσεων για την οργάνωση του Αγώνα του 1821.

* Στη φωτογραφία το ηρώο των 21 Εγλυκαδιωτών πεσόντων στους εθνικούς αγώνες, το οποίο στέκεται από το 1948 στην κεντρική πλατεία της συνοικίας.

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

(Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Γνώμη”)

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα στην οδό Αλκαίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην οδό Αλκαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip δύο ΙΧ συγκρούστηκαν μεταξύ τους χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες ή μόνο υλικές ζημιές.

Στο σημείο βρέθηκε η Αστυνομία για τα περαιτέρω.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα