Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πέτσας: Η «διπλωματία των Navtex» οδηγεί σε ένταση και σύγκρουση

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη νέα τουρκική πρόκληση με παράνομη Navtex αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

«Πάνω στα ερείπια, πριν από δύο δεκαετίες είχε χτιστεί μία καλή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς. Έχει αποδειχθεί ότι η “διπλωματία των σεισμών” οδήγησε σε ύφεση και σε ειρήνη, ενώ η “διπλωματία των Navtex” οδηγεί σε ένταση και σύγκρουση. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επανέλαβε ότι οι διερευνητικές επαφές είναι στο τραπέζι και το πλαίσιο είναι συγκεκριμένο. «Ας λύσουμε τη μία και μοναδική διαφορά που έχουμε που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, για να είναι αυτό μια αφετηρία συνεργασίας και ευημερίας για τους λαούς όλης της Ανατολικής Μεσογείου» είπε και προσέθεσε «εμείς θα συνεχίσουμε να βάζουμε πάνω στο τραπέζι τη συζήτηση και όχι Navtex και πλοία. Το θέμα έχει ξεφύγει από τα ελληνικά ή τα τουρκοκυπριακά ζητήματα και είναι πλέον ευρωπαϊκό. Αγγίζει στο σύνολό τους τις ευρωτουρκικές σχέσεις, είτε έχουν να κάνουν με γεωπολιτικά συμφέροντα, είτε με το μεταναστευτικό, είτε με την οικονομική συνεργασία. Και, επιτέλους, υπάρχει ένα πλαίσιο στο τραπέζι που μπορεί να ωθήσει και την Τουρκία σε μία πιο λογική συμπεριφορά τους επόμενους μήνες».

«Ο κλάδος της εστίασης πραγματικά έχει πληγεί»

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε και για τα νέα μέτρα που αφορούν τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι η εστίαση έχει αντιμετωπίσει τα περισσότερα προβλήματα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement