Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Αναστολή για τουλάχιστον ένα μήνα στο ερασιτεχνικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερη ενημέρωση:

Ο Άγγελος Δανιήλ, σε νεότερη επικοινωνία, ανέφερε πως οι αρχικές του δηλώσεις έγιναν χωρίς να έχει διαβάσει τη σχετική ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία τα πρωταθλήματα αναστέλλονται. Ως εκ τούτου τουλάχιστον για ένα μήνα, δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση. Όπως τόνισε η ΕΠΣΑ είναι αναγκασμένη να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις της Γ.Γ.Α

Πρώτη ενημέρωση:

Με αφορμή τη διακοπή των πρωταθλημάτων της Γ’ Εθνικής, το gnomip.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ, από τον οποίο και ζήτησε να τοποθετηθεί για το τι μέλλει γενέσθαι με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ο κύριος Δανιήλ, ανέφερε πως τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αχαΐας θα διεξαχθούν κανονικά για όσο διάστημα η Αχαΐα, παραμείνει στο επίπεδο «1».

Σε αντίθετη περίπτωση όπως ισχύει στις περιοχές που βρίσκονται στο “2” αναστέλλεται κάθε αθλητική δραστηριότητα πλην των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων

Αθλητισμός

Πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή;

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο χειρουργός ορθοπαιδικός Ανδρέας Νικολάου μιλάει στην «Γ» για το πώς πρέπει οι ομάδες να κάνουν επανένταξη

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είχε πάρει ήδη την κατρακύλα με την πολιτεία να μην δίνει χέρι βοηθείας πριν από την πανδημία.

Φανταστείτε τώρα που έχει δεχτεί δύο δυνατά «χτυπήματα» μετά το πρώτο και το δεύτερο lockdown. Οι ομάδες βλέπουν ό,τι προσπάθειες έκαναν να ανασυνταχτούν από το πρώτο lockdown να πηγαίνουν πλέον χαμένες.

Το χειρότερο είναι οι αθλητές, οι οποίοι έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια, μη γνωρίζοντας πώς να κρατηθούν σε εγρήγορση και το μόνο που έχουν ως εικόνα είναι τα προγράμματα που τους έχουν δώσει οι προπονητές.

Ωστόσο το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα ομαδικό και όχι ατομικό και ό,τι και να κάνει μόνος τους ένας αθλητής δεν θα είναι το ίδιο.

Εδώ έρχεται και η άποψη ενός γνωστού αθλητίατρου, του Ανδρέα Νικολάου.

Η «Γ» επικοινώνησε με τον χειρουργό ορθοπαιδικό και ιατρό των εθνικών ομάδων μπάσκετ, προκειμένου να μας εξηγήσει πόσο εύκολο είναι να επιστρέψει ένας ερασιτέχνης αθλητής στην ενεργό δράση, χωρίς να έχει τραυματισμούς μετά από αυτή την διακοπή.

 

«Γ»: Μετά από τη μακρά αγωνιστική αποχή της αγωνιστικής δράσης πώς μπορούν οι αθλητές να επανέλθουν χωρίς να κινδυνεύουν να τραυματιστούν;

«Η έλλειψη αθλητικής δραστηριότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα συνεπάγεται μειωμένη φυσική κατάσταση, μειωμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλαγή στην ψυχική κατάσταση του αθλητή και στον τρόπο επανένταξης στο σύνολο που είναι η ομάδα. Κατά συνέπεια για να γίνει η επαναφορά χωρίς τραυματισμούς, σωματικούς και ψυχικούς, πρέπει ο κάθε σύλλογος να εκπονήσει ένα πρόγραμμα βαθμιαίας επανένταξης στις δραστηριότητες σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο (γιατροί, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές) όπου θα λαμβάνονται υπόψη και οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, αλλά και οι εργομετρικές εξετάσεις των αθλούμενων».

«Γ»: Η επανέναρξη για τους ερασιτέχνες αθλητές πρέπει να γίνει άμεσα ή πρέπει να γίνει αργότερα και μετά από μία μίνι προετοιμασία;

«Όπως τόνισα και πιο πάνω, η επανέναρξη των δραστηριοτήτων δεν πρέπει να συνεχιστεί από το σημείο που σταμάτησαν, αλλά να υπάρξει μια περίοδος μίνι προετοιμασίας, όπου θα ληφθούν υπ’ όψιν όλοι οι επιστημονικές παράμετροι που θα καθορίσουν το είδος της επανένταξης ενός εκάστου των αθλουμένων».

«Γ»: Τι θα συνιστούσατε ως γιατρός στους ερασιτέχνες αθλητές που απέχουν για μεγάλο διάστημα από τις προπονήσεις;

«Η βασική συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω είναι οι αθλούμενοι να προσπαθήσουν να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης πάντα στα πλαίσια των προβλεπομένων από τον νόμο εντολών, όπως επίσης να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο ψυχικής υγείας και να δουν τα πράγματα με αισιοδοξία έως ότου περάσει αυτή η λαίλαπα και επανέλθουμε στη φυσιολογική ζωή μας».

Περισσότερα

Αθλητισμός

Πιο εύκολα τα πράγματα στην Γ’ Κατηγορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί στα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ Κατηγορίας τα πράγματα να είναι πιο ζόρικα με τη διακοπή των πρωταθλημάτων και τη συνέχειά τους, όμως στη Γ’ Κατηγορία θεωρητικά είναι πιο απλούστερα.

Στο πρωτάθλημα των μικρών έχουμε 9 ομάδες στον Α’ όμιλο και 8 στον Β’ όμιλο.

Αυτό σημαίνει ότι στον πρώτο όμιλο έχουμε εννιά αγωνιστικές και στον δεύτερο όμιλο μόλις επτά.

Οπότε, όταν και αν επιστρέψουμε στην ενεργό δράση, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο της ΕΠΣ Αχαΐας.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στον Α’ όμιλο έχουμε σε κάθε αγωνιστική ένα παιχνίδι λιγότερο με την Προοδευτική να έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα όπως και στον β’ όμιλο ο Παναχαϊκός.

 

 

Περισσότερα

Ερασιτεχνικό

Ο Αετος Ρίου συμμετείχε στο διαδικτυακό σεμινάριο του ΠΑΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο διαδικτυακό σεμινάριο του δικτύου σχολών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την συμμετοχή και της ομάδας του Αετού Ρίου.

Η ακαδημία του «δικέφαλου» συμμετέχει στο σεμινάριο του Παναθηναϊκού παίρνοντας μέρος οι προπονητές του συλλόγου. Το σεμινάριο αποτέλεσε μια πρωτοβουλία των «πράσινων» για ενημέρωση του δικτύου Ακαδημιών του, μέσω ενός διαδικτυακού σεμιναρίου, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου.
Όπως ανακοίνωσε η Σχολή του Κενταύρου «το Σάββατο, ήταν πραγματικά μια πολύ εποικοδομητική 1η ημέρα αυτού του σεμιναρίου που είχαν την δυνατότητα να ζήσουν προπονητές και υπεύθυνοι του Πράσινου Δικτύου από όλη την Ελλάδα, όπου κέρδισαν πολλές και σημαντικές πληροφορίες από τους κ. Μπέκα, Κασταμονίτη και Κασαπάκη.
Ενόψει της συνεχιζόμενης αναστολής των προπονήσεων και των αγώνων για όλες τις συνεργαζόμενες Σχολές της πράσινης οικογένειας, η διοίκηση του Δικτύου έχει ορίσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσεων, με απώτερο στόχο την περαιτέρω εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (προπονητές – υπεύθυνοι Σχολών PSS – αθλητές – γονείς)».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα