Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Αναστολή για τουλάχιστον ένα μήνα στο ερασιτεχνικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερη ενημέρωση:

Ο Άγγελος Δανιήλ, σε νεότερη επικοινωνία, ανέφερε πως οι αρχικές του δηλώσεις έγιναν χωρίς να έχει διαβάσει τη σχετική ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία τα πρωταθλήματα αναστέλλονται. Ως εκ τούτου τουλάχιστον για ένα μήνα, δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση. Όπως τόνισε η ΕΠΣΑ είναι αναγκασμένη να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις της Γ.Γ.Α

Πρώτη ενημέρωση:

Με αφορμή τη διακοπή των πρωταθλημάτων της Γ’ Εθνικής, το gnomip.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ, από τον οποίο και ζήτησε να τοποθετηθεί για το τι μέλλει γενέσθαι με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ο κύριος Δανιήλ, ανέφερε πως τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αχαΐας θα διεξαχθούν κανονικά για όσο διάστημα η Αχαΐα, παραμείνει στο επίπεδο «1».

Σε αντίθετη περίπτωση όπως ισχύει στις περιοχές που βρίσκονται στο “2” αναστέλλεται κάθε αθλητική δραστηριότητα πλην των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων

Αθλητισμός

Δεν γινόταν αλλιώς….

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου μιλούν στη «Γ» για την απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας να διακόψει τα πρωταθλήματα

TOY ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Όπως ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας εξέδωσε προχθές ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως λόγω της πανδημίας ακυρώνονται όλα τα πρωταθλήματά της για την περίοδο 20-21. Μια απόφαση που ανακοίνωσε πρώτη σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Η «Γ» επικοινώνησε με ανθρώπους τους ποδοσφαίρου που κρίνουν σωστή αυτή την απόφαση αλλά ρίχνουν και τις ευθύνες τους στην πολιτεία που δεν στάθηκε αρωγός ενισχύοντας τα σωματεία.

 

ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

«Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια»

Ο ιδιοκτήτης της ακαδημίας του Δαβουρλή Κ. ’92, Ντίνος Παπαγιαννόπουλος έκρινε σωστή την απόφαση της διοίκησης για την διακοπή.

Ο ίδιος δήλωσε: «Η απόφαση της ΕΠΣ για την οριστική ακύρωση των πρωταθλημάτων είναι σωστή και κατά την γνώμη μου αναμενόμενη από όλους τους εμπλεκόμενους, μιας και πλέον τα χρονικά περιθώρια για μια επανεκκίνησή τους εξαντλήθηκαν. Το ζητούμενο πλέον από τη διοίκηση είναι αν θα μπορέσει να διατηρήσει την επόμενη αγωνιστική χρόνια το σύνολο των ομάδων της που είναι κατά 25% μειωμένο την τελευταία 5ετία».

 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΑΛΑΚΙΔΗΣ

«Η πολιτεία δεν στάθηκε δίπλα στους ερασιτέχνες»

Ο γενικός γραμματέας του Άρη Πατρών, Νίκος Καμαλακίδης θεωρεί σωστή την απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας από την στιγμή που η πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στους ερασιτέχνες.

Ο έμπειρος παράγοντας τόνισε: «Θεωρώ ότι η απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος είναι σωστή από τη στιγμή που η πανδημία παραμένει και η πολιτεία αδυνατεί να σταθεί δίπλα στους ερασιτέχνες αθλητές, προπονητές και παράγοντες προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υγειονομικές καλύψεις για την ασφάλειά τους. Η κρίση στην οικονομία από την άλλη έχει χτυπήσει τους κλάδους ολόκληρης της αγοράς, από εργαζόμενους έως και επαγγελματίες οπότε σε πολλές περιπτώσεις η κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων μοιάζει αδύνατη. Συν τοις άλλοις η πολύμηνη αγωνιστική απραξία των ερασιτεχνών αθλητών σε συνδυασμό με την απότομη επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων είναι επόμενο να επιφέρει σοβαρούς τραυματισμούς με άμεσο κόστος στη ζωή τους αφού οι περισσότεροι βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν χόμπι και δεν ζουν αποκλειστικά από αυτό».

 

ΑΛΕΚΟΣ ΜΠΟΓΙΑΚΗΣ

«Υγεία πρωτίστως και μετά το ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου Πατρών, Αλέκος Μπογιάκης συμφωνεί με την απόφαση της Ένωσης και εύχεται ότι τον Σεπτέμβρη θα ξαναβρεθούμε στα γήπεδα και θα έχει επανέλθει η κανονικότητα στην ζωή μας.

Αναλυτικά ανέφερε: «Η απόφαση για την αναστολή του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος για την φετινή περίοδο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Όσο και να έχουμε στερηθεί αυτό που αγαπάμε προέχει η ανθρώπινη υγεία. Το ποδόσφαιρο θα το ξαναβρούμε μπροστά μας μόνο σε ένα υγιές περιβάλλον. Ελπίζω ότι η απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας είναι ρεαλιστική και αποτυπώνει την πραγματικότητα. Υγεία πρωτίστως και μετά το ποδόσφαιρο. Ας ελπίσουμε ότι τον Σεπτέμβρη θα ξαναβρεθούμε στα γήπεδα και θα έχει επανέλθει η κανονικότητα στην ζωή μας. Μέχρι τότε υπομονή και αυτοσυγκράτηση απ’ όλους».

 

 ΧΑΡΗΣ ΡΑΝΤΟΣ

«Συμφωνώ ως προς το περιεχόμενο, λάθος το χρονικό σημείο»

Ο προπονητής του Αετού Πατρών, Χάρης Ράντος, αναφέρει ότι η διοίκηση της Ένωσης βιάστηκε να πάρει την απόφαση που ναι μεν είναι σωστή αλλά έπρεπε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Επίσης αναφέρθηκε και στις Ακαδημίες για τις οποίες θα μπορούσε η διοίκηση να αφήσει ένα ανοιχτό παράθυρο αφού η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει αναφέρει ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Αναλυτικά ο Χάρης Ράντος σημείωσε: «Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΑ με βρίσκει σύμφωνο ως προς το περιεχόμενό της. Θεωρώ όμως λάθος το χρονικό σημείο που έγινε καθώς και τον τρόπο με τον οποίο έγινε.

Ενώ θα έπρεπε να μας στενοχωρεί η ακύρωση ουσιαστικά της ποδοσφαιρικής χρονιάς αλλά και των κόπων που έδωσαν παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές ώστε να επαναρχίσει το ποδόσφαιρο μετά την καραντίνα του περσινού Μαρτίου, η διοίκηση της ΕΠΣΑ δείχνει να ανακουφίζεται και μάλιστα να βιάζεται να πάρει αυτή την απόφαση.

Από τη στιγμή που η ΕΠΟ δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα όλης της χώρας έρχεται η δική μας Ένωση να ακυρώσει τη χρονιά και τις προσπάθειές μας χωρίς να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.

Αυτό με στενοχωρεί ιδιαίτερα όπως και το ότι ακυρώθηκαν και όλα τα παιδικά πρωταθλήματα την ίδια στιγμή που από τη γενική γραμματεία αθλητισμού ακούμε πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ξεκινήσουν οι ακαδημίες τον Απρίλιο.

Θα μπορούσε εδώ η διοίκηση της Ένωσης να αφήσει ανοιχτό ένα παράθυρο τουλάχιστον για τα παιδικά πρωταθλήματα.

Πιστεύω επίσης πως η απόφαση αυτή θα έπρεπε να παρθεί σε γενική συνέλευση και όχι σε διοικητικό συμβούλιο».

 

 ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Απούσα η πολιτεία, σωστά έπραξε η Ένωση»

Ο τεχνικός διευθυντής τμημάτων υποδομής του Πήγασου Μπεγουλακίου, Κώστας Νιοτόπουλος συμφωνεί με την απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας από την στιγμή που η πολιτεία είναι απούσα και δεν στηρίζει οικονομικά τα σωματεία.

Αναλυτικά ο Κώστας Νιοτόπουλος επισήμανε: «Τη δεδομένη στιγμή, φτάνοντας ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου, και μη έχοντας απάντηση από την πολιτεία, ορθώς πράττει η ΕΠΣΑ.

Από την στιγμή που τα σωματεία δεν έχουν την δυνατότητα την οικονομική να στηρίξουν το κόστος των τεστ, και η πολιτεία σε αυτό δεν δίνει μια οικονομική λύση χορήγησης δωρεάν τεστ ή μια έξτρα οικονομική ενίσχυση για να καλυφθούν αυτά τα έξοδα, η ένωση δεν μπορεί να πάρει το ρίσκο επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων.

Δυστυχώς η μη επανέναρξη των πρωταθλημάτων, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στους αθλητές, μένοντας σε απραξία ένα χρόνο ήδη (με μικρές παύσεις), και κυρίως στις νεαρές ηλικίες που πολλά παιδιά ήταν έτοιμα για το βήμα παραπάνω. Ίσως να είναι μια ταφόπλακα για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον σε επαγγελματικό επίπεδο.

Επίσης η μη επανέναρξη θα έχει πολύ σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο στις ακαδημίες, έχοντας ήδη ένα τεράστιο οικονομικό βάρος.

Μακάρι η πολιτεία να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις, τουλάχιστον από την νέα σεζόν να μπούμε στην κανονικότητα και να κάνουμε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να θυμίσουμε αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΣ Αχαΐας:

«Οριστική διακοπή ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ΕΠΣΑ 2020-2021.

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣ Αχαΐας αποφασίστηκε η οριστική διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

1) Τη συνέχιση της πανδημίας και της εξάπλωσης του covid-19.

2) Ότι η περιοχή μας (Αχαΐα) βρίσκεται συνεχώς σε κόκκινο συναγερμό.

3) Τη δεινή οικονομική θέση των παραγόντων των Σωματείων (μελών) μας λόγω της συνεχούς υγειονομικής κρίσης.

4) Ότι δεν έχει ληφθεί καμιά μέχρι σήμερα απόφαση από τους λοιμωξιολόγους και από την ΓΓΑ για το άνοιγμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

5) Ότι και να δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη των πρωταθλημάτων θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας μίνι προετοιμασίας και προπονήσεων των αθλητών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τους χρόνους ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

6) Ότι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ούτε τα συνεχή τεστ για covid-19 που απαιτούνται, ούτε τη μη παρουσία θεατών στα γήπεδα».

Να σημειωθεί πως η ΕΠΣ Αχαΐας είναι η πρώτη Ένωση στην Ελλάδα που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, δηλαδή παίρνει οριστική απόφαση για τη φετινή σεζόν και αυτό λέγεται πως θα παρασύρει και άλλες ενώσεις να προχωρήσουν σε κάτι αντίστοιχο».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ’

Περισσότερα

Ερασιτεχνικό

Η ΕΠΣ Αχαϊας ανακοίνωσε την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων της

Δημοσιεύθηκε

στις

Οπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας εξέδωσε πριν λίγο ανακοίνωση με την οποία  έκανε γνωστό πως λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των πρωταθλημάτων της για τη περίοδο 20-21.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Αχαιας:

Οριστική διακοπή ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ΕΠΣΑ 2020-2021

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣ Αχαΐας αποφασίστηκε η οριστική διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

1) Τη συνέχιση της πανδημίας και της εξάπλωσης του covid-19

2) Ότι η περιοχή μας (Αχαΐα) βρίσκεται συνεχώς σε κόκκινο συναγερμό

3) Τη δεινή οικονομική θέση των παραγόντων των Σωματείων (μελών) μας λόγω της συνεχούς υγειονομικής κρίσης

4) Ότι δεν έχει ληφθεί καμιά μέχρι σήμερα απόφαση από τους λοιμοξιωλόγους και από την ΓΓΑ για το άνοιγμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

5) Ότι και να δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη των πρωταθλημάτων θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας μίνι προετοιμασίας και προπονήσεων των αθλητών, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τους χρόνους ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων

6) Ότι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ούτε τα συνεχή τεστ για covid-19 που απαιτούνται, ούτε τη μη παρουσία θεατών στα γήπεδα

 

Περισσότερα

Αθλητισμός

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ: Αποφασίζει μέσα στην εβδομάδα για την διαγραφή των πρωταθλημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα στην εβδομάδα η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας θα προχωρήσει στο αν επιθυμεί να γίνει διαγραφή των πρωταθλημάτων ή όχι.

Και αυτό διότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε ως αποκλειστικά αρμόδια κάθε διοργανώτρια για την κατάληξη του πρωταθλήματος.

Πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν ότι η τάση της διοίκησης είναι ότι θα αποφασίσει την ολική διαγραφή των πρωταθλημάτων για την περίοδο 2020-2021.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει το Δ.Σ. να συμφωνήσει το ¾ δηλαδή από τα 11 μέλη να δηλώσουν ναι στην  διαγραφή οι εννιά.

Σε αναμονή λοιπόν για να δούμε τι τελικά θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Αχαΐας.

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα