Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλάβρυτα: Βρέθηκε θετικός ένστολος

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος εποχής για τα… covid free Καλάβρυτα μετά την επιβεβαίωση, το Σάββατο, του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε 45χρονο ο οποίος εργάζεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Καλάβρυτα.

Ο γνωστός συμπολίτης που σχετίζεται με το οικογενειακό περιβάλλον κεντρικής ταβέρνας της πόλης, υποβλήθηκε αρχικά σε rapid τεστ από το Γενικό Νοσοκομείο των Καλαβρύτων και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΠ στο Ρίο όπου και ο μοριακός έλεγχος έδειξε ότι είχε ασθενήσει από τον νέο κορωνοϊό.

Στο Ρίο που είναι και το Νοσοκομείο Αναφοράς εισήχθη για νοσηλεία χωρίς σοβαρά συμπτώματα καθώς ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου λόγω του ότι πάσχει από χρόνιο νόσημα.

Χθες Κυριακή σε rapid test υποβλήθηκαν συνάδελφοί του στην Π.Υ. Καλαβρύτων και άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ενώ από το Σάββατο ξεκίνησε και η διαδικασία ιχνηλάτησης και σε άλλα άτομα με τους οποίους είχε έλθει σε επαφή.
O 45χρονος θεωρείται ότι κόλλησε τον κορωνοϊό από επισκέπτη της πόλης καθώς τα Καλάβρυτα κατά τον μήνα Οκτώβριο δέχθηκαν μεγάλα κύματα επισκεψιμότητας από αστικά κέντρα και περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

«Οπως στατιστικά ήταν αναμενόμενο, διαπιστώθηκε περιστατικό με κορωνοϊό και στην περιοχή μας. Την Παρασκευή προσήλθε στο νοσοκομείο μας συμπατριώτης μας, με ελαφρά συμπτωματολογία ίωσης και μετά από το σχετικό τεστ διαπιστώθηκε προσβολή από κορωνοϊό. Αμέσως από χθες ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού πιθανής διασποράς.

Ζητήθηκε να υπάρξει επιβεβαιωτικό τεστ μοριακού ελέγχου στο Νοσοκομείο αναφοράς του Νομού, το οποίο σήμερα επιβεβαίωσε το αρχικό τεστ. Σημειώνουμε ότι τέτοια περιστατικά έχουν ξανά υπάρξει αλλά μετά από ελέγχους είχαμε αρνητικά τεστ» αναφέρει ο γιατρός Θεόδωρος Νασιώτης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και συντονιστής – υπεύθυνος για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού Δήμου Καλαβρύτων.

Ολοι οι συνάδελφοί του πάσχοντος, το οικογενειακό του περιβάλλον και άτομα που είχε έρθει σε επαφή τέθηκαν σε καραντίνα.
«Δεν έχει επιβεβαιωθεί άλλο περιστατικό στο άμεσο περιβάλλον του, τόσο το υπηρεσιακό όσο και το ατομικό.

Εχουν άμεσα δοθεί σχετικές οδηγίες, οι οποίες έχουν πλήρως εφαρμοσθεί, για περιορισμό πιθανής περαιτέρω διασποράς.

Οι περισσότεροι βρίσκονται με τους οποίους ήρθε σε επαφή βρέθηκαν σε απομόνωση οικειοθελώς, πριν την παραλαβή των αποτελεσμάτων από τα γρήγορα τεστ, την Κυριακή, κάτι που μας βοηθά να περιορίσουμε πιθανές εστίες μετάδοσης.

Το Νοσοκομείο τέθηκε εκ νέου σε κατάσταση ετοιμότητας ενώ κλήθηκε και ο ΕΟΔΥ ο οποίος αναμένεται στην περιοχή μας για rapid test στις αρχές της εβδομάδας» σύμφωνα με τον κ.Νασιώτη.

Π. Σακελλαρόπουλος

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Α. Μαστοράκου: «Με λευκό ιστορικό ο γιατρός που τέθηκε σε αργία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παρέμβαση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννας Μαστοράκου προκάλεσε ο σάλος που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά για την υπόθεση του γιατρού που παραπέμπεται από τη δικαιοσύνη για κακουργηματική πράξη σε βάρος ανηλίκου.

Η κα Μαστοράκου σε χθεσινές δηλώσεις της ανέφερε πως πρόκειται για μια υπόθεση που έχει «τραυματίσει» και τα όργανα που έχουν εμπλακεί και σημείωσε πως ο λόγος ανήκει στην Δικαιοσύνη. «Δεν υπάρχει καμία καταγγελία για τον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος έχει λευκό ιστορικό και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τον Ιατρικό Σύλλογο. Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. είναι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη εάν θα δεχθεί το βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο παράνομα λήφθηκε και βάσει αυτού έγινε η καταγγελία. Εμείς, ως Δ.Σ. δεν μπορούμε να παρανομήσουμε. Πρέπει να πρωτίστως η Δικαιοσύνη να «μιλήσει» και εάν συντρέχουν οι λόγοι μετέπειτα το Πειθαρχικό. Εμείς θα διαφυλάξουμε το κύρος του Ιατρικού Συλλόγου και των οργάνων του», διεμήνυσε η κα Μαστοράκου.
Υπενθυμίζουμε πως από την πρώτη στιγμή – σύμφωνα με πληροφορίες- ο γιατρός είχε δηλώνει πως οι καταγγελίες σε βάρος του δεν ευσταθούν και πως έχει πέσει θύμα σκευωρίας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών-Τέσσερα κρούσματα Covid -19 στο Γεωλογικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέσσερα κρούσματα φοιτητών που διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο COVID-19έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στο Γεωλογικό Τμήμα εκ των οποίων δύο είναι δευτεροετείς και δυο τριτοετείς.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Παρασκευάς Ξυπολιάς σε ανάρτησή του στις ανακοινώσεις του Τμήματος απευθύνει έκκληση στους φοιτητές να ακολουθούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο τις ώρες που βρίσκεστε στο Πανεπιστήμιο και παράλληλα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναθροίσεις τους στη πόλη.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση απευθύνει παράκληση στους μη εμβολιασμένους φοιτητές να πραγματοποιούν συστηματικά εργαστηριακό έλεγχο (rapid test) για την νόσο, 48 ώρες πριν τη Τρίτη και 48 ώρες πριν τη Παρασκευή όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Σε ερώτηση που απηύθυνε η «Γ» στον Πρόεδρο του Τμήματος για το ποιο είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών, αν τηρούνται οι έλεγχοι στο Πανεπιστήμιο, πως κατά την γνώμη του μπορεί να αναχαιτισθεί το γεγονός για να μην επεκταθούν οι μολύνσεις ο Καθηγητής Ξυπολιάς απάντησε πως ήδη το 72% των φοιτητών είναι εμβολιασμένο και οι έλεγχοι γίνονται από τον αρμόδιο ελεγκτή με απόλυτη τάξη και σχολαστικότητα.

Ο ίδιος πάντως διαβεβαιώνει τους φοιτητές πως αν νοσήσουν το Τμήμα θα μεριμνήσει να αναπληρώσουν τις απουσίες των εργαστηρίων αρκεί να αποθηκεύουν το θετικό rapid test (ή PCR) και να το επιδείξουν σ’ αυτόν ή στον Αναπληρωτή Πρόεδρο Καθηγητή Ε. Σώκο μετά την άρση της καραντίνας τους.

ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Kαμία συγχώνευση τμημάτων-Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών του Λυκείου Καστριτσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 το πρωί γονείς και μαθητές του Λυκείου Καστριτσίου, αντιδρώντας στη συγχώνευση των τμημάτων.

Όπως αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τον Διευθυντή β’ βάθμιας, Ανδρέα Ζέρβα «με έκπληξη και έντονη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την εντολή σας προς τη διεύθυνση του Λυκείου Καστριτσίου να προχωρήσει σε συγχώνευση των τεσσάρων τμημάτων της β-λυκείου του σχολείου σε τρία, με 27 μαθητές το καθένα. Πληροφορούμαστε επίσης ότι αντίστοιχες εντολές δόθηκαν και σε άλλα σχολεία της Πάτρας.
Θεωρούμε πως για μια σειρά από λόγους: παιδαγωγικούς, εκπαιδευτικούς, υγειονομικής προστασίας, ομαλής επανένταξης στο σχολείο μετά από 1,5 χρονιές τηλε-εκπαίδευσης, σταθερού σχολικού περιβάλλοντος κ.α. η ενέργειά σας αυτή υποβαθμίζει δραματικά τη σχολική μονάδα στο σύνολό της. Δεν συνιστά αναβάθμιση αλλά υποβάθμιση.
Για αυτούς του λόγους γονείς και μαθητές του σχολείου απορρίπτουμε την συγχώνευση και διεκδικούμε το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με τον προ διμήνου εγκεκριμένο προγραμματισμό και χωρίς εκπαιδευτικά κενά».
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΕΛΜΕ
Επίσης, το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, καλεί σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το
7ο ΓΕΛ (Τέρμα Κορίνθου-Σουνίου 111-115), αύριο στις 12:30 το μεσημέρι με θέμα: «Συγχωνεύσεις τμημάτων-κενά στα σχολεία». Μάλιστα, για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, προκηρύσσει και δίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 14:00.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ
Στη Βουλή τέθηκε το θέμα της συγχώνευσης σχολικών τμημάτων στην Αχαΐα μετά από ερώτηση που κατέθεσαν προς την Υπουργό Παιδείας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι Κ. Μάρκου και Σ. Αναγνωστοπούλου.
Όπως αναφέρουν «εδώ και αρκετές μέρες επικρατεί μεγάλη αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μετά από δημοσιεύματα και ανακοινώσεις Συλλόγων Γονέων που μιλούν για επικείμενες συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια
της χώρας. Στην Αχαΐα υπολογίζεται ότι θα συγχωνευτούν έως και 30 τμήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τμημάτων 27 και 28 μαθητών. Ταυτόχρονα προωθείται και η αναστολή σχολικών μονάδων, όπως το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πάτρας, η συγχώνευση τμημάτων ένταξης αλλά και μετακινήσεις μαθητών ειδικών σχολείων εν μέσω της σχολικής χρονιάς.
Επειδή αυτές οι ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας θα έχουν άμεσες και πολύ
σοβαρές συνέπειες στην ήδη ευάλωτη και με πολλά προβλήματα δημόσια
εκπαίδευση, ερωτάται η Υπουργός σε τι θα εξυπηρετήσουν οι συγχωνεύσεις πέρα από την αποφυγή πρόσληψης εκπαιδευτικών, πόσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν φέτος και ποια υγειονομικά μέτρα πρόληψης της covid-19 μπορούν να τηρηθούν σε μια σχολική τάξη στην οποία φοιτούν πάνω από 25 μαθητές;».

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα