Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με τεράστια προσφορά- Αποχαιρέτησαν σήμερα τον επιχειρηματία Γιώργου Νικολετάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυριάρχησε για δεκαετίες στην επιχειρηματική ζωή της Πάτρας.

Γέννημα θρέμμα Κεφαλονίτης (με καταγωγή από το Ληξούρι), μετακόμισε στην Πάτρα μαζί με όλες τις πρωτοποριακές, για τις εποχές, ιδέες του και μεγαλούργησε.

Η αναγγελία του θανάτου του Γιώργου Νικολετάτου, σε ηλικία 98 χρόνων, προκάλεσε συγκίνηση στην Πάτρα.

Ο κυρ-Γιώργος, όπως τον αποκαλούσαν όλοι, «έφυγε» από τη ζωή, έχοντας συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία.
Στις επιχειρήσεις που δημιούργησε, έχοντας τη στενή συμπαράσταση τω δυο γιών του, Ανδρέα και Στεφάνου, αλλά και της κόρης του, Λίτσας, απασχολήθηκαν κατά καιρούς, πάνω από 700 άτομα, που γνώρισαν έναν υποδειγματικό εργοδότη, που ήξερε να ανταμείβει τους εργαζόμενους του.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα, ξεκίνησε από νεαρή ηλικία με το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Νικολετάτου, στην οδό Πατρέως, που ασφαλώς θυμούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες.
Οι νέες επιχειρηματικές ιδέες, βασισμένες σε ανάγκες της εποχής, δημιούργησαν νέες δραστηριότητες, κυρίως στους κλάδους εστίασης και αναψυχής, καθώς δημιουργήθηκε όμιλος επιχειρήσεων, που είχε ως «στρατηγείο» του, το κτίριο της οδού Παναχαϊκού.
Ανάμεσα στα δημιουργήματα του Ομίλου, ήταν γνωστές επιχειρήσεις, όπως τα έπιπλα Standa, το Nivari, με είδη οικιακού εξοπλισμού, το ξενοδοχειακό συγκρότημα, Ιονική Ακτή στη Δυτική Αχαϊα, αλλά και ο τηλεοπτικός σταθμός ΤΕLETIME, που στεγάζονταν στην οδό Καραϊσκάκη, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά και ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά του Ιονίου.

Ήταν πραγματικά με όλη σημασία της έννοιας, ένας περιφερειακός τηλεοπτικός, με σύγχρονα μηχανήματα, στούντιο, που απασχολούσε δεκάδες εργαζόμενους.
Ο Γιώργος Νικολετάτος με τη σύζυγο του, Κωνσταντίνα, μεγάλωσε υποδειγματικά την οικογένεια του, με τρία παιδιά, τη Λίτσα (έγγαμη με τον Στάθη Μουντζουρούλια), τον Ανδρέα και τον Στέφανο, ιδιοκτήτες του «Παναχαϊκού» στα Υψηλά Αλώνια, αλλά και παλιότερα του πρωτοποριακού Mondo Bowling, στην Ακτή Δυμαίων.

Ο εκλιπών διακρινόταν για την ευγένεια του, ήταν άνθρωπος ήπιων τόνων και σε κάθε περίπτωση έδειχνε με έργα και όχι με λόγια το ενδιαφέρον του για την Πάτρα, αλλά και τη γενέτειρα του, την Κεφαλονιά.

Η ευγένειά του δεν περιοριζόταν στον κύκλο των πελατών και των φίλων του. Αποτελούσε επιλογή του, να επιδεικνύει την ίδια ευγένεια και το σεβασμό σε όλους τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και στο προσωπικό των επιχειρήσεων του.

Η κηδεία του Γιώργου Νικολετάτου, θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωϊ από τον ιερό ναό Αγίων Αγγέλων του Α’ Κοιμητηρίου Πατρών. Παράκληση της οικογένειας, είναι αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις στο ίδρυμα «Η Κιβωτός της Αγάπης».
Η «Γ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ώρα Πατρών»: Να τιμηθούν οι πεσόντες στο Ρίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση στη δημοτική Αρχή να καθιερωθεί επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο Κάστρο για να τιμηθούν οι πεσόντες, μέλη του πληρώματος του βρετανικού ναρκαλιευτικού BYMS 2077 της Μοίρας που ενώ είχε αναλάβει ην εκκαθάριση της περιοχής μας από τις νάρκες, προσέκρουσε σε μία απ’ αυτές, στις 25 Οκτωβρίου 1944, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν είκοσι άτομα, κατέθεσε η «Ώρα Πατρών».

Όπως αναφέρει «προτείνουμε επίσης να κατατίθεται στεφάνι προς τιμήν τους στη θαλάσσια περιοχή που έχασαν τη ζωή τους. Επίσης, σε συνεργασία με το Αγγλικό προξενείο και άλλων φορέων να κατασκευασθεί μνημείο με τα ονόματα των πεσόντων».
Πρέπει να σημειωθεί ότι από την κοινότητα Αγίου Γεωργίου του Somerset ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αυτοθυσία των κατοίκων του Ρίου, που διέσωσαν ορισμένα μέλη του ναρκαλιευτικού, στάλθηκαν 3.000 λίρες Αγγλίας στο Ρίο, ποσό που χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση του δημοτικού σχολείου. Το Ρίο που έχει ως προστάτη τον Άγιο Γεώργιο, ανταπέδωσε ονομάζοντας την κεντρική οδό του χωριού οδό Σώμερσετ».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η εικόνα των κλινικών covid-19 στα νοσοκομεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 35 ασθενείς στις κλινικές, δύο περιστατικά στην Παιδιατρική και δέκα άτομα στις ΜΕΘ κορωνοϊού, ενώ αντίστοιχα, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό έφθασαν τις 28, εκ των οποίων δύο στις ΜΕΘ.

ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ
Εξ άλλου, χθες στο Επιμελητήριο Αχαΐας διενεργήθηκαν 312 τεστ και βρέθηκαν δώδεκα θετικά. Σήμερα θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:30 με 20:30), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», του Κέντρου Υγείας Αιγίου (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) και στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας (κατά τις ώρες 09:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι τιμές – φωτιά «φρενάρουν» τις παραγγελίες-Έτοιμοι οι πρατηριούχοι για την διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην Πάτρα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Πρεμιέρα έκανε την περασμένη Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και στην αγορά της Πάτρας, με την τιμή να είναι αυξημένη, καθώς κυμαίνεται από το 1,13 ευρώ ανά λίτρο σε σχέση με πέρυσι που η εκκίνηση της περιόδου θέρμανσης ήταν στα 0,8 ευρώ.

Την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης το ενδιαφέρον των Πατρινών καταναλωτών ήταν αυξημένο προς τα πρατήρια υγρών καυσίμων για να πληροφορηθούν για το ύψος της τιμής, αλλά όχι για να κάνουν ακόμα τις παραγγελίες τους εφόσον οι περισσότεροι τις μετέθεσαν για αργότερα προσβλέποντας σε μείωση της τιμής.
Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων υγρών καυσίμων της Πάτρας εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αν και φοβούνται πως θα είναι περιορισμένο σε σχέση με πέρυσι, είτε επειδή η πλειονότητα διαθέτει απόθεμα πετρελαίου από την περσινή περίοδο και δεν βιάζεται να προχωρήσει σε ανεφοδιασμό, είτε επειδή ελπίζουν σε καλύτερες τιμές το επόμενο διάστημα.
Κάτι που εξαρτάται από την εξέλιξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου και της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου. Στη λήξη της περιόδου θέρμανσης, τον περασμένο Απρίλιο η τιμή του πετρελαίου διαμορφώθηκε κοντά στο 1 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα