Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με τεράστια προσφορά- Αποχαιρέτησαν σήμερα τον επιχειρηματία Γιώργου Νικολετάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυριάρχησε για δεκαετίες στην επιχειρηματική ζωή της Πάτρας.

Γέννημα θρέμμα Κεφαλονίτης (με καταγωγή από το Ληξούρι), μετακόμισε στην Πάτρα μαζί με όλες τις πρωτοποριακές, για τις εποχές, ιδέες του και μεγαλούργησε.

Η αναγγελία του θανάτου του Γιώργου Νικολετάτου, σε ηλικία 98 χρόνων, προκάλεσε συγκίνηση στην Πάτρα.

Ο κυρ-Γιώργος, όπως τον αποκαλούσαν όλοι, «έφυγε» από τη ζωή, έχοντας συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία.
Στις επιχειρήσεις που δημιούργησε, έχοντας τη στενή συμπαράσταση τω δυο γιών του, Ανδρέα και Στεφάνου, αλλά και της κόρης του, Λίτσας, απασχολήθηκαν κατά καιρούς, πάνω από 700 άτομα, που γνώρισαν έναν υποδειγματικό εργοδότη, που ήξερε να ανταμείβει τους εργαζόμενους του.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα, ξεκίνησε από νεαρή ηλικία με το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Νικολετάτου, στην οδό Πατρέως, που ασφαλώς θυμούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες.
Οι νέες επιχειρηματικές ιδέες, βασισμένες σε ανάγκες της εποχής, δημιούργησαν νέες δραστηριότητες, κυρίως στους κλάδους εστίασης και αναψυχής, καθώς δημιουργήθηκε όμιλος επιχειρήσεων, που είχε ως «στρατηγείο» του, το κτίριο της οδού Παναχαϊκού.
Ανάμεσα στα δημιουργήματα του Ομίλου, ήταν γνωστές επιχειρήσεις, όπως τα έπιπλα Standa, το Nivari, με είδη οικιακού εξοπλισμού, το ξενοδοχειακό συγκρότημα, Ιονική Ακτή στη Δυτική Αχαϊα, αλλά και ο τηλεοπτικός σταθμός ΤΕLETIME, που στεγάζονταν στην οδό Καραϊσκάκη, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά και ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά του Ιονίου.

Ήταν πραγματικά με όλη σημασία της έννοιας, ένας περιφερειακός τηλεοπτικός, με σύγχρονα μηχανήματα, στούντιο, που απασχολούσε δεκάδες εργαζόμενους.
Ο Γιώργος Νικολετάτος με τη σύζυγο του, Κωνσταντίνα, μεγάλωσε υποδειγματικά την οικογένεια του, με τρία παιδιά, τη Λίτσα (έγγαμη με τον Στάθη Μουντζουρούλια), τον Ανδρέα και τον Στέφανο, ιδιοκτήτες του «Παναχαϊκού» στα Υψηλά Αλώνια, αλλά και παλιότερα του πρωτοποριακού Mondo Bowling, στην Ακτή Δυμαίων.

Ο εκλιπών διακρινόταν για την ευγένεια του, ήταν άνθρωπος ήπιων τόνων και σε κάθε περίπτωση έδειχνε με έργα και όχι με λόγια το ενδιαφέρον του για την Πάτρα, αλλά και τη γενέτειρα του, την Κεφαλονιά.

Η ευγένειά του δεν περιοριζόταν στον κύκλο των πελατών και των φίλων του. Αποτελούσε επιλογή του, να επιδεικνύει την ίδια ευγένεια και το σεβασμό σε όλους τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και στο προσωπικό των επιχειρήσεων του.

Η κηδεία του Γιώργου Νικολετάτου, θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωϊ από τον ιερό ναό Αγίων Αγγέλων του Α’ Κοιμητηρίου Πατρών. Παράκληση της οικογένειας, είναι αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις στο ίδρυμα «Η Κιβωτός της Αγάπης».
Η «Γ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τα εμβολιαστικά κέντρα που αναμένεται να λειτουργήσουν στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ετοιμότητα για να λειτουργήσουν 176 εμβολιαστικά κέντρα σ’ ολόκληρη την υγειονομική περιφέρεια βρίσκεται η 6ης ΥΠΕ, την Αχαΐα:
Στην λίστα που έχει εκπονηθεί από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στην Αχαΐα περιλαμβάνονται τα παρακάτω εμβολιαστικά κέντρα:
-Στα Κέντρα Υγείας Βορείου Τομέα (στον Άγιο Αλέξη), Ανατολικού Τομέα (Άνω Πόλη), Νοτίου Τομέα (Ζαρουχλέικα), Αιγίου,
-Στις ΤΟΜΥ Εγλυκάδας, Αγυιάς, Τριών Ναυάρχων, Ρίου, Μεσσάτιδος, Παραλίας,
-Στα Κέντρα Υγείας Δυτικής Αχαΐας, Χαλανδρίτσας, Ερυμάνθειας, Ακράτας, Κλειτορίας
-Στα Περιφερειακά Ιατρεία Βραχναιϊκων, Σαγεϊκων, Λουσικών, Σελιανιτίκων, Ροδοδάφνης, Δάφνης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους καθώς λογίζονται ως δημόσια αγαθά. Θα κατασκευαστούν συνολικά 1018 εμβολιακά κέντρα σε όλη τη χώρα. Θα μπορούν να εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες το μήνα.
Ο Βασίλης Κικίλιας διευκρίνισε πως εάν έρθουν περισσότερες δόσεις εμβολίων, τότε θα αυξηθούν και τα εμβολιαστικά κέντρα. Κατά μέσο όρο ένας εμβολιασμός θα διαρκεί περί τα 10 λεπτά.
ΑΝΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Τα εμβολιαστικά κέντρα που θα δημιουργηθούν ανά υγειονομική περιφέρεια καθορίζονται ως εξής:
-1η ΥΠΕ: 245
-2η ΥΠΕ: 135
-3η ΥΠΕ: 123
-4η ΥΠΕ: 129
-5η ΥΠΕ: 144
-6η ΥΠΕ: 176
-7η ΥΠΕ: 66

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το «σπιράλ» για Αγορά Αργύρη και Παράρτημα-«Πως εννοούν τους όρους χρόνος και πολιτική;»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Πως εννοεί η δημοτική Αρχή τους όρους «χρόνος» και «πολιτική»» αναρωτιέται η δημοτική παράταξη «σπιράλ» με αφορμή τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Έργων για το Παράρτημα, αλλά και για την αποκατάσταση της πρόσοψης της Αγοράς Αργύρη.

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται πως «σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου Έργων Υποδομής ο Δήμος προτίθεται να αποκαταστήσει το Παράρτημα, να κάνει ένα αμφιθέατρο, όπως υπήρχε παλιότερα, ενώ υπάρχει και σχετική μελέτη. Το σπιράλ αναρωτιέται πώς η Δημοτική Αρχή ορίζει την έννοια του χρόνου. Χαιρόμαστε που «προτίθεται να αποκαταστήσει το χώρο», αλλά πότε;
Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τον ίδιο αντιδήμαρχο η πρόσοψη της Αγοράς Αργύρη θα καθαριζόταν και χρωματιζόταν, όπως το σπιράλ ζήτησε με σχετικό αίτημα από το Νοέμβριο του 2019. Σήμερα, ένα χρόνο μετά,η εξωτερική εμφάνιση του δημοτικού κτιρίου είναι ακόμα χειρότερη. Αναρωτιόμαστε, τέλος, πως εννοεί τον όρο της «πολιτικής» η κατεξοχήν πολιτική παράταξη που έχει διοικήσει το Δήμο Πατρέων τα τελευταία χρόνια. Πολιτική βούληση απαιτείται για την αξιοποίηση του Παραρτήματος, πολιτική απόφαση χρειάζεται για τον καθαρισμό της Αγοράς Αργύρη, του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών κτιρίων. Προφανώς η δημοτική αρχή ορίζει αλλιώς την έννοια της πολιτικής. Δυστυχώς η πολιτική στην Πάτρα εφαρμόζεται αλα καρτ».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ανάσα» για χιλιάδες επιχειρήσεις-Ξεκινά στο Δήμο Πατρέων η υποβολή των αιτήσεων για τις απαλλαγές από τα τέλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οικονομική «ανάσα» για χιλιάδες πληττόμενες επιχειρήσεις από τον κορωνοϊό αποτελεί η απόφαση απαλλαγής τους από τα τέλη, η οποία τίθεται σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύση Πλέσσα στα πλαίσια της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για απαλλαγές από δημοτικά τέλη κατά τη διάρκεια που οι επιχειρήσεις τους ήταν κλειστές κατά το πρώτο lockdown λόγω της πανδημίας του Covid-19, ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Πλέσσας «ολοκληρώθηκε πρόσφατα η εφαρμογή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, στην οποία ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να μπαίνει με τους κωδικούς Taxis και να δηλώνει τα ζητούμενα στοιχεία μέσω της πλοήγησης στην πλατφόρμα.

Για το σκοπό αυτό έχουμε διαβιβάσει την απόφαση του Δ.Σ. στην ΚΕΔΕ και έχουν ανοίξει τα δικαιώματα για τους επαγγελματίες του Δήμου μας.
Η υπ΄όψη πλατφόρμα είναι η dt.govapp.gr .
Μέσω της εισαγωγής αυτής οι αιτούντες θα λάβουν τον Μοναδικό Αριθμό Δήλωσης (ΜΑΔ) και εκτυπωμένο θα τον καταθέσουν στον Δήμο μαζί με τους εξοφλημένους λογαριασμούς της ΔΕΔΗΕ ή άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας για το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Μαΐου 2020, καθώς και τους Κωδικoύς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) της επιχείρησής τους εκτυπωμένους από τη σχετική καρτέλα του taxisnet.
Στη συνέχεια οι Υπηρεσίες μας θα επεξεργαστούν την κάθε υποβληθείσα αίτηση στην πλατφόρμα μαζί με τα παραπάνω υποβληθέντα στοιχεία στον Δήμο και θα απαλλάξουν τους υπ΄όψη επαγγελματίες με επιστροφή στους ίδιους ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα τέλη του χρονικού διαστήματος αυτού».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση οι απαλλαγές για το διάστημα κατά το οποίο ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις λόγω Covid-19 είναι:
1) Από τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τους επαγγελματίες που ανήκουν στον επαγγελματικό συντελεστή 3,40-1,80-1,20-0,90 καθώς και των ξενοδοχείων που ήταν κλειστά και ανήκουν στο συντελεστή 4,5.
2) Από τέλη παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων (τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων) έτους 2020 σε επιχειρήσεις κλειστές για τους ίδιους λόγους.
3) Από το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%.
4) Από το τέλος των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%.
5) Από το τέλος των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης ζωντανής μουσικής 5%.
Να σημειωθεί, πως τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά προς τον Δήμο θα κατατεθούν στο Κεντρικό Πρωτόκολλο είτε με φυσική παρουσία (κατόπιν ραντεβού κατά τη διάρκεια του lockdown στα τηλέφωνα 2613610221-231) είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση protodp@patras.gr, ενώ υπόδειγμα αιτήσεων (για τον Δήμο) στο Κεντρικό Πρωτόκολλο και στο site του Δήμου www.e-patras.gr.
Οι αιτήσεις με τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι 31-1-2021.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα