Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Προς το παρόν συνεχίζουμε

Δημοσιεύθηκε

στις

 

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Η αγωνία όσων αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είχε φτάσει… ταβάνι αναμένοντας τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το αν θα διακοπούν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες ελέω covid-19.

Αγωνία γιατί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα όλων όσοι ασχολούνται ξεφεύγοντας από τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν την σήμερον ημέρα.

Το θετικό προς το παρόν είναι ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται κανονικά και γιατί να μην γίνει αυτό, άλλωστε.

Η Αχαΐα βρίσκεται στην κίτρινη ζώνη του χάρτη, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος διακοπής. Από την άλλη, αν κάποιο πρωτάθλημα πρέπει να σταματήσει είναι αυτό της Γ’ Εθνικής με τις ομάδες να αγωνίζονται εκτός Νομού, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, ακόμα και πριν οι ομάδες οδηγηθούν στη σέντρα.

Ένα πρωτάθλημα που η ΕΠΟ το έχει αφήσει στο έλεος του Θεού με την στρόφιγγα να είναι κλειστή από θέμα τόσο οικονομικής ενίσχυσης όσο και μέτρων με την απαγόρευση των φιλάθλων, καθώς από τα εισιτήρια οι παράγοντες έκλειναν κάποιες «τρύπες».

Καμία προφύλαξη δεν έχουν αυτές οι ομάδες και αυτό φαίνεται από τα κρούσματα που υπάρχουν σε αυτές ανά την Ελλάδα με την διασπορά να είναι πιο εύκολη κατά τα λεγόμενα των ειδικών.

Το θέμα λοιπόν είναι ότι το ερασιτεχνικό που διεξάγεται εντός του Νομού με καλύτερες συνθήκες -συγκρίνοντας με άλλες πόλεις- πρέπει να συνεχιστεί, αλλά πώς θα γίνει αυτό από τη στιγμή που δεν μπορεί κανείς να προφυλάξει τις ομάδες της Γ’ Εθνικής;

Φυσικά, όπως λένε πολλοί παράγοντες, αν έρθει αυτή η διακοπή, μπορεί να “χαλάει” η σειρά που έχουν πάρει οι ομάδες, αλλά πρώτα απ’ όλα προέχει η υγεία των αθλητών, οπότε και θα συμμεριστούν τα όποια μέτρα μπορεί να παρθούν στη συνέχεια, ακόμα και με μια διακοπή του πρωταθλήματος.

 

 

Άρθρα-Συνεργασίες

Πατρινολάτρης- Έλεγχος και φως παντού!- Γράφει ο Νίκος Γ. Σουγλέρης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Τα αποτρόπαια γεγονότα σχετικά με την μεταχείριση παιδιών και ηλικιωμένων ξεκίνησαν στην Κρήτη με τον οίκο ευγηρίας- κολαστήριο του Ηρακλείου. Ακολούθησε η Πάτρα με τα κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη.

Κι έπειτα ήρθαμε στον Κολωνό και παραμείναμε. Πρώτα το έρεβος της εκπόρνευσης μιας 12χρονης. Και τώρα η ” Κιβωτός του κόσμου”. Ο πατήρ Αντώνιος, η ψυχή της Κιβωτού εδώ και 25 χρόνια, εθεωρείτο κοινωνικό πρότυπο για την ανιδιοτελή προσφορά του. Τώρα είναι στο στόχαστρο των αρχών με καταγγελίες για κακοποιήσεις και ασέλγεια σε βάρος παιδιών, για κακοδιαχείριση και αθέμιτο πλουτισμό.

Η δικαιοσύνη καλείται να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.

Μακάρι, για πολλούς λόγους, τα καταγγελλόμενα να μην είναι αλήθεια η να είναι απλά υπερβολές. Δυστυχώς τα μηνύματα δεν είναι καλά. Η Κιβωτός όλα αυτά τα χρόνια στηρίχθηκε φανατικά από φτωχούς και πλούσιους. Εκατομμύρια εισέρρεαν κάθε χρόνο στα ταμεία και η διαχείριση ήταν αποκλειστικά στα χέρια του ιερέα και της πρεσβυτέρας του. Πού ήταν ο έλεγχος του κράτους επί δύο δεκαετίες;

Πού ήταν η Εκκλησία στο σώμα της οποίας ανήκε ο πατέρας Αντώνιος; Τον Φεβρουάριο του 2022 η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Πρόνοια, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου κατέθεσε για διαβούλευση σχέδιο νόμου που, μεταξύ άλλων, προέβλεπε μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης και την διασφάλιση της αποϊδρυματοποίησης σε εύλογο χρόνο. Πολλές προτάσεις φορέων ελήφθησαν υπόψη και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τον Μάιο του 2022.

Και ενώ φορείς όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, η UNISEF και η συνήγορος του παιδιού εκφράστηκαν θετικά, είχαμε μία σφοδρή αντίδραση από τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού.

Σε μία μαραθώνια συνέντευξη Τύπου όπου παρέστη και η τ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, ο κ. Κ. Γιαννόπουλος κατηγόρησε τον νόμο για υπερβολική αυστηρότητα που θα μπορούσε να κλείσει πολλές κτιριακές δομές και να βάλει φυλακή και τον ίδιο (!) Τα νέα δεδομένα όμως έχουν δημιουργήσει ένα διαφορετικό τοπίο και όλα πρέπει να έρθουν στο φως. Η δικαιοσύνη πρωτίστως οφείλει να ξεπεράσει τον εαυτό της και να επιτελέσει το έργο της γρήγορα και με σοβαρότητα. Ορθώς η κυβέρνηση διόρισε άμεσα στην Κιβωτό νέα διοίκηση που έχει την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των δομών σε Αθήνα και επαρχία ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα των παιδιών.

Η κα Μιχαηλίδου δείχνει αποφασισμένη να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες και τις “τρύπες” που επιτρέπουν σε κάποιους να εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία και αδυναμία. Η πολιτεία θα πρέπει να ελέγξει σε βάθος και εξονυχιστικά όλες τις ιδιωτικές αλλά και τις αντίστοιχες κρατικές δομές που συντηρούνται από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών είτε υπό την μορφή φόρων είτε ως δωρεές Τον τελευταίο καιρό η Ελληνική κοινωνία βιώνει συνεχείς “πτώσεις από τα σύννεφα”. Η προσγείωση είναι ανώμαλη και επώδυνη. Και επειδή τα σύννεφα τελειωμό δεν έχουν ίσως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η εποχή της ευμάρειας μας έκανε να εθελοτυφλούμε και να αδιαφορήσουμε για τις ευθύνες μας, τόσο τις συλλογικές όσο και τις ατομικές. Ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν στην προστασία των πιό ευάλωτων συνανθρώπων μας: Των παιδιών και των γερόντων.

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

Kαλοδεχούμενες οι Aνοιξιάτικες μυρωδιές και άλλα- Του Αρκά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

-Όλοι περιμένουν τις Ανοιξιάτικες εκλογο – μυρωδιές.

– Οι τρείς Μάγοι, Κυριάκος, Αλέξης και Νίκος, θα φέρουν πολλά προεκλογικά δώρα.

-Με την ανερχόμενη ακρίβεια οι συνταξιούχοι έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια.

-Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας Εποχής για να εκλεγεί, πρέπει να υποστηριχτεί από όλους τους φορείς.

-Το Τουρκο-τρίδυμο Ακαρ, Ταγίπ και Καλιν καθημερινά προκαλούν και απειλούν .

-Ουδέν σχόλιον από τον Απόστολο προς το παρόν η σιωπή είναι χρυσός. Το καλό πάντοτε αργεί.

-Οι πιστοί δεν φοβήθηκαν την κακοκαιρία και ακολούθησαν τη σύντομη λιτανεία.

– Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Ανδρέα και ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Νικηφόρος.

-Οι ορατοί και αόρατοι υποψήφιοι προεκλογικά πιστοί βρήκαν την ευκαιρία της ψηφο-αλιείας. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

-Μια παραφωνία την ώρα της Λιτανείας γινόταν μια μετά μουσικής πορεία στην πλατεία.

-Συνωστισμός στη προεκλογικές πίτες του 2023. Οι υποψήφιοί θα γίνουν κατοστάρηδες στο τρέξιμο για να προλάβουν.

– Ευτυχώς που χαλάρωσε ο κορωνοϊός και εύκολα θα χαιρετάει ο πολιτικός χωρίς αντισηπτικό και χρήση μασκών.

-Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι διάφορες Μ.Κ.Ο. και όλες λειτουργούν για καλό σκοπό.

-Για το τρένο, ακούμε το σφύριγμα των διαφόρων εξαγγελιών αλλά τρένο δεν βλέπουμε. Κουραστήκαμε να το περιμένουμε ορατό ή αόρατο.

-Όλοι τρέχουν για το φθηνό καλάθι του Γεωργιάδη. Μάζευε και ας είναι ρόγες.

-Εντυπωσιακός ο κεντρικός εορταστικός φωτισμός. Αλλά επί της Αχαϊκής Συμπολίτης σβηστός ο δημοτικός φωτισμός.

-Τυχαία σύμπτωση ή χάριν του Χριστουγεννιάτικου φωτισμού θα σβήνουν τον δημοτικό;

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ:Οι επόμενες μεταρρυθμίσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν επισκέφθηκε την Πάτρα, ότι ένα ζήτημα που η κυβέρνησή του θα αντιμετωπίσει συνολικά εφόσον κερδίσει μία νέα 4ετία, θα είναι το ζήτημα του νερού. Και πραγματικά, το νερό που δεν είναι μόνο ένα πολύτιμο αγαθό ύδρευσης και άρδευσης, αλλά και ένα ισχυρό «ενεργειακό όπλο», στην Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο και με ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο.

Είναι και αυτό ένα από τα μεγάλα θέματα της χώρας, όπως και πολλά άλλα, που περιμένουν κάποιες γενναίες μεταρρυθμίσεις. Όπως και το ζήτημα της ανθεκτικότητας της χώρας απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Γιατί, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, αν δεν αλλάξουμε ακόμα και τις πόλεις μας, τότε θα είμαστε καταδικασμένοι να υποστούμε σοβαρές συνέπειες.

Ακόμα και το ζήτημα των φόρων. Τι πληρώνουμε, γιατί το πληρώνουμε και πως το πληρώνουμε. Πρέπει κάποτε να γίνει ξεκάθαρο. Και σταθερό. Και κυρίως, πρέπει να γίνει σαφές ότι ο φόρος δεν συνιστά ένα «χαράτσι», αλλά ωθεί πράγματι την οικονομία, γίνεται ανάπτυξη, επενδύσεις, υποδομές και βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Τα τελευταία 3,5 χρόνια έγιναν αρκετά. Κυρίως σε επίπεδο ψηφιακού κράτους. Και έγιναν εν μέσω αλεπάλληλων κρίσεων. Άρα, το πρόσημο των μεταρρυθμίσεων είναι θετικό. Υπάρχουν όμως πολλές ακόμα μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε η Ελλάδα να καταστεί ένα πραγματικά σύγχρονο κράτος. Και αυτές τις μεταρρυθμίσεις, μία προς μία, πρέπει η ΝΔ να τις συμπεριλάβει στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Γιατί οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν μόνο για σταθερότητα, «συνέπεια και συνέχεια» που είναι και το κυβερνητικό σύνθημα. Θα ψηφίσουν και για την Ελλάδα του 2030…

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα