Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: «Καμπανάκι» τα 32 κρούσματα-Πόσοι νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού κατεγράφη χθες και στην Αχαΐα με τις νέες μολύνσεις να φθάνουν τις 32!

Όπως όλα δείχνουν η πανελλαδική αύξηση των νέων περιστατικών «συμπαρέσυρε» και την περιοχή, στην οποία ωστόσο, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη.

Μάλιστα, χθες αν και κάποιοι επιχείρησαν να συνδέσουν την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων με ενεργές εστίες σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, φαίνεται πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν σ’ αυτό, αφού η πλειονότητα των νέων περιστατικών είναι μεμονωμένες περιπτώσεις (από τα 32 μόνο ένα συνδέεται με γνωστή συρροή) που αποδεικνύουν την διασπορά στην κοινότητα.

Σε κάθε περίπτωση αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων έχει σημάνει «συναγερμό» και στις τοπικές υγειονομικές Αρχές, αλλά και στους φορείς που καλούν για ακόμη μία φορά τους πολίτες να τηρούν πιστά τα περιοριστικά μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, προκειμένου η περιοχή να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

25 ΑΤΟΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΓΝΠ

Στο μεταξύ αυξήθηκαν και οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο ΠΓΝΠ. Συγκεκριμένα, στις κλινικές COVID 19 νοσηλεύονται 20 άτομα από 15 που ήταν προχθές, ενώ στη ΜΕΘ παραμένουν τρεις ασθενείς, ενώ στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” δύο διασωληνωμένοι και τρεις σε θαλάμους.


Ροή ειδήσεων

Advertisement