Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Δεν είμαστε κουραμπιέδες»=Η stand-up κωμωδία σήμερα και αύριο στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει την stand-up κωμωδία «Δεν είμαστε κουραμπιέδες!» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις σήμερα και αύριο στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής αφηγούνται ιστορίες πασχίζοντας να ψυχαγωγήσουν τους θεατές και να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους σε μια εποχή που η Τέχνη απαξιώνεται και θεωρείται περιττή πολυτέλεια.

Οι ηθοποιοί, μαζί με το κοινό, ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, το παράλογο και την ποίηση που παρεισφρέουν στην καθημερινότητα, τις μικρές, θριαμβευτικές νίκες της ζωής έναντι του θανάτου.
Η δραματουργία της παράστασης Δεν είμαστε κουραμπιέδες! είναι εμπνευσμένη από τα κείμενα του Ρώσου συγγραφέα Δανιήλ Χαρμς, ενός από τους πιο αξιοσημείωτους εκπροσώπους της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι 2020 στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στην ενότητα «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης».
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – Κείμενο: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικό– Κοστούμια- Μακιγιάζ: Κωνσταντίνος Χριστόπουλος
Πρωτότυπο Μουσική – Ρυθμική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης
Βοηθός Σκηνοθέτη -Συνεργάτις Δραματουργός : Μαρία Λάτα
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γεωργακοπούλου, Μαρία Λάτα, Μάρκος Γέττος.
Εισιτήρια: www.ticketservices.gr. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 8 ευρώ, Ανέργων και δικαιούχων ΚΕΑ 5€.
Πληροφορίες: 2610273613.
Η παρακολούθηση των θεατρικών παραστάσεων θα γίνεται με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Η χρήση μάσκας τόσο κατά την αναμονή όσο και κατά την διάρκεια της παράστασης στο θέατρο είναι υποχρεωτική.
Λόγω των μέτρων, ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να παρακολουθήσουν την κάθε παράσταση είναι περιορισμένος. Έτσι, θα πρέπει ο θεατής να προαγοράσει τη θέση του ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.ticketservices.gr για να μην παρατηρείται συνωστισμός στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement