Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

ΕΟΚ, ΕΟΠΕ ΚΑΙ ΕΠΟ προχωρούν σήμερα σε προσωρινή διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των μέτρων για τον covid-19

Δημοσιεύθηκε

στις

TΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μετά το απαγορευτικό της κυβέρνησης σχετικά με τη συνέχιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού λόγω των νέων μέτρων για τον covid-19 όλα δείχνουν πως η πλειοψηφία των ομοσπονδιών θα ανακοινώσουν, προσωρινή διακοπή των πρωταθλημάτων ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.

Για παράδειγμα δεν μπορεί να μιλάμε για πρωτάθλημα όταν π.χ. μια ομάδα στην Α2 Εθνική μπάσκετ που ανήκει στη κίτρινη ζώνη και μπορεί να κάνει προπόνηση, να δώσει αγώνα απέναντι σε ομάδα που είναι στη κόκκινη ζώνη και δεν μπορεί να προπονηθεί.
Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιους είδους… ανορθογραφίες, η ΕΟΚ θα συνεδριάσει σήμερα και αναμένεται να ανακοινώσει την αναστολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων για τουλάχιστον 1 μήνα, οπότε θα συνεχίσει μόνο η basket league.
Στο βόλεϊ τώρα όπου υπάρχουν τέσσερις ομάδες από την Αχαΐα, μια στη pre league και τρεις ομάδες στην Α2 Εθνική, η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε χθες πως σήμερα θα κάνει έκτακτο Δ.Σ. για να εκτιμήσει τα δεδομένα και οι πληροφορίες λένε πως και αυτή θα ανακοινώσει προσωρινή διακοπή για όλες τις εθνικές κατηγορίες.
Η ΕΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
Στο κομμάτι του ποδοσφαίρου μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, μόνο η Σούπερ Λιγκ 1 έχει το πράσινο φως για να συνεχίσει τη δράση της ωστόσο υπάρχει σύγχυση για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.
Η λογική λέει πως θα διακοπούν τα πρωταθλήματα επειδή δεν είναι φυσιολογικό να παίζουν οι μισοί όμιλοι που είναι στη κίτρινη ζώνη και οι υπόλοιποι που είναι στη κόκκινη να μην αγωνίζονται.
Σήμερα υπάρχει έκτακτο Δ.Σ. στην ΕΠΟ για να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις ωστόσο η λογική λέει πως θα ανακοινωθεί η αναστολή της Γ΄ Εθνικής για ένα μήνα και βλέπουμε.
Η ΚΟΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Στο πόλο όπου υπάρχουν τρεις πατρινές ομάδες, οι ανδρικές ομάδες του ΝΟΠ και της ΝΕΠ και η γυναικεία της ΝΕΠ, ο αγωνιστικός διευθυντής της ΚΟΕ Νίκος Σπηλιωτόπουλος μιλώντας χθες στη «Γ» επεσήμανε: «Με δεδομένο ότι υπάρχει διάσταση απόψεων από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και τις διευκρινιστικές δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά περιμένουμε τα προεδρικά διατάγματα για να δούμε πως θα κινηθούμε. Είχαμε προτείνει στις ομάδες να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής της Α1 Εθνικής Πόλο όμως οι ομάδες ήθελαν πλήρες πρωτάθλημα με 22 αγωνιστικές και πλέι οφ. Πάντως, είναι σημαντικό να υπάρξουν επίσημες θέσεις μιας και δεν μπορεί να προγραμματίσει την δράση τους όλο το σύστημα».
Όποτε αν επιβεβαιωθούν τα δεδομένα η μοναδική ομάδα που σίγουρα συνεχίζει τη δράση της είναι ο Προμηθέας σε Ελλάδα και Ευρώπη και μένει ερωτηματικό για την Παναχαϊκή στη Σούπερ Λιγκ 2 οι υπόλοιπες μένουν στον «πάγο».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement