Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με τεράστια προσφορά- Αποχαιρέτησαν σήμερα τον επιχειρηματία Γιώργου Νικολετάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυριάρχησε για δεκαετίες στην επιχειρηματική ζωή της Πάτρας.

Γέννημα θρέμμα Κεφαλονίτης (με καταγωγή από το Ληξούρι), μετακόμισε στην Πάτρα μαζί με όλες τις πρωτοποριακές, για τις εποχές, ιδέες του και μεγαλούργησε.

Η αναγγελία του θανάτου του Γιώργου Νικολετάτου, σε ηλικία 98 χρόνων, προκάλεσε συγκίνηση στην Πάτρα.

Ο κυρ-Γιώργος, όπως τον αποκαλούσαν όλοι, «έφυγε» από τη ζωή, έχοντας συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία.
Στις επιχειρήσεις που δημιούργησε, έχοντας τη στενή συμπαράσταση τω δυο γιών του, Ανδρέα και Στεφάνου, αλλά και της κόρης του, Λίτσας, απασχολήθηκαν κατά καιρούς, πάνω από 700 άτομα, που γνώρισαν έναν υποδειγματικό εργοδότη, που ήξερε να ανταμείβει τους εργαζόμενους του.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα, ξεκίνησε από νεαρή ηλικία με το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Νικολετάτου, στην οδό Πατρέως, που ασφαλώς θυμούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες.
Οι νέες επιχειρηματικές ιδέες, βασισμένες σε ανάγκες της εποχής, δημιούργησαν νέες δραστηριότητες, κυρίως στους κλάδους εστίασης και αναψυχής, καθώς δημιουργήθηκε όμιλος επιχειρήσεων, που είχε ως «στρατηγείο» του, το κτίριο της οδού Παναχαϊκού.
Ανάμεσα στα δημιουργήματα του Ομίλου, ήταν γνωστές επιχειρήσεις, όπως τα έπιπλα Standa, το Nivari, με είδη οικιακού εξοπλισμού, το ξενοδοχειακό συγκρότημα, Ιονική Ακτή στη Δυτική Αχαϊα, αλλά και ο τηλεοπτικός σταθμός ΤΕLETIME, που στεγάζονταν στην οδό Καραϊσκάκη, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά και ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά του Ιονίου.

Ήταν πραγματικά με όλη σημασία της έννοιας, ένας περιφερειακός τηλεοπτικός, με σύγχρονα μηχανήματα, στούντιο, που απασχολούσε δεκάδες εργαζόμενους.
Ο Γιώργος Νικολετάτος με τη σύζυγο του, Κωνσταντίνα, μεγάλωσε υποδειγματικά την οικογένεια του, με τρία παιδιά, τη Λίτσα (έγγαμη με τον Στάθη Μουντζουρούλια), τον Ανδρέα και τον Στέφανο, ιδιοκτήτες του «Παναχαϊκού» στα Υψηλά Αλώνια, αλλά και παλιότερα του πρωτοποριακού Mondo Bowling, στην Ακτή Δυμαίων.

Ο εκλιπών διακρινόταν για την ευγένεια του, ήταν άνθρωπος ήπιων τόνων και σε κάθε περίπτωση έδειχνε με έργα και όχι με λόγια το ενδιαφέρον του για την Πάτρα, αλλά και τη γενέτειρα του, την Κεφαλονιά.

Η ευγένειά του δεν περιοριζόταν στον κύκλο των πελατών και των φίλων του. Αποτελούσε επιλογή του, να επιδεικνύει την ίδια ευγένεια και το σεβασμό σε όλους τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και στο προσωπικό των επιχειρήσεων του.

Η κηδεία του Γιώργου Νικολετάτου, θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωϊ από τον ιερό ναό Αγίων Αγγέλων του Α’ Κοιμητηρίου Πατρών. Παράκληση της οικογένειας, είναι αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις στο ίδρυμα «Η Κιβωτός της Αγάπης».
Η «Γ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.


Ροή ειδήσεων

Advertisement