Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Προς το παρόν συνεχίζουμε

Published

on

 

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Η αγωνία όσων αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είχε φτάσει… ταβάνι αναμένοντας τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το αν θα διακοπούν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες ελέω covid-19.

Αγωνία γιατί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα όλων όσοι ασχολούνται ξεφεύγοντας από τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν την σήμερον ημέρα.

Το θετικό προς το παρόν είναι ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται κανονικά και γιατί να μην γίνει αυτό, άλλωστε.

Η Αχαΐα βρίσκεται στην κίτρινη ζώνη του χάρτη, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος διακοπής. Από την άλλη, αν κάποιο πρωτάθλημα πρέπει να σταματήσει είναι αυτό της Γ’ Εθνικής με τις ομάδες να αγωνίζονται εκτός Νομού, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, ακόμα και πριν οι ομάδες οδηγηθούν στη σέντρα.

Ένα πρωτάθλημα που η ΕΠΟ το έχει αφήσει στο έλεος του Θεού με την στρόφιγγα να είναι κλειστή από θέμα τόσο οικονομικής ενίσχυσης όσο και μέτρων με την απαγόρευση των φιλάθλων, καθώς από τα εισιτήρια οι παράγοντες έκλειναν κάποιες «τρύπες».

Καμία προφύλαξη δεν έχουν αυτές οι ομάδες και αυτό φαίνεται από τα κρούσματα που υπάρχουν σε αυτές ανά την Ελλάδα με την διασπορά να είναι πιο εύκολη κατά τα λεγόμενα των ειδικών.

Το θέμα λοιπόν είναι ότι το ερασιτεχνικό που διεξάγεται εντός του Νομού με καλύτερες συνθήκες -συγκρίνοντας με άλλες πόλεις- πρέπει να συνεχιστεί, αλλά πώς θα γίνει αυτό από τη στιγμή που δεν μπορεί κανείς να προφυλάξει τις ομάδες της Γ’ Εθνικής;

Φυσικά, όπως λένε πολλοί παράγοντες, αν έρθει αυτή η διακοπή, μπορεί να “χαλάει” η σειρά που έχουν πάρει οι ομάδες, αλλά πρώτα απ’ όλα προέχει η υγεία των αθλητών, οπότε και θα συμμεριστούν τα όποια μέτρα μπορεί να παρθούν στη συνέχεια, ακόμα και με μια διακοπή του πρωταθλήματος.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement