Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κικίλιας για Θεσσαλονίκη: Θα εισηγηθώ νέα μέτρα για την περιοχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Γεννηματάς.

Εξερχόμενος νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας ανέφερε τα εξής: «Ολοκληρώθηκε μία δύσκολη σύσκεψη. Στηρίζουμε τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ. Κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν άμεσα την υγεία όλων. Ο ιός εξαπλώνεται ταχύτατα στη Θεσσαλονίκη. Καταλαβαίνω την κούραση όλων αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τον κορονοϊό στην περιοχή. Έτσι θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό περαιτέρω μέτρα για την πόλη.

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) θα βρίσκονται από σήμερα έξω από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης που εφημερεύουν για να υποστηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες τους όπως αναφέρει σε tweet του ο υπουργούς Υγείας Β.Κικίλιας.

 

Η «έκρηξη» κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, η διασπορά της νόσου στους όμορους νομούς και η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία φέρνουν αναπόφευκτα νέα πιο σκληρά μέτρα για τη συμπρωτεύουσα με περιορισμούς που θα θυμίζουν το μοντέλο του Μαρτίου.

Οι όποιες αποφάσεις θα «κλειδώσουν» στη σημερινή προγραμματισμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει εσπευσμένα στην πόλη και σε λίγη ώρα θα επισκεφτεί διαδοχικά τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γ. Γεννηματάς», ενώ πιθανό είναι να προβεί και ο ίδιος στις ανακοινώσεις για τους νέους περιορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επικρατέστερα σενάρια θέλουν εκτός των αεροδιακομιδών περιστατικών από την Θεσσαλονίκη στα νοσοκομεία της Αθήνας ή άλλων πόλεων και:

1. την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, όριο που τίθεται σε εφαρμογή από τις έξι αύριο το πρωί.

2.την απαγόρευση της μετακίνησης σε άλλο νομό.

Ζέρβας: Είμαστε σε πόλεμο

Με τη φράση «είμαστε σε πόλεμο», ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας περιέγραψε με δραματικό τρόπο την κατάσταση στη συμπρωτεύουσα. Εκτίμησε ότι η πόλη δεν θα γλιτώσει το lockdown και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει αυστηρότερα μέτρα, μεταξύ των οποίων: απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 ή τις 21:00 το βράδυ και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement