Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Οικονομία

Netflix: Αύξηση τιμών ανακοίνωσε – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αύξηση στις τιμές των συνδρομητικών πακέτων, για τους πελάτες της Αμερικής προχώρησε το Netflix.

Συγκεκριμένα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, η δημοφιλής υπηρεσία συνεχούς ροής αύξησε τις τιμές σε δύο από τα τρία πακέτα συνδρομών που προσφέρει, με τις αυξήσεις να έχουν άμεση ισχύ για τους νέους συνδρομητές, που θα εγγραφούν στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με το insider.gr οι αυξήσεις αφορούν τις δύο πιο δημοφιλείς συνδρομές Standard και Premium, οι οποίες πλέον κοστίζουν 13,99 και 17,99 δολάρια αντίστοιχα από 12,99 και 15,99 δολάρια που κόστιζαν στο παρελθόν. Ίδια, στα 8 δολάρια, παραμένει η τιμή του βασικού πακέτου (Basic).

Στην περίπτωση των παλιών συνδρομητών τώρα, η αύξηση του παγίου δεν έχει άμεση ισχύ και όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας θα εφαρμοστούν μερικές εβδομάδες αργότερα, στον επόμενο λογαριασμό. Παρότι το Netflix στην σχετική ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις αφορούν αποκλειστικά τους συνδρομητές των ΗΠΑ – «η αύξηση αυτή στις ΗΠΑ δεν επηρεάζει ούτε προμηνύει κάποια αλλαγή τιμής σε παγκόσμια κλίμακα» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά – δεν είναι απίθανο το προσεχές διάστημα να ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές. Άλλωστε πριν από λίγο καιρό αντίστοιχη αύξηση είδαν και οι συνδρομητές της υπηρεσίας στον Καναδά ενώ και η προηγούμενη ανατίμηση των συνδρομών ξεκίνησε από την Αμερική και εφαρμόστηκε σταδιακά στις υπόλοιπες χώρες.

Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη αύξηση στην οποία προχώρησε το Netflix πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 ενώ στην περίπτωση της χώρας μας αυξήθηκαν το καλοκαίρι του 2019, μερικούς μήνες μετά των υπόλοιπο κόσμο. H υπηρεσία δεν προχώρησε σε περαιτέρω αύξηση της τιμής το μεσοδιάστημα που διανύσαμε αφού τόσο πριν αλλά κυρίως κατά την διάρκεια της πανδημίας κατάφερε να αυξήσει κατά πολύ την συνδρομητική του βάση, γεγονός που ικανοποίησε προσωρινά τους επενδυτές. Καθώς όμως τα περιθώρια αύξησης της συνδρομητικής βάσης θα μειώνονται, επειδή το Netflix θα έχει εγκατασταθεί στην πλειονότητα των σπιτιών, αναλυτές εκτιμούν ότι θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει τους ρυθμούς ανάπτυξης με ανατιμήσεις.

Όσο για τις ανακοινωθείσες αυξήσεις, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, δεν αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την συνδρομητική βάση της υπηρεσίας, ειδικά αυτή την περίοδο που τα lockdown επανέρχονται σε διάφορες πόλεις. Ίσως μάλιστα αυξήσουν τα έσοδα του Netflix αφού η έλλειψη κοινωνικών εκδηλώσεων και οι κοινωνικές αποστάσεις που τηρούνται στρέφουν όλο και περισσότερους στην θέαση περιεχομένου.

Σημειωτέον ότι η δημοφιλής υπηρεσία κατά την διάρκεια της πανδημίας γνώρισε σημαντική ανάπτυξη, με τους συνδρομητές της να ξεπερνούν πλέον τα 193 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

 

Περισσότερα
Advertisement

Οικονομία

Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, στις 14:00 λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2020, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Από τις 15 Σεπτεμβρίου, που ξεκίνησε η διαδικασία μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 241.991 αιτήσεις, καταγράφοντας αύξηση κατά 69% σε ετήσια βάση.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr > Εργασία και ασφάλιση > Ανεργία > Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 508,20 ευρώ έως 1.016,40 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: Οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού – μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου – κινηματογράφου, του χορευτή – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2020, που κατά το έτος 2019 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2020, εφ’ όσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 ευρώ. Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2020 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξης τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2020 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

oaed_pinakas_epoxiko_epidoma

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται μέσω του ατομικού λογαριασμού eServices του ΟΑΕΔ.

Περισσότερα

Οικονομία

Επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους – Ποιοι και πότε θα το λάβουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που αποκτά την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από την 1η-3-2020 έως και τη δημοσίευση της παρούσας ΚΥΑ, εξαιρουμένων όσων έλαβαν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της υπ’ αρ. οικ. 5687/282/16-4-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 1468).

Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης

1. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται από τον ΟΑΕΔ, κατόπιν έγκρισης από το ΔΣ του Οργανισμού, μετά από οίκοθεν έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμόδιων Διευθύνσεων.

2. Από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

α) Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια ανέργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας,

β) το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,

γ) ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου,

δ) ο αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑMΚΑ),

ε) ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),

στ) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

3. Οι δικαιούχοι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

5. Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ολοκληρώνεται την 31η-12-2020.

Αχρεωστήτως καταβληθέντα

Τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά καταλογίζονται σε βάρος του ανοικείως λαβόντος, με απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Περισσότερα

Οικονομία

Εξοικονομώ -Αυτονομώ: Στο ΦΕΚ η προκήρυξη του προγράμματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», που έχει στόχο – όπως επισημαίνεται – την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

Με την απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης θεσπίζεται ο Οδηγός του Προγράμματος που περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις υπαγωγής, τον προϋπολογισμό, τη διαδικασία κλπ.

Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ανά Περιφέρεια έχει ως εξής:

Θεσσαλίας: 20.01.2021
Ηπείρου και Ιονίων Νήσων 11.12.2020
Αττικής 14.12.2020
Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου 16.12.2020
Δυτικής Ελλάδας 18.12.2020
Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου 21.12.2020
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 11.01.2021
Δυτικής Μακεδονίας 13.01.2021
Κεντρικής Μακεδονίας 15.01.2021
Πολυκατοικίες 18.01.2021 σε όλη την επικράτεια.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα