Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Τοπική αγορά

Γρ. Αλεξόπουλος: «Να μείνει ανοικτή η Τράπεζα Πειραιώς στην Ανθείας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Να μείνει ανοικτή η Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Ανθείας στην Πάτρα ζητά με επιστολή του προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος της Τράπεζας κ. Άγγελο Κάνιστρα ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» του Δήμου Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Ο κ. Αλεξόπουλος επισημαίνει ότι το κλείσιμο της Τράπεζας συνεπάγεται πλήγμα για την εμπορική δραστηριότητα σε μια κατεξοχήν λαϊκή συνοικία που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες, ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε λόγω του κορωνοϊού.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Κύριε Διευθυντά,
Όπως πληροφορούμαστε, στις 20 Νοεμβρίου 2020, πρόκειται να κλείσει το
κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην οδό Ανθείας στα
Ζαρουχλέικα Πατρών.

Με βάση την ενημέρωση που γίνεται στους πολίτες από υπαλλήλους της Τράπεζας, από τις 20 Νοεμβρίου και στο εξής, θα πρέπει να απευθύνονται για να εξυπηρετηθούν στο κατάστημα που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Γεωργίου Παπανδρέου.
Το κατάστημα της Τράπεζας στην οδό Ανθείας, όπως γνωρίζετε, εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό πελατών από τις νότιες συνοικίες της πόλης (οι οποίες αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα υποβάθμισης), από τη περιοχή των Βραχνείκων και της Παραλίας, αλλά και από περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου μετά το κλείσιμο του εκεί τραπεζικού καταστήματος.
Επειδή αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει εύλογη αναστάτωση στους πολίτες των παραπάνω περιοχών και επειδή το κλείσιμο του καταστήματος συνεπάγεται πλήγμα για την εμπορική δραστηριότητα σε μια κατεξοχήν λαϊκή συνοικία που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες, ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε λόγω του κορωνοϊού, σας παρακαλώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο παραμονής του καταστήματος στην οδό Ανθείας και να μεταφέρετε το
αίτημα στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφευχθεί αφενός η ταλαιπωρία των πολιτών μιας ευρείας περιοχής των Πατρών, αφετέρου η περαιτέρω υποβάθμιση των νότιων συνοικιών της πόλης. Στη διάθεση σας για κάθε συνεννόηση».

Τοπική αγορά

Πολύδωρος Φουντάς: «Η κίνηση έχει μειωθεί, γιατί λείπουν οι φοιτητές»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ιδιοκτήτης της γνωστής επιχείρησης έτοιμου φαγητού «Η πίτα του παππού» στην Αγίου Ανδρέου, Πολύδωρος Φουντάς ερωτηθείς από την «Γ» ανέφερε πως τις μέρες του Lockdown η δουλειά δεν αυξήθηκε σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που σαφέστατα η κίνηση ήταν μεγαλύτερη.

«Η δουλειά μειώθηκε καθώς πολλοί φοιτητές έφυγαν από την Πάτρα και ο κόσμος κλείστηκε από νωρίς στα σπίτια του οπότε υπήρξε άμεσος αντίκτυπος στον κλάδο μας κατά τη διάρκεια του lockdown. Βέβαια, συγκρίνοντας το πρώτο lockdown με το δεύτερο η κίνηση είναι αυξημένη αυτήν την περίοδο», επισημαίνει ο κ. Φουντάς αποτυπώνοντας την κίνηση στην περιοχή μας.
Και προσθέτει, «το ζητούμενο για όλες τις επιχειρήσεις είναι να ανοίξει ξανά όσο πιο γρήγορα η αγορά και να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν».

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Πρόταση συνεργασίας με τα ταξί από τον Σωτήρη Γαλάνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση συνεργασίας με τα ταξί της Πάτρας εν όψει της εορταστικής περιόδου κατέθεσε στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, το μέλος του Δ.Σ., Σωτήρης Γαλάνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαλάνης προτείνει την έκδοση κουπονιών αξίας τριών ευρώ το καθένα, τα οποία θα εξαργυρώνονται στα συνεργαζόμενα ΤΑΞΙ, για δρομολόγια που θα εκτελούν. Τα κουπόνια αυτά θα προαγοραστούν από εμπόρους, μέλη του συλλόγου, σε πακέτα των 10 ή 20 τεμαχίων. Το κάθε κουπόνι θα προσφέρεται σε καταναλωτή του καταστήματος, ο οποίος θα έχει κάνει αγορές, για παράδειγμα, αξίας 30 ευρώ.

Ο καταναλωτής θα χρησιμοποιεί το κουπόνι στα συνεργαζόμενα ΤΑΞΙ αντί χρημάτων, για την διαδρομή που θα κάνει.
Όπως επισημαίνει, η συνεργασία θα προσφέρει «μια εορταστική προσφορά των μελών μας προς τους καταναλωτές, αφού άλλη εκδήλωση είναι αδύνατον να κάνουμε. Μείωση του κυκλοφοριακού κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αφού ο καταναλωτής θα έχει δωρεάν πρόσβαση στην αγορά της πόλης , χωρίς να ψάχνει που να παρκάρει το αυτοκίνητο του.

Μείωση του συνωστισμού των λεωφορείων , αφού μια οικογένεια θα μπορεί να επισκεφθεί την αγορά της πόλης σχεδόν δωρεάν. Αύξηση του τζίρου των συναδέλφων ταξιτζήδων, οι οποίοι χειμάζονται αυτήν την περίοδο».
Να σημειωθεί πως ο κ. Γαλάνης έχει ήδη ενημερώσει εκπροσώπους των ταξί οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόταση και μάλιστα, πρότειναν και τα ταξί να διαφημίζουν στα τάμπλετ που διαθέτουν τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Διεθνείς διακρίσεις της αχαϊκής ποτοποιίας VANTANA

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΟΥΖΟ VANTANA 100% ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ βραβεύτηκε µε Great Taste Award 2020 για την άριστη ποιότητά του.
Ο διεθνούς φήµης διαγωνισµός γευσιγνωσίας «Great Taste Awards» διοργανώνεται από τον οίκο «Guild of Fine Food» στο Λονδίνο, και βραβεύει τα καλύτερα προϊόντα του κόσµου, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιµα και ποτά.

Τα βραβεία «Great Taste Awards» είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους, καθώς αφορούν αποκλειστικά και µόνο στην γεύση των προϊόντων, χωρίς αναφορά στη συσκευασία και πραγματοποιούνται µε την µμέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας.
Το ΟΥΖΟ VANTANA ΑΕΝΑΟΝ βραβεύτηκε µε IWSC Silver award 2020 – Score 91/100, για την εξαιρετική γεύση του και έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία µμεταξύ των ούζων που συµµετείχαν.

Ο διεθνής διαγωνισμός οίνων και ποτών International Wine και Spirit Competition – IWSC γίνεται κάθε χρόνο στην Μεγάλη Βρετανία και είναι από τους πιο αξιόπιστους παγκοσμίως.
Η επιτροπή κριτικών που δοκιμάζει τα ποτά, αποτελείται από έμπειρους και ικανούς κριτές του χώρου των οίνων και των ποτών, από 30 χώρες ( Μaster blenders, Μasters of wine, Master distillers κ.α.) .
Η διαδικασία αξιολόγησης γίνεται µε την µμέθοδο της τυφλής δοκιμής , χωρίς να γνωρίζει δηλαδή ο κάθε κριτής, την εταιρεία, την συσκευασία ή την ετικέτα για το κάθε ποτό η κρασί που δοκιμάζει.
Η Ποτοποιία – Αποσταγµατοποιία Vantana, παρασκευάζει τις δυο αυτές διαφορετικές συνταγές Ούζου µε γνήσιο απόσταγμά, κυρίως γλυκάνισου, µμάραθου, µμαστίχας, αλλά και άλλων σπόρων και βοτάνων, βασιζόμενο στις παραδοσιακές συνταγές του Παναγιώτη Βαντάνα και την τεχνογνωσία των εγγονών του, Τζούδα Γιώργου και Παναγιώτη.
Τα δύο αυτά προϊόντα εξάγονται σε πολλές χώρες και διανέμονται στα περισσότερα σημεία της Ελλάδας.

Η προσπάθεια της αποσταγµατοποιίας – ποτοποιίας Vantana, διαρκώς ενδυναμώνεται και συνεχίζεται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας αποσταγµάτων και αλκοολούχων ποτών, µε γνώμονα τον σεβασμό στον καταναλωτή.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα