Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
Connect with us

Παναχαϊκή

Η ΓΓΑ άναψε «κόκκινο» για την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2, η Παναχαϊκή αναγκαστικά μένει -προσωρινά- στον «πάγο»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές πληροφορίες της «Γ» ότι δύσκολα η Γ.Γ.Α. θα ανάψει «πράσινο φως» στην Σούπερ Λιγκ 2. Εξέδωσε ανακοίνωση με τα περιοριστικά μέτρα στον αθλητισμό στα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στην Σούπερ Λιγκ 2, η οποία δεν ξεκινά το σαββατοκύριακο.

Από τη στιγμή που στην ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. δεν υπάρχει σαφής αναφορά για τη Σούπερ Λιγκ 2, το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο και με βάση τα μέτρα η πρεμιέρα «παγώνει» για τουλάχιστον έναν μήνα.
Αυτή η εξέλιξη φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την πατρινή ομάδα η οποία περιμένει πώς και πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ώστε να βρει τον ρυθμό της και βλέπει τώρα την πανδημία να φέρνει τα πάνω-κάτω αφού κανείς δεν είναι σίγουρος πως η αναστολή του πρωταθλήματος θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα.
Χθες ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος με δηλώσεις του στην «Γ» εξέφραζε την αισιοδοξία του πως θα έπαιρνε εξαίρεση από την πολιτεία και θα ξεκινούσε κανονικά. Ωστόσο δεν συνέβη αυτό και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα με την επιτροπή της λοιμωξιολόγων να είναι πολύ αυστηρή.
ΔΙΠΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής, υπάρχει προβληματισμός σε πολλά επίπεδα, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο διοικητικό.  Στο αγωνιστικό κομμάτι αναγκαστικά ο Παπαδόπουλος πρέπει να κάνει αναπροσαρμογή στον προγραμματισμό του και την ένταση των προπονήσεων ενώ με βάση την ΚΥΑ δεν μπορεί να γίνει φιλικό παιχνίδι.
Βέβαια αυτό έχει και τα θετικά του αφού σε αυτό το διάστημα θα προλάβουν να αποθεραπευτούν πλήρως οι Πλιάτσικας και Αργυρόπουλος ώστε να είναι διαθέσιμοι για τα επίσημα παιχνίδια.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι στο διοικητικό επίπεδο αφού η διοίκηση Μπάρλου καλείται να πληρώνει συνεχώς υποχρεώσεις χωρίς να έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ και αυτό είναι ένα ζήτημα που κανείς δεν ξέρει πόσο θα συνεχιστεί.
Μάλιστα από χθες ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Μπάρλος είναι σε επαφές με άλλους προέδρους ΠΑΕ για να υπάρξει κοινή δράση ώστε να βρεθεί λύση στο οικονομικό κομμάτι και αν είναι δυνατόν η πολιτεία να δώσει άμεσα ορισμένα χρήματα στις ΠΑΕ για να μπορέσουν να μείνουν όρθιες σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία.
Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ  ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ
Βέβαια να πούμε πως με βάση στην ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. αφήνεται ένα ανοιχτό «παράθυρο» προκειμένου πρωταθλήματα πλην της Σούπερ Λιγκ 1 και basket league, να μπορούν να προχωρήσουν σε δράση, εφόσον τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Συγκεκριμένα το κομμάτι της Γ.Γ.Α. αναφέρει: «Κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες ομάδων που μετέχουν στις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες κι άλλων ομαδικών αθλημάτων, πέραν του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης (Basket League), χωρίς την παρουσία θεατών και των οποίων οι ομάδες θα ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».
Η διοργανώτρια αρχή θα πατήσει σε αυτό το «παράθυρο», το αίτημα έχει ήδη κατατεθεί στην Γ.Γ.Α. η οποία χθες δεν ανακοίνωσε οτιδήποτε για την κατηγορία αλλά είναι σίγουρο πως θα ασκηθεί πίεση ώστε να γίνει δεκτό και να ανάψει «πράσινο φως» ώστε η Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει νωρίτερα από τον ένα μήνα. Αυτό είναι πλέον αδύνατο να συμβεί το σαββατοκύριακο αφού δεν γίνεται να ρυθμιστούν λειτουργικά θέματα.
Άνθρωποι όχι μόνο της Παναχαϊκής αλλά και άλλων ομάδων λένε πως το «πάγωμα» της πρεμιέρας θα είναι καταστροφικό για το μέλλον της κατηγορίας και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Στο αγωνιστικό μέρος, οι παίκτες της Παναχαϊκής επέστρεψαν χθες στη δράση και συγκεκριμένα δούλεψαν στην φυσική κατάσταση και έκαναν λειτουργική δύναμη. Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Αργυρόπουλος και Πλιάτσικας, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκε ο Μαρκοπουλιώτης.
O Τζοάο καθαρά προληπτικά δεν αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου και συμμετέχει και αυτός σε κανονικούς ρυθμούς.

Παναχαϊκή

Επιστολή από τον Κ. Λάζαρη για την Παναχαϊκή

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον παλιό παίκτη της ΠαναχαΪκής Κώστα Λάζαρη, λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή του με αφορμή τις εξελίξεις στην Παναχαϊκή:

«Έχουμε καταντήσει μια μίζερη πόλη, με μίζερους ανθρώπους χωρίς πλάνο για βελτίωση τόσο του βιοτικού επιπέδου των δημοτών αυτής της πόλης, όσο και της πόλης της ίδιας. Με θλίβει που το γράφω αλλά έχουμε πέσει πολύ πολύ χαμηλά, σε όλα τα επίπεδα. Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα επενδύσει σε μια πόλη που τρώει τα παιδιά της, σε μια πόλη που δεν έχει να προσφέρει τίποτα παρά μόνο μια “στρατηγικά γεωγραφική” θέση? Μια πόλη με άπειρες δυνατότητες που οι ιθύνοντες αδυνατούν ή δεν θέλουν να αξιοποιήσουν τα τελευταία 40 χρόνια, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Η Παναχαϊκή, έπαψε να είναι μεγάλη ομάδα προ ετών, είναι όμως από τις πιο ιστορικές ομάδες και είναι μια ιδέα που δεν θα σβήσει ποτέ! Ο κόσμος όμως έπαψε να ασχολείται, κουράστηκε… Τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε το άρμα του κάθε τυχόντα για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και μόνο. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ άλλο και συγνώμη αν κούρασα».

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Nortenos: «Η ελπίδα δεν πρέπει να χαθεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγη ώρα μετά το αίτημα που έκανε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ,  Χαρης Γρηγορίου για παράταση στην κατάθεση της εγγυητικής, ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ομάδας nortenos, εξέδωσε την παρακάτω

ανακοίνωση: «Ο δικηγόρος της Παναχαϊκής, κος Γρηγορίου, μας δίνει μια τελευταία ελπίδα. Αυτή η ελπίδα δεν πρέπει να χαθεί. Ο κύριος Γρηγορίου έδωσε το σύνθημα. Κανένας δεν δικαιούται να μην ακολουθήσει.

Η ερασιτεχνική Παναχαϊκή, η Περιφέρεια, ο Δήμος, οι βουλευτές του Νομού πρέπει όλοι να στηρίξουν την πρωτοβουλία του κου Γρηγορίου.

Οι φίλαθλοι της Παναχαϊκής στηρίζουν κάθε σοβαρή πρωτοβουλία που αφορά το μέλλον της Παναχαϊκής.

ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ”.

 

 

 

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ζήτησε για παράταση της 10ημερης προθεσμίας για να καταθέσει τη εγγυητική

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παναχαϊκή είναι ακόμα ζωντανή;

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Χαρης Γρηγορίου έκανε γνωστό πως η ΠΑΕ Παναχαϊκή κατέθεσε έγγραφο στην ΕΕ Αθλητισμού και ζητά ολοήμερη παράταση της προθεσμίας που έχει δοθεί ώστε να προσθέσει για να προσθέσει στο φάκελο της την εγγυητική επιστολή.

Το αίτημα για παράταση γίνεται λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Γιώργος Μπάρλος.

Το αν θα το κάνει δεκτό ή όχι το αίτημα η ΕΕ Αθλητισμού είναι στο χέρι της όμως υπάρχει άρθρο στο νέο αθλητικό νόμο του Αυγενακη όπου δίνει την δυνατότητα στην ΕΕΑ να δώσει περαιτέρω παράταση στις ΠΑΕ σε περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Όποτε, η Πατρινή ομάδα παραμένει ακόμα ζωντανή και θα περιμένει την Δευτέρα  που θα συνεδρίασε η ΕΕΑ, για να δούμε αν θα δοθεί η παράταση και φυσικά αν δοθεί, αν σε αυτό το διάστημα θα βρεθούν τα χρήματα για ν καλυφθεί η εγγυητική.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα