Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Παναχαϊκή

Η ΓΓΑ άναψε «κόκκινο» για την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2, η Παναχαϊκή αναγκαστικά μένει -προσωρινά- στον «πάγο»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές πληροφορίες της «Γ» ότι δύσκολα η Γ.Γ.Α. θα ανάψει «πράσινο φως» στην Σούπερ Λιγκ 2. Εξέδωσε ανακοίνωση με τα περιοριστικά μέτρα στον αθλητισμό στα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στην Σούπερ Λιγκ 2, η οποία δεν ξεκινά το σαββατοκύριακο.

Από τη στιγμή που στην ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. δεν υπάρχει σαφής αναφορά για τη Σούπερ Λιγκ 2, το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο και με βάση τα μέτρα η πρεμιέρα «παγώνει» για τουλάχιστον έναν μήνα.
Αυτή η εξέλιξη φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την πατρινή ομάδα η οποία περιμένει πώς και πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ώστε να βρει τον ρυθμό της και βλέπει τώρα την πανδημία να φέρνει τα πάνω-κάτω αφού κανείς δεν είναι σίγουρος πως η αναστολή του πρωταθλήματος θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα.
Χθες ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος με δηλώσεις του στην «Γ» εξέφραζε την αισιοδοξία του πως θα έπαιρνε εξαίρεση από την πολιτεία και θα ξεκινούσε κανονικά. Ωστόσο δεν συνέβη αυτό και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα με την επιτροπή της λοιμωξιολόγων να είναι πολύ αυστηρή.
ΔΙΠΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής, υπάρχει προβληματισμός σε πολλά επίπεδα, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο διοικητικό.  Στο αγωνιστικό κομμάτι αναγκαστικά ο Παπαδόπουλος πρέπει να κάνει αναπροσαρμογή στον προγραμματισμό του και την ένταση των προπονήσεων ενώ με βάση την ΚΥΑ δεν μπορεί να γίνει φιλικό παιχνίδι.
Βέβαια αυτό έχει και τα θετικά του αφού σε αυτό το διάστημα θα προλάβουν να αποθεραπευτούν πλήρως οι Πλιάτσικας και Αργυρόπουλος ώστε να είναι διαθέσιμοι για τα επίσημα παιχνίδια.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι στο διοικητικό επίπεδο αφού η διοίκηση Μπάρλου καλείται να πληρώνει συνεχώς υποχρεώσεις χωρίς να έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ και αυτό είναι ένα ζήτημα που κανείς δεν ξέρει πόσο θα συνεχιστεί.
Μάλιστα από χθες ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Μπάρλος είναι σε επαφές με άλλους προέδρους ΠΑΕ για να υπάρξει κοινή δράση ώστε να βρεθεί λύση στο οικονομικό κομμάτι και αν είναι δυνατόν η πολιτεία να δώσει άμεσα ορισμένα χρήματα στις ΠΑΕ για να μπορέσουν να μείνουν όρθιες σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία.
Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ  ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ
Βέβαια να πούμε πως με βάση στην ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. αφήνεται ένα ανοιχτό «παράθυρο» προκειμένου πρωταθλήματα πλην της Σούπερ Λιγκ 1 και basket league, να μπορούν να προχωρήσουν σε δράση, εφόσον τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Συγκεκριμένα το κομμάτι της Γ.Γ.Α. αναφέρει: «Κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες ομάδων που μετέχουν στις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες κι άλλων ομαδικών αθλημάτων, πέραν του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης (Basket League), χωρίς την παρουσία θεατών και των οποίων οι ομάδες θα ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».
Η διοργανώτρια αρχή θα πατήσει σε αυτό το «παράθυρο», το αίτημα έχει ήδη κατατεθεί στην Γ.Γ.Α. η οποία χθες δεν ανακοίνωσε οτιδήποτε για την κατηγορία αλλά είναι σίγουρο πως θα ασκηθεί πίεση ώστε να γίνει δεκτό και να ανάψει «πράσινο φως» ώστε η Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει νωρίτερα από τον ένα μήνα. Αυτό είναι πλέον αδύνατο να συμβεί το σαββατοκύριακο αφού δεν γίνεται να ρυθμιστούν λειτουργικά θέματα.
Άνθρωποι όχι μόνο της Παναχαϊκής αλλά και άλλων ομάδων λένε πως το «πάγωμα» της πρεμιέρας θα είναι καταστροφικό για το μέλλον της κατηγορίας και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Στο αγωνιστικό μέρος, οι παίκτες της Παναχαϊκής επέστρεψαν χθες στη δράση και συγκεκριμένα δούλεψαν στην φυσική κατάσταση και έκαναν λειτουργική δύναμη. Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Αργυρόπουλος και Πλιάτσικας, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκε ο Μαρκοπουλιώτης.
O Τζοάο καθαρά προληπτικά δεν αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου και συμμετέχει και αυτός σε κανονικούς ρυθμούς.

Αθλητισμός

Απολύμανση στο γήπεδο της Αγυιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Για λόγους ασφαλείας πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ομάδα μας συνεχίζοντας την πιστή τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής προχώρησε για ακόμα μια φορά σε απολύμανση σε όλους τους χώρους του γηπέδου της στην Αγυιά. Η απολύμανση έγινε αφενός στο γενικότερο πλαίσιο υγιεινής και αφετέρου για την καταπολέμηση του COVID-19.

Μπορεί να μην υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά οι χώροι του γηπέδου χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που κάνουν διάφορες εργασίες συντήρησης για την αναβάθμιση των γηπεδικών μας εγκαταστάσεων.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 ευχαριστεί ιδιαίτερα την Αχαϊκή Απολυμαντική για τη σημαντική συμβολή της ως προς την πραγματοποίηση της απολύμανσης».

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Εντός των ημερών νέα σύμβαση της Παναχαϊκης με Δήμο Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί το θέμα προπόνησης να μην είναι τόσο άμεσο όμως στη διοίκηση  της Παναχαϊκης φροντίζουν από τώρα ώστε να βρουν λύσεις και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα για την προετοιμασία όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Εκτός από την επισπορά στο γήπεδο της Οβρυάς που έχει μπει στην τελική ευθεία και σε περίπου 10 μέρες θα είναι έτοιμο, η ΠΑΕ κάνει και άλλη κίνηση.
Ο λόγος για το Παμπελοποννησιακό στάδιο για το οποίο έχει κάνει επαφή η διοίκηση της Παναχαϊκής με την δημοτική αρχή με τις δύο πλευρές να είναι κοντά σε συμφωνία.
Η πρόταση που έχει καταθέσει η Παναχαϊκή είναι να γίνονται 2 ή 3 προπονήσεις την εβδομάδα στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και σε συνδυασμό με την Οβρυά να βγαίνουν χωρίς πρόβλημα οι προπονήσεις καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας.

 

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Αύριο το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2, την Τετάρτη συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι και εκτιμάται πως άμεσα έρχεται η επιστροφή στις προπονήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Με τα πρώτα σημάδια μείωσης κρουσμάτων αλλά και εισαγωγών στην ΜΕΘ να έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα τελευταία 24ωρα, στο στρατόπεδο της Σούπερ Λιγκ 2 υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως έφτασε η ώρα για να γίνει το πρώτο βήμα για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Όταν λέμε πρώτο βήμα εννοούμε να ανάψει η επιτροπή λοιμωξιολόγων το «πράσινο φως» για να διεξαγάγονται πλέον ομαδικές προπονήσεις, κάτι που λέγεται πως θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης και αναμένεται να μπει στο τραπέζι το θέμα της Σούπερ Λιγκ 2.
Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο αφού όλα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Όμως από την μια οι πιέσεις από όλους τους φορείς και από την άλλη ότι πλέον πιέζει ο χρόνος για να δούμε δράση, οι λοιμωξιολόγοι λογικά θα ανάψουν «πράσινο φως» για επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις και ανάλογα των εξελίξεων, θα έρθει και η απόφαση για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ
Μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό πως μετά από ενέργειες συντάχθηκε από την ΕΠΟ κοινή επιστολή, προκειμένου να υπάρξει άμεση συνάντηση με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, ώστε να κατατεθούν τα επιχειρήματα με στόχο να αρχίσει επιτέλους η δράση στις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες.
Την επιστολή υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος και οι ομόλογοί του σε Σούπερ Λίγκα, Ένωση SL2-FL και ΠΣΑΠ, δηλαδή οι Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Λεωνίδας Λεουτσάκος και Γιώργος Μπαντής και απομένει να δούμε αν θα υπάρξει ανταπόκριση.
ΑΥΡΙΟ Δ.Σ. ΣΤΗ ΛΙΓΚΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΑΡΛΟ
Εκτός από την επιτροπή της Τέταρτης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το Δ.Σ. που θα γίνει αύριο- μέσω τηλεδιάσκεψης- στην Σούπερ Λιγκ 2, ένα Δ.Σ. που η Παναχαϊκή ήταν από τις ομάδες που μπήκαν μπροστά προκειμένου να διεξαχθεί.
Τι περιμένουμε στο αυριανό ΔΣ; Πρώτα από όλα το προεδρείο να ενημερώσει τις ΠΑΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της πρεμιέρας και από εκεί θα γίνουν προτάσεις από τις ομάδες για τις επόμενες κινήσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής Γιώργος Μπάρλος θα καταθέσει προτάσεις σε δύο σκέλη, το ένα έχει να κάνει με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το άλλο με το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την ΕΡΤ.
Λέγεται πως θα προτείνει να υπογραφεί το συντομότερο το συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση και να δοθεί άμεσα η 1η δόση στις ΠΑΕ ώστε και οι τελευταίες να μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα το δύσκολο διάστημα που περνούν όλες οι ομάδες λόγω του lockdown.
Βέβαια χωρίς σαφή στοιχεία για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πόσες αγωνιστικές θα διεξαχθούν και πότε θα τελειώσουν είναι πολύ δύσκολο η ΕΡΤ να υπογράψει συμβόλαιο όμως θα γίνει μια προσπάθεια από όλες τις ΠΑΕ να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.
Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ
Από εκεί και πέρα στο στρατόπεδο της πατρινής ομάδας δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή τις τελευταίες μέρες και άπαντες είναι σε στάση αναμονής. Ο τεχνικός της ομάδας Νίκος Παπαδόπουλος παραμένει στην Πάτρα προκειμένου να επιβλέπει αφενός το θέμα της δουλειάς που κάνουν οι παίκτες έστω και σε ατομικό επίπεδο και αφετέρου την ψυχολογία των παικτών.
Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός είναι σχεδόν κάθε μέρα σε ανοιχτή γραμμή με τους παίκτες του ρίχτοντας βάρος στο κομμάτι της ψυχολογίας.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως ο Έλληνας τεχνικός μιλώντας στο φιλικό του περιβάλλον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δουλειά που έχουν κάνει οι παίκτες τόσο εντός γηπέδου στο διάστημα πριν από την καραντίνα όσο και κατά το διάστημα του lockdown που προσπαθούν όσο καλύτερα μπορούν.
• Ένα θέμα που έχει τη δική του σημασία είναι πως αν οι εδικοί ανάψουν πράσινο φως για ομαδικές προπονήσεις, θα μπορούν να γίνονται φιλικά παιχνίδια; Αν πάντως επιτρέπονται τα φιλικά παιχνίδια θα είναι κάτι θετικό για τις ομάδες…

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα