Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ανθείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έντονη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα της οδού Ανθείας, στα Ζαρουχλέικα, όπως αποκλειστικά έγραψε σήμερα η “ΓΝΩΜΗ”.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΕΣΠ ανέφερε τα εξής: “Η είδηση του επικείμενου κλεισίματος του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Ανθείας (Ζαρουχλέικα, Πάτρα) δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία και ζωντανή τοπική αγορά της Πάτρας.

Έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που δημιούργησε το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας και της Alfabank στο Ρίο.

Πέρα από την ταλαιπωρία των κατοίκων, δημιουργείται εν μέσω πανδημίας η ανάγκη μετακινήσεων και συνωστισμού στα κεντρικά καταστήματα.

Φαίνεται ότι η πολυδιαφημισμένη αύξηση των καταθέσεων όπως και η υποστήριξη των συστημικών τραπεζών με «φθηνό» χρήμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χόρτασε τις διοικήσεις των τραπεζών οι οποίες ουδόλως ενδιαφέρονται για την ταλαιπωρία και την υγεία των πολιτών παρά μόνο για τα κέρδη των ισολογισμών τους.

Καλούμε όλες τις συστημικές τράπεζες να επιτελέσουν το έργο τους που δεν είναι άλλο από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας και να ακυρώσουν κάθε σχέδιο τους για μαζικές απολύσεις.

Ο ΕΕΣΠ δηλώνει την πλήρη αντίθεση του στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και ζητάει έστω και τώρα να ανακληθεί η απόφαση του κλεισίματος του υποκαταστήματος στην οδό Ανθείας”.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγχαίρουν τον αναπληρωτή Διοικητή

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ικανοποίηση των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» προκάλεσε η πρωτοβουλία του αναπληρωτή διοικητή του Ιδρύματος Δημητρίου Μπάκου να εξασφαλίσει RAPID-TEST για όλο το προσωπικό.

 

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Εργαζομένων του ΠΓΝΠ Γιάννης Δρακοπαναγιωτάκης και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Φραντζής σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως πρόκειται για μια «θετική κίνηση και άξια συγχαρητηρίων από πλευράς του κ. Μπάκου», προσθέτοντας πως «με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται οι συνάδελφοι σε περίπτωση θετικού κρούσματος και παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία του Κορωναιού και ως αποτέλεσμα αυτού να περιορίζεται η διασπορά, εντός του Νοσοκομείου».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έχεις φωνή…» και στη Γέφυρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην καμπάνια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών συμμετέχει και η Γέφυρα Α.Ε. Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση φωταγώγησε τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», προβάλλοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό μήνυμα: «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ– ΠΕΣ ΟΧΙ- ΤΗΛ. 100- ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» στον ηλεκτρονικό  πίνακα ανακοινώσεων.

Στόχος του Υπουργείου είναι να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, καλώντας τα να καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές υπηρεσίες. Το υπουργείο συμμετείχε και στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα πλατεία στον Αγ. Αλέξη

Υπεγράφη η σύμβαση για την διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και Ιωαννίνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια νέα πλατεία, στην περιοχή Αγίας Σοφίας και Ιωαννίνων, απέναντι από το ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου, θα διαμορφωθεί και θα είναι στην διάθεση των δημοτών της Πάτρας καλύπτοντας τις ανάγκες τους για αναψυχή.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε, με την ανάδοχο εταιρεία, την σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Διαμόρφωση Πλατείας στην Συμβολή των οδών Θράκης, Ιωαννίνων και Αγίας Σοφίας», ποσού 437.189.70 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Έτσι θα γίνει η ανάδειξη και η χρήση του κοινόχρηστου αυτού χώρου, που παρέμενε, για πολλά χρόνια, αναξιοποίητος και υποβαθμισμένος.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και αξιοποίησης κοινόχρηστων χώρων σε περιοχές του Δήμου Πατρέων.

Η συνολική έκταση χώρου είναι 3.018,56 τ.μ. Η μελέτη περιλαμβάνει και την διαμόρφωση των πεζόδρομων παράλληλα της πλατείας κατά μήκους συνολική έκταση 1.251,84 τ.μ.

Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου με περιβαλλοντική ευαισθησία – χρηστικότητα  και πρόβλεψη δραστηριοτήτων για πολίτες όλων των ηλικιών και δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλα τα σημεία της πλατείας.  Συγκεκριμένα, η πλατεία χωρίζεται σε τρεις (3) ζώνες οι οποίες θα έχουν την δική της χαρακτήρα και λειτουργικότητα.  Η ζώνη επί της Αγ. Σοφίας (το πλακόστρωτο τμήμα με βοτσαλόπλακες) θα είναι η πλατεία για όσους επιθυμούν να περάσουν το χρόνο τους στα καθιστικά – παρτέρια παρακολουθώντας την κίνηση της οδού Αγ. Σοφίας. Η κεντρική ζώνη διαμορφώνεται ως πάρκο – κήπο με τραπεζόπαγκους. Η ζώνη στη πλευρά της οδού Ιωαννίνων, διαμορφώνεται σε σύγχρονο παιδότοπο για ηλικίες 1-17 ετών το οποίο θα είναι χωρισμένο σε ηλιακές ομάδες και δραστηριότητες. Η βασική αρχή του σχεδιασμού είναι η λειτουργικότητα, η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των χρηστών του χώρου, δηλαδή ένα πάρκο φιλικό και ευχάριστο στους πολίτες προσανατολισμένο στην χρήση αναψυχής, άθλησης, και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μερικές από τις παρεμβάσεις της ανάπλασης σε αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία χώρων περιπάτου  – σύγχρονου παιδότοπου με ζώνες νηπίων – παίδων και τμήμα στίβο μάχης που οριοθετείται με φύτευση και μεταλλική περίφραξη.

Τα έργα που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν επίσης τη δημιουργία του υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, κοπή και κλάδεμα διαμόρφωσης των υφιστάμενων ευκαλύπτων, εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου, εγκατάσταση φυτών και χλοοτάπητα.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα