Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ανθείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έντονη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα της οδού Ανθείας, στα Ζαρουχλέικα, όπως αποκλειστικά έγραψε σήμερα η “ΓΝΩΜΗ”.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΕΣΠ ανέφερε τα εξής: “Η είδηση του επικείμενου κλεισίματος του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Ανθείας (Ζαρουχλέικα, Πάτρα) δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία και ζωντανή τοπική αγορά της Πάτρας.

Έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που δημιούργησε το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας και της Alfabank στο Ρίο.

Πέρα από την ταλαιπωρία των κατοίκων, δημιουργείται εν μέσω πανδημίας η ανάγκη μετακινήσεων και συνωστισμού στα κεντρικά καταστήματα.

Φαίνεται ότι η πολυδιαφημισμένη αύξηση των καταθέσεων όπως και η υποστήριξη των συστημικών τραπεζών με «φθηνό» χρήμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χόρτασε τις διοικήσεις των τραπεζών οι οποίες ουδόλως ενδιαφέρονται για την ταλαιπωρία και την υγεία των πολιτών παρά μόνο για τα κέρδη των ισολογισμών τους.

Καλούμε όλες τις συστημικές τράπεζες να επιτελέσουν το έργο τους που δεν είναι άλλο από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας και να ακυρώσουν κάθε σχέδιο τους για μαζικές απολύσεις.

Ο ΕΕΣΠ δηλώνει την πλήρη αντίθεση του στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και ζητάει έστω και τώρα να ανακληθεί η απόφαση του κλεισίματος του υποκαταστήματος στην οδό Ανθείας”.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

6η ΥΠΕ:Δέκα νέα ασθενοφόρα σε αντίστοιχα Κέντρα Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δέκα νέα ασθενοφόρα παρέδωσε σήμερα η 6η ΥΠΕ σε αντίστοιχα Κέντρα Υγείας που ανήκουν στη διοικητική της περιφέρεια.

Τα νέα ασθενοφόρα, αποκτήθηκαν κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού, ενώ το κόστος τους ανήλθε στα 800.000 ευρώ, ποσό που καλύφθηκε εξολοκλήρου από την 6η ΥΠΕ.

Πρόκειται για δέκα νέα, υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, πλήρως εξοπλισμένα που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας:

– Ερυμάνθειας (Αχαΐα)

– Κλειτορίας (Αχαΐα)

– Ναυπάκτου (Αιτωλοακαρνανία)

– Χαλκιόπουλου (Αιτωλοακαρνανία)

– Βασιλικής (Λευκάδα)

– Καλεντίνης (Άρτα)

– Πρεβέζης (Πάργα)

– Μετσόβου (Ιωαννίνων)

– Δελβινακίου (Ιωαννίνων)

– Κονίτσης (Ιωαννίνων)

«Πρόκειται για δέκα ασθενοφόρα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Είναι όλα 4χ4 γιατί το πρώτο μας μέλημα ήταν να ενισχύσουμε τα Κέντρα Υγείας που βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, παρέχοντας στους συμπολίτες μας, ασφάλεια, άμεση και γρήγορη επέμβαση όπου χρειαστεί. Μέλημά μας είναι οι άνθρωποι της υπαίθρου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τη χρήση και λειτουργία των νέων ασθενοφόρων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που ευγενικά παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εικόνες που δεν τιμούν την Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

H εικόνα δρόμων της Πάτρας, τις ημέρες τω έντονων βροχοπτώσεων, κάθε άλλο παρά «τιμητικές» είναι για την πόλη μας.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στη φωτογραφία που μας έστειλε γνωστός συμπολίτης, η διάβαση από ορισμένα σημεία ακόμη και πεζών είναι… αδύνατη. Μήπως πρέπει οι δημοτικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τις περιοχές που προβληματίζουν και να κάνουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η επάνοδος των φοιτητών τόνωσε την τοπική οικονομία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επάνοδος των φοιτητών στην δια ζώσης διδασκαλία είναι πολλαπλά ωφέλιμη και για την τοπική οικονομία.

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας από τα καταστήματα εστίασης, που γεμίζουν καθημερινά, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και περιφερειακές περιοχές, όπως το Κουκούλι, το Ρίο κ.α.

Οι καταστηματάρχες είναι ικανοποιημένοι καθώς βλέπουν πως μετά από ενάμιση χρόνια “ξηρασίας” τα νέα δεδομένα είναι διαφορετικά και φυσικά ελπίζουν η καλή εικόνα της αγοράς να διατηρηθεί.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα