Connect with us

Παναχαϊκή

Η ΓΓΑ άναψε «κόκκινο» για την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2, η Παναχαϊκή αναγκαστικά μένει -προσωρινά- στον «πάγο»

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές πληροφορίες της «Γ» ότι δύσκολα η Γ.Γ.Α. θα ανάψει «πράσινο φως» στην Σούπερ Λιγκ 2. Εξέδωσε ανακοίνωση με τα περιοριστικά μέτρα στον αθλητισμό στα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στην Σούπερ Λιγκ 2, η οποία δεν ξεκινά το σαββατοκύριακο.

Από τη στιγμή που στην ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. δεν υπάρχει σαφής αναφορά για τη Σούπερ Λιγκ 2, το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο και με βάση τα μέτρα η πρεμιέρα «παγώνει» για τουλάχιστον έναν μήνα.
Αυτή η εξέλιξη φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την πατρινή ομάδα η οποία περιμένει πώς και πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ώστε να βρει τον ρυθμό της και βλέπει τώρα την πανδημία να φέρνει τα πάνω-κάτω αφού κανείς δεν είναι σίγουρος πως η αναστολή του πρωταθλήματος θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα.
Χθες ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος με δηλώσεις του στην «Γ» εξέφραζε την αισιοδοξία του πως θα έπαιρνε εξαίρεση από την πολιτεία και θα ξεκινούσε κανονικά. Ωστόσο δεν συνέβη αυτό και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα με την επιτροπή της λοιμωξιολόγων να είναι πολύ αυστηρή.
ΔΙΠΛΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής, υπάρχει προβληματισμός σε πολλά επίπεδα, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο διοικητικό.  Στο αγωνιστικό κομμάτι αναγκαστικά ο Παπαδόπουλος πρέπει να κάνει αναπροσαρμογή στον προγραμματισμό του και την ένταση των προπονήσεων ενώ με βάση την ΚΥΑ δεν μπορεί να γίνει φιλικό παιχνίδι.
Βέβαια αυτό έχει και τα θετικά του αφού σε αυτό το διάστημα θα προλάβουν να αποθεραπευτούν πλήρως οι Πλιάτσικας και Αργυρόπουλος ώστε να είναι διαθέσιμοι για τα επίσημα παιχνίδια.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι στο διοικητικό επίπεδο αφού η διοίκηση Μπάρλου καλείται να πληρώνει συνεχώς υποχρεώσεις χωρίς να έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ και αυτό είναι ένα ζήτημα που κανείς δεν ξέρει πόσο θα συνεχιστεί.
Μάλιστα από χθες ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Μπάρλος είναι σε επαφές με άλλους προέδρους ΠΑΕ για να υπάρξει κοινή δράση ώστε να βρεθεί λύση στο οικονομικό κομμάτι και αν είναι δυνατόν η πολιτεία να δώσει άμεσα ορισμένα χρήματα στις ΠΑΕ για να μπορέσουν να μείνουν όρθιες σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία.
Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ  ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ
Βέβαια να πούμε πως με βάση στην ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. αφήνεται ένα ανοιχτό «παράθυρο» προκειμένου πρωταθλήματα πλην της Σούπερ Λιγκ 1 και basket league, να μπορούν να προχωρήσουν σε δράση, εφόσον τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Συγκεκριμένα το κομμάτι της Γ.Γ.Α. αναφέρει: «Κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες ομάδων που μετέχουν στις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες κι άλλων ομαδικών αθλημάτων, πέραν του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης (Basket League), χωρίς την παρουσία θεατών και των οποίων οι ομάδες θα ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».
Η διοργανώτρια αρχή θα πατήσει σε αυτό το «παράθυρο», το αίτημα έχει ήδη κατατεθεί στην Γ.Γ.Α. η οποία χθες δεν ανακοίνωσε οτιδήποτε για την κατηγορία αλλά είναι σίγουρο πως θα ασκηθεί πίεση ώστε να γίνει δεκτό και να ανάψει «πράσινο φως» ώστε η Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει νωρίτερα από τον ένα μήνα. Αυτό είναι πλέον αδύνατο να συμβεί το σαββατοκύριακο αφού δεν γίνεται να ρυθμιστούν λειτουργικά θέματα.
Άνθρωποι όχι μόνο της Παναχαϊκής αλλά και άλλων ομάδων λένε πως το «πάγωμα» της πρεμιέρας θα είναι καταστροφικό για το μέλλον της κατηγορίας και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Στο αγωνιστικό μέρος, οι παίκτες της Παναχαϊκής επέστρεψαν χθες στη δράση και συγκεκριμένα δούλεψαν στην φυσική κατάσταση και έκαναν λειτουργική δύναμη. Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Αργυρόπουλος και Πλιάτσικας, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς προπονήθηκε ο Μαρκοπουλιώτης.
O Τζοάο καθαρά προληπτικά δεν αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου και συμμετέχει και αυτός σε κανονικούς ρυθμούς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement