Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ανθείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έντονη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα της οδού Ανθείας, στα Ζαρουχλέικα, όπως αποκλειστικά έγραψε σήμερα η “ΓΝΩΜΗ”.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΕΣΠ ανέφερε τα εξής: “Η είδηση του επικείμενου κλεισίματος του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Ανθείας (Ζαρουχλέικα, Πάτρα) δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία και ζωντανή τοπική αγορά της Πάτρας.

Έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που δημιούργησε το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας και της Alfabank στο Ρίο.

Πέρα από την ταλαιπωρία των κατοίκων, δημιουργείται εν μέσω πανδημίας η ανάγκη μετακινήσεων και συνωστισμού στα κεντρικά καταστήματα.

Φαίνεται ότι η πολυδιαφημισμένη αύξηση των καταθέσεων όπως και η υποστήριξη των συστημικών τραπεζών με «φθηνό» χρήμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χόρτασε τις διοικήσεις των τραπεζών οι οποίες ουδόλως ενδιαφέρονται για την ταλαιπωρία και την υγεία των πολιτών παρά μόνο για τα κέρδη των ισολογισμών τους.

Καλούμε όλες τις συστημικές τράπεζες να επιτελέσουν το έργο τους που δεν είναι άλλο από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας και να ακυρώσουν κάθε σχέδιο τους για μαζικές απολύσεις.

Ο ΕΕΣΠ δηλώνει την πλήρη αντίθεση του στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και ζητάει έστω και τώρα να ανακληθεί η απόφαση του κλεισίματος του υποκαταστήματος στην οδό Ανθείας”.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement