Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γεωργιάδης: Η κόκκινη «Χρυσή Αυγή» στα πανεπιστήμια πρέπει να συλληφθεί

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την κατάσταση στα πανεπιστήμια και την ισλαμική τρομοκρατία στην Ευρώπη μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΘΕΜΑ 104,6.

 

Δεν έκρυψε ότι μπορεί η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη βία στα πανεπιστήμια κάπως διστακτικά, διότι όπως εξήγησε είναι ένα κατεστημένο για περίπου 43 χρόνια, όπου δρούν ανεξέλεγκτα ομάδες αναρχικές τις οποίες χαρακτήρισε «κόκκινη Χρυσή Αυγή». Μιλώντας ακόμη για τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δέχθηκε μια εξευτελιστική επίθεση τις προηγούμενες ημέρες μέσα στο γραφείο του, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ήταν σοκαριστικές οι εικόνες, ωστόσο δεν είναι οι μόνες επίθεσεις λέγοντας ότι έχουν γίνει και χειρότερες εντός των ιδρυμάτων. «Το ότι δεν κατήγγειλε το γεγονός ο πρύτανης δείχνει το κλίμα φόβου στα ΑΕΙ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Η Ευρώπη για άλλη μια φορά βρέθηκε στο στόχαστρο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας μετρώντας νεκρούς και τραυματίες. Την επίθεση σχολίασε ο υπουργός, λέγοντας ότι αφορά όλους μας. Δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να δούμε μια ανάλογη επίθεση και στην Ελλάδα, όπου υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιος είναι κανονικός άνθρωπος και ποιος εξτρεμιστής.

 

Για τις σχέσεις του Τούρκου προέδρου με τον εξτρεμισμό, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι είναι φανερό ότι έχει σχέσεις τόσο με το ISIS, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους κι άλλες οργανώσεις εξτρεμιστικές. Επισήμανε όμως, ότι ενδεχομένως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μην έχει καταλάβει ακόμη ότι αυτό που σήμερα χαιδεύει αύριο μπορεί να το βρεί μπροστά του.


Ροή ειδήσεων

Advertisement