Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άμεση επαναλειτουργία του Θώρακος ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Την άμεση επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος για τη νοσηλεία ασθενών COVID-19 που δεν χρήζουν τριτοβάθμιας περίθαλψης ζητά από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, λόγω της πιεστικής κατάστασης που διαμορφώνεται από την αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών που συνεδρίασε προχθές αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε τρεις καίριες παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής μάχης που δίνουμε σε όλα τα επίπεδα.

Η πρώτη αφορά την έναρξη της λειτουργίας του «Θώρακος» ως νοσοκομείο για τα περιστατικά Covid -19 που δεν χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου το Σύστημα Υγείας της περιοχής μας να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την υγειονομική πίεση λόγω των περιστατικών νοσηλείας που προέρχονται από την Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο ενδέχεται να διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης στα Νοσοκομεία της πόλης μας, με δυσάρεστες και απρόβλεπτες συνέπειες για την πρόσβαση και την αντιμετώπιση των άλλων χρόνιων και εκτάκτων περιστατικών.

Γι’ αυτό με επιστολή του προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά την έναρξη της λειτουργίας του «Θώρακος» με την απαραίτητη υποδομή, τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, αλλά και τη στελέχωση με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό.
Τ

Α ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΤ

Η δεύτερη παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου αφορά τη διαδικασία της δειγματοληψίας (για μοριακό ή rapid test) ζητώντας να σταματήσουν τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία να ασχολούνται με αυτά, τουλάχιστον για το προσωπικό των ιδρυμάτων.
Συγκεκριμένα, προτείνουν η διαχείριση των περιστατικών COVID-19 στην κοινότητα και η ιχνηλάτηση να διενεργούνται από την κρατική/δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία πρέπει να στηριχθεί και να οργανωθεί, ούτως ώστε να ανακουφίσει τα Νοσοκομεία της πόλης μας.

ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΑ ΛΥΜΜΑΤΑ
Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να ζητήσει από τον δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή της μοριακής ανάλυσης της συγκέντρωσης γονιδιώματος του ιού SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πάτρας, καθώς αυτό αποτελεί χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο για την ανίχνευση του ϊικού φορτίου και για την εκτίμηση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε αθλητικό παράγοντα

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετικός στον κορωνοϊό φέρεται πως βρέθηκε αθλητικός παράγοντας του τοπικού αθλητισμού.

Λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της περιπέτειας, άλλου αθλητικού παράγοντα, ο οποίος ανέρρωσε με τα τελευταία τεστ να είναι αρνητικά, έρχεται ένα ακόμα κρούσμα να ταράξει τα αθλητικά νερά της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr, ο παράγοντας υπεβλήθη σε τεστ, το οποίο και έδειξε πως νοσεί. Ο ίδιος είναι σε καλή κατάσταση κατάστασης και παραμένει σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Οι εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ, τα στρατόπεδα και η “πρωτιά Λοβέρδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κομβικές για το μέλλον του ΚΙΝ.ΑΛ. θεωρούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κινήματος και ήδη στην Πάτρα έχουν δημιουργηθεί και τα στρατόπεδα των υποψηφίων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των πολιτευτών του κινήματος, η οποία και θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την τάση που θα επικρατήσει στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντως, στην κορυφή των προτιμήσεων για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛ. βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμού αθηναϊκού μέσου που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας .

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” ο Σωκράτης Νίκας, ακούραστος εργάτης της εκπαίδευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε  από τη ζωή ο Πατρινός Θεολόγος και πρώην σχολικός σύμβουλος Σωκράτης Νίκας.

Γενιές Πατρινών τον είχαν καθηγητή σε πολλά σχολεία της Πάτρας. Υπήρξε εκ των κορυφαίων Θεολόγων και εκπαιδευτικών της περιοχής, όντας «Θεολόγος της απελευθέρωσης».

Πραγματοποιούσε ομιλίες -διαλέξεις του για θέματα Θεολογίας ενώ παράλληλα, είχε ασχοληθεί και με τη συγγραφή θεολογικών βιβλίων, όπως «Από την αγάπη έως στην αιωνιότητα», «Παιδικό Συναξάρι», «Γάμος», «Βάπτιση», «Θεία Ευχαριστία», κ.ά. Με τη σύζυγό του Ευτυχία απέκτησαν τρία παιδιά την Ευαγγελία, τον Μιλτιάδης (ηθοποιό) και τον Στέφανο.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος και η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο Εγλυκάδος.

ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα