Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άμεση επαναλειτουργία του Θώρακος ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Την άμεση επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος για τη νοσηλεία ασθενών COVID-19 που δεν χρήζουν τριτοβάθμιας περίθαλψης ζητά από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, λόγω της πιεστικής κατάστασης που διαμορφώνεται από την αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών που συνεδρίασε προχθές αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε τρεις καίριες παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής μάχης που δίνουμε σε όλα τα επίπεδα.

Η πρώτη αφορά την έναρξη της λειτουργίας του «Θώρακος» ως νοσοκομείο για τα περιστατικά Covid -19 που δεν χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου το Σύστημα Υγείας της περιοχής μας να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την υγειονομική πίεση λόγω των περιστατικών νοσηλείας που προέρχονται από την Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο ενδέχεται να διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης στα Νοσοκομεία της πόλης μας, με δυσάρεστες και απρόβλεπτες συνέπειες για την πρόσβαση και την αντιμετώπιση των άλλων χρόνιων και εκτάκτων περιστατικών.

Γι’ αυτό με επιστολή του προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά την έναρξη της λειτουργίας του «Θώρακος» με την απαραίτητη υποδομή, τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, αλλά και τη στελέχωση με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό.
Τ

Α ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΤ

Η δεύτερη παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου αφορά τη διαδικασία της δειγματοληψίας (για μοριακό ή rapid test) ζητώντας να σταματήσουν τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία να ασχολούνται με αυτά, τουλάχιστον για το προσωπικό των ιδρυμάτων.
Συγκεκριμένα, προτείνουν η διαχείριση των περιστατικών COVID-19 στην κοινότητα και η ιχνηλάτηση να διενεργούνται από την κρατική/δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία πρέπει να στηριχθεί και να οργανωθεί, ούτως ώστε να ανακουφίσει τα Νοσοκομεία της πόλης μας.

ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΑ ΛΥΜΜΑΤΑ
Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να ζητήσει από τον δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή της μοριακής ανάλυσης της συγκέντρωσης γονιδιώματος του ιού SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πάτρας, καθώς αυτό αποτελεί χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο για την ανίχνευση του ϊικού φορτίου και για την εκτίμηση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα (8/5)

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αιτ/νία: Και τα rapid «δείχνουν» έξαρση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Από τα 121 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία προχθές (Πέμπτη), τα 48 προέρχονταν από το Αγρίνιο, τα 33 από το Μεσολόγγι, τα 24 από το Αιτωλικό, 4 από το Ευηνοχώρι, 3 από τη Ναύπακτο, 3 από το Νεοχώρι, 2 από την Παραβόλα, 2 από το Παναιτώλιο, 1 από Μύτικα και 1 από Αμφιλοχία. Είναι σαφές λοιπόν ότι σε αναλογία πληθυσμού, το πιο σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου και ακολουθεί ο Δήμος Αγρινίου. Επίσης, φαίνεται ότι η περιοχή της Αμφιλοχίας που είχε παρουσιάσει κάποια έξαρση πριν λίγο καιρό, δεν έχει πλέον μεγάλο ιικό φορτίο. Επίσης, καθώς και τα χθεσινά rapid tests που έγιναν στην Αιτωλοακαρνανία ανέδειξαν σημαντικό αριθμό «θετικών», είναι μάλλον βέβαιο πως η Αιτωλοακαρνανία θα εξακολουθεί να «δίνει» μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων και τις επόμενες μέρες. Ελπίζουμε, οι πολίτες να προσέξουν και η έξαρση να μετατραπεί σε κάμψη πολύ σύντομα…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Εκτάκτως στο Νοσοκομείο ο Νίκος Παλαιοκώστας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκτάκτως μεταφέρεται στο Νοσοκομείο από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου όπου κρατείται ο Νίκος Παλαιοκώστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr ο κρατούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα τα τελευταία χρόνια, εμφάνισε υψηλή πίεση και κρίθηκε αναγκαία η μεταγωγή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρίου για να εξεταστεί από τους γιατρούς.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα